הבלוג של מירב מלמד

הבלוג של מירב

אוהבת לאפות, מתה על מתוקים וחייבת לכתוב. עקבו אחרי גם בפייסבוק- https://www.facebook.com/merav.melamed.5

עדכונים:

פוסטים: 238

החל מינואר 2013

שושנים הן אחד מהמאפים האהובים עלי ביותר.

משהו בצורתן המשובללת מאד חגיגי ומזמין, ממש כמו שושנה. כאן השושנים הן מבצק שמרים במילוי סוכר חום וקינמון שמוסיפים צבע ומתיקות נפלאה למאפה.

תוך 10 דקות מרגע הכנסתם לתנור, יתמלא הבית בריח משכר של קינמון, כשהתבנית הראשונה הייתה מוכנה, חצי ממנה כבר חוסל, כי אין דבר המשתווה למאפה שמרים חם ולוהט מהתנור!

מומלץ להכין את הבצק ערב קודם ולהתפיחו במקרר למשך הלילה.

חומרים

לבצק: 4.5 כוסות קמח

10 גרם שמרים יבשים (2.5 כפיות)

2 ביצים

קורט מלח

1/2 כוס סוכר

1 כוס חלב

80 גרם חמאה רכה

למלית:

כוס סוכר חום

2 כפות קינמון

80 גרם חמאה מומסת כמעט עד הסוף

ההכנה

ערב קודם מכינים את הבצק- לשים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה כ- 7 דק’ לערך, עד שהבצק נאסף מהדפנות, אחיד וחלק.  מכסים היטב ושולחים למנוחת לילה במקרר

יום למחרת, מוציאים את הבצק, משהים כ- 10 דק’ בחוץ שיתחמם מעט, מחלקים אותו לשני חלקים שווים. כל חלק מרדדים למלבן ארוך וצר (ממש כמו בעוגיות שושנים). מורחים בחמאה כל חלק (מומלץ לא להמיסה למצב נוזלי לחלוטין אלא קצת פחות מזה). מפזרים סוכר וקינמון ומגלגלים את הבצק לרולדה.

פורסים לחתיכות, מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, בצורה כזו שייראו את השושנה פתוחה. משאירים מרווחים גדולים בין שושנה לשושנה. מתפיחים כחצי שעה ומחממים תנור ל- 180 מעלות.

מברישים כל שושנה בביצה ואופים כ- 20 דק’ לערך, עד שהשושנים שחומות ויפות.

אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ‘הבלוג של מירב’?
לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי - למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש.



עוד מהבלוג של מירב מלמד

תצוגה מקדימה

כי הביקוש לאהבה לא מסתיים אף פעם

שלוש מאות ניסיונות התקשרות במשך שלושים דקות רצופות נדרשו לי רק בכדי לקבל מענה אנושי במשרדי זאפה, להשאיר שם וטלפון ולקוות לטוב. שלוש שעות נסיעה במגוון כלי תחבורה שונים ומגוונים מהצפון הירוק למרכז הרחוק, המתנה מייגעת...

תצוגה מקדימה

עוגת מוס נהדרת בשלושה צבעים

העוגה הבאה הפכה להיות עוגת ימי הולדת אצלנו במשפחה. אין אחד שלא אוהב אותה ומשבח את טעמה הנפלא! בניגוד לעוגות דומות, כאן הבסיס...

תצוגה מקדימה

עוגת סולת תפוז וקוקוס - כוס אחת וקערה אחת

ללא ספק, העוגה הכי קלה שהכנתי עד היום. כוס אחת וקערה אחת- אלו הכלים שתצטרכו לשטוף אחריה (טוב אז גם מרית אחת, אבל שאר הכלים שמונחים בכיור שלכם, כבר לא מהסיפור הזה זה בטוח) עוגה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה