הבלוג של מירב מלמד

הבלוג של מירב

אוהבת לאפות, מתה על מתוקים וחייבת לכתוב. עקבו אחרי גם בפייסבוק- https://www.facebook.com/merav.melamed.5

עדכונים:

פוסטים: 238

החל מינואר 2013

זהו. הגשם כבר כאן, אם זה מוצא חן בעייני או לא. הקור מתפשט, השמיים אפורים והטיפות שוטפות את הכל כדי שיהיה נקי ובהיר יותר. בימים שכאלו, אני מחפשת את הפשוט, המהיר והחמים ביותר.

“עוגות של תה”, ככה אני קוראת להן. העוגות הספוגיות הללו, שמפיצות ריח נהדר בכל הבית, בוצעים בהן חתיכה קטנה בכל פעם, ככה עם היד, ולוגמים לצידן כוס תה מנחם וחם עם נענע. לא בטוחה בעצם האם העוגה היא התירוץ של התה או להפך. כך או אחרת, זה הדרך שלי לעבור את החורף בשלום, רגעים מנחמים שכאלו.

עוגת הלימון הבאה בדיוק עונה על הדרישות, קלה ומהירה להכנה, עסיסית וריחנית. תרתיחו מים, אני בדרך :)

החומרים

4 ביצים

כוס שמן

חצי כוס שמנת חמוצה (לפרווה, אפשר להמיר בשמנת ריץ’)

כוס סוכר

2 כוסות קמח + 1 אבקת אפייה

גרידת לימון מ- 2-3 לימונים

מיץ מ- 2 לימונים

1 כפית תמצית וניל

לציפוי- 3/4 כוס אבקת סוכר+ מיץ מחצי לימון

ההכנה

1. מחממים תנור ל- 180 מעלות ומשמנים תבנית עגולה 24 או מרובעת קטנה

2. במיקסר- מקציפים את הביצים והסוכר לתערובת תפוחה ובהירה (5 דק’ לערך).

3. מוסיפים את גרידת ומיץ הלימון, תמצית הוניל, השמן, והשמנת החמוצה וממשיכים לערבל.

4. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבלים רק עד איחוד החומרים.

5. משטחים אל התבנית ואופים כ- 45 דק’ עד שקיסם המוחדר לעוגה יוצא עם פירורים לחים. מצננים.

6. מכינים את הציפוי- מערבבים 3/4 כוס סוכר  עם מיץ הלימון- מוסיפים אותו בהדרגה עד שמגיעים לסמיכות הרצויה. בעזרת כף או שקית זילוף, מזלפים על העוגה.

הכנתם את העוגה? צלמו והעלו לדף האוכל של סלונה בפייסבוק


אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ‘הבלוג של מירב’?
לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי - למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש.


עוד מהבלוג של מירב מלמד

תצוגה מקדימה

כי הביקוש לאהבה לא מסתיים אף פעם

שלוש מאות ניסיונות התקשרות במשך שלושים דקות רצופות נדרשו לי רק בכדי לקבל מענה אנושי במשרדי זאפה, להשאיר שם וטלפון ולקוות לטוב. שלוש שעות נסיעה במגוון כלי תחבורה שונים ומגוונים מהצפון הירוק למרכז הרחוק, המתנה מייגעת...

תצוגה מקדימה

עוגת מוס נהדרת בשלושה צבעים

העוגה הבאה הפכה להיות עוגת ימי הולדת אצלנו במשפחה. אין אחד שלא אוהב אותה ומשבח את טעמה הנפלא! בניגוד לעוגות דומות, כאן הבסיס...

תצוגה מקדימה

עוגת סולת תפוז וקוקוס - כוס אחת וקערה אחת

ללא ספק, העוגה הכי קלה שהכנתי עד היום. כוס אחת וקערה אחת- אלו הכלים שתצטרכו לשטוף אחריה (טוב אז גם מרית אחת, אבל שאר הכלים שמונחים בכיור שלכם, כבר לא מהסיפור הזה זה בטוח) עוגה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה