הבלוג של מירב מלמד

הבלוג של מירב

אוהבת לאפות, מתה על מתוקים וחייבת לכתוב. עקבו אחרי גם בפייסבוק- https://www.facebook.com/merav.melamed.5

עדכונים:

פוסטים: 238

החל מינואר 2013

עוגת קינוח אלוהית, שכבת פאדג’ שוקולד ואגוזים שמשתלבת נהדר עם מוס נוטלה עשיר ונמס בפה.

30/11/2013

עוגה אלוהית. לא פחות, נקודה. עוגה שהייתה חייבת להגיע לאחר שבוע עמוס, מציף ולא פשוט, בכדי להמתיק מעט את סופו ולתת כוחות מחודשים לשבוע הבא. עוגה שלימדה אותי שלפעמים כדאי ומשתלם מאד לנסות טעמים חדשים ואחרים, גם כאלו ש”לא סבלתי” במשך שנים…

לא יודעת בדיוק מה הייתה הבעיה שלי עם אגוזים, אבל היא ללא ספק נפתרה בעזרת העוגה הזו. שילוב מנצח ומושלם של בסיס פאדג’י ללא גלוטן, עם אגוזים טחונים ושוקולד, ומעל שכבת מוס עם כמה כפות ממרח נוטלה שמקנה לעוגה את טעמה המיוחד והעשיר.

עוגה מרשימה, טעימה וסוחפת מחמאות! שנצא לדרך?

החומרים

לבסיס הפאדג’:

3 ביצים

90 גרם חמאה

140 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות

120 גרם סוכר (1/2 כוס+כף)

50 גרם (1/2 כוס) אגוזי מלך טחונים

3 כפות קמח תפוחי אדמה (אפשר להשתמש כמובן גם בקמח רגיל)

4 כפות שמן

למוס הנוטלה:

2 מיכלים + 1/4 כוס שמנת מתוקה

200 גרם שוקולד חלב שבור לקוביות

5 כפות ממרח נוטלה

י

ההכנה

1. מחממים תנור ל- 160מעלות ומשמנים תבנית עגולה 24 או תבנית מלבנית קטנה

2. מקציפים את הביצים עם 1/4 כוס +כף סוכר כ- 7 דקות לערך, לקציפה תפוחה ובהירה.

3. בינתיים, ממיסים את השוקולד המריר, החמאה ו- 1/4 כוס סוכר במיקרוגל ומערבבים לתערובת אחידה. מצננים מעט.

4. מקפלים את תערובת השוקולד לקצף הביצים, מוסיפים את האגוזים, הקמח והשמן ומערבבים בעדינות עד איחוד החומרים.

5. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים כ- 25 דק’ (לא יותר!!). מצננים.

6. מכינים את המוס: מרתיחים 3/4 כוס שמנת מתוקה ומסירים מהגז, מוסיפים את שוקולד החלב וממרח הנוטלה ומערבבים לתערובת חלקה. מצננים.

7. מקציפים את יתרת השמנת המתוקה (כוס וחצי +כף) לקצפת יציבה ומקפלים לתערובת השוקולד. מערבבים לאיחוד. יוצקים על הפאדג’ ומקררים לפחות ל- 4 שעות. אפשר לפזר לקישוט מעט קקאו.

בתאבון חברים!


הכנתם את העוגה? צלמו והעלו לדף האוכל של סלונה בפייסבוק

אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ‘הבלוג של מירב’?
לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי - למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש.


עוד מהבלוג של מירב מלמד

תצוגה מקדימה

כי הביקוש לאהבה לא מסתיים אף פעם

שלוש מאות ניסיונות התקשרות במשך שלושים דקות רצופות נדרשו לי רק בכדי לקבל מענה אנושי במשרדי זאפה, להשאיר שם וטלפון ולקוות לטוב. שלוש שעות נסיעה במגוון כלי תחבורה שונים ומגוונים מהצפון הירוק למרכז הרחוק, המתנה מייגעת...

תצוגה מקדימה

עוגת מוס נהדרת בשלושה צבעים

העוגה הבאה הפכה להיות עוגת ימי הולדת אצלנו במשפחה. אין אחד שלא אוהב אותה ומשבח את טעמה הנפלא! בניגוד לעוגות דומות, כאן הבסיס...

תצוגה מקדימה

עוגת סולת תפוז וקוקוס - כוס אחת וקערה אחת

ללא ספק, העוגה הכי קלה שהכנתי עד היום. כוס אחת וקערה אחת- אלו הכלים שתצטרכו לשטוף אחריה (טוב אז גם מרית אחת, אבל שאר הכלים שמונחים בכיור שלכם, כבר לא מהסיפור הזה זה בטוח) עוגה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה