הבלוג של מירב מלמד

הבלוג של מירב

אוהבת לאפות, מתה על מתוקים וחייבת לכתוב. עקבו אחרי גם בפייסבוק- https://www.facebook.com/merav.melamed.5

עדכונים:

פוסטים: 238

עוקבים: 298

החל מינואר 2013

העוגה הבאה יכולה להתאים גם לא למכורי גבינה כיון שטעם הגבינה בה לא מאד חד ובולט אלא יותר מלווה מהצד, כמו קול שני בשיר אהוב. תוספת של אגסים שרויים ביין מעניקה לעוגה רכות וטעם מיוחד.

25/10/2013

בסופים של שבועות ארוכים ומתישים, אני אוהבת לפנק את עצמי בעוגה אהובה. עוגות גבינה הן מבחינתי במקום הראשון. כל הסוגים, כל התוספות, אפויות, קרות, בחושות, שמרים- כל עוד יש גבינה בפנים- אני שמחה ומרוצה!

העוגה הבאה יכולה להתאים גם  לא למכורי גבינה כיון שטעם הגבינה בה לא מאד חד ובולט אלא יותר מלווה מהצד, כמו קול שני בשיר אהוב. תוספת של אגסים שרויים ביין מעניקה לעוגה רכות וטעם מיוחד. ועכשיו, כמו שאני תמיד אומרת- כוס תה ליד ואתם מסודרים.

החומרים:

3 אגסים קלופים, חתוכים לקוביות

1/4 כוס יין קידוש (אפשר במקום גם חלב) + כפית סוכר חום

200 גרם חמאה רכה

כוס סוכר לבן

1/2 כוס סוכר חום

4 ביצים

250 גרם גבינת ריקוטה (אני השתמשתי במיכל של גד)

3 כוסות קמח

1 שקית אבקת אפייה

1 גביע שמנת חמוצה

ההכנה:

1. משרים את האגסים החתוכים בקערה עם היין וכפית סוכר חום, מערבבים מעט.

2. מחממים תנור ל- 180 מעלות ומשמנים היטב תבנית 26 (אני השתמשתי בתבנית קוגלהוף אבל כמובן שאפשר בתבנית רגילה)

3. במיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה וסוכר לתערובת אחידה

4. מוסיפים את הביצים- אחת אחת, תוך כדי ערבול

5. מוסיפים את הריקוטה והשמנת החמוצה.

6. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה(אני תמיד מערבבת את שניהם תחילה בכלי נפרד).

7. מסננים את האגסים מהיין, מוספים לתערובת ומערבלים רק עד איחוד החומרים

8. מעבירים לתבנית, אופים כשעה בערך, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש, מצננים ושומרים במקרר.

הכנתם את העוגה? צלמו והעלו לדף האוכל של סלונה בפייסבוק

אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ‘הבלוג של מירב’?
לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי - למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש.


עוד מהבלוג של מירב מלמד

תצוגה מקדימה

כי הביקוש לאהבה לא מסתיים אף פעם

שלוש מאות ניסיונות התקשרות במשך שלושים דקות רצופות נדרשו לי רק בכדי לקבל מענה אנושי במשרדי זאפה, להשאיר שם וטלפון ולקוות לטוב. שלוש שעות נסיעה במגוון כלי תחבורה שונים ומגוונים מהצפון הירוק למרכז הרחוק, המתנה מייגעת...

תצוגה מקדימה

עוגת מוס נהדרת בשלושה צבעים

העוגה הבאה הפכה להיות עוגת ימי הולדת אצלנו במשפחה. אין אחד שלא אוהב אותה ומשבח את טעמה הנפלא! בניגוד לעוגות דומות, כאן הבסיס...

תצוגה מקדימה

עוגת סולת תפוז וקוקוס - כוס אחת וקערה אחת

ללא ספק, העוגה הכי קלה שהכנתי עד היום. כוס אחת וקערה אחת- אלו הכלים שתצטרכו לשטוף אחריה (טוב אז גם מרית אחת, אבל שאר הכלים שמונחים בכיור שלכם, כבר לא מהסיפור הזה זה בטוח) עוגה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה