הבלוג של מירב מלמד

הבלוג של מירב

אוהבת לאפות, מתה על מתוקים וחייבת לכתוב. עקבו אחרי גם בפייסבוק- https://www.facebook.com/merav.melamed.5

עדכונים:

פוסטים: 238

החל מינואר 2013

פירה וכבד מטוגן- איזה שילוב מנצח! הפעם החלטתי לשדך בין השניים בצורה מעט שונה שתחבר אותם יחדיו כזוג מושלם!

14/02/2013

פירה וכבד מטוגן- איזה שילוב מנצח!

הפעם החלטתי לשדך בין השניים בצורה מעט שונה שתחבר אותם יחדיו כזוג מושלם!

החומרים:

500 גרם כבד עוף

5-6 תפוחי אדמה

בצל גדול

תבלינים- מלח, כרכום, פלפל שחור, פפריקה מתוקה

פירורי לחם

2 ביצים

ההכנה:

קולפים את תפוחי האדמה וחותכים כל תפוח אדמה ל- 4 חלקים (אם הוא קטן, מספיק גם ל 2 חלקים) מבשלים על הגז בסיר מים עד לריכוך (עד כאן כמו בהכנת פירה)

בינתיים, במחבת עם שמן חם מטגנים בצל חתוך לרצועות דקות עד להזהבה, מוסיפים את הכבד וממשיכים לטגן . מוסיפים מלח, פלפל שחור ופפריקה מתוקה. מטגנים עד להזהבה.

מסירים מהאש, טוחנים במעבד את הכבד לממרח.

כאשר תפוחי האדמה רכים דיים, מסירים מהאש, מסננים את המים ומקררים מספר דקות. מועכים לפירה, העיסה צריכה להיות יבשה וקשה לחלוטין ללא טיפת מים. מתבלים מעט במלח וכרכום.

מכינים קערה אחת עם פירורי לחם ועוד אחת עם 2 ביצים. בסיר עמוק מחממים שמן ומתחילים בהרכבת הכופתאות

לוקחים בערך כף או שתיים מהפירה (תלוי בגודל שרוצים להכין) ומעבדים ביד את התערובת לצורת “קן” עם שוליים גבוהיים.
לוקחים בערך כפית מהכבד וממלאים את הקן. סוגרים את הקצוות ומקבלים מעין קציצה מאורכת, בעדינות מעבדים לצורת כדור.

ככה ממשיכים עם כל יתר תפו”א והכבד. (צריך סבלנות :)

טובלים כל כדור כזה בביצה ואח”כ פירורים לחם ומטגנים עד להזהבה

בתאבון :)

ומה עם משלוחי מנות? כבר הכנתם?

עוד מהבלוג של מירב מלמד

תצוגה מקדימה

כי הביקוש לאהבה לא מסתיים אף פעם

שלוש מאות ניסיונות התקשרות במשך שלושים דקות רצופות נדרשו לי רק בכדי לקבל מענה אנושי במשרדי זאפה, להשאיר שם וטלפון ולקוות לטוב. שלוש שעות נסיעה במגוון כלי תחבורה שונים ומגוונים מהצפון הירוק למרכז הרחוק, המתנה מייגעת...

תצוגה מקדימה

עוגת מוס נהדרת בשלושה צבעים

העוגה הבאה הפכה להיות עוגת ימי הולדת אצלנו במשפחה. אין אחד שלא אוהב אותה ומשבח את טעמה הנפלא! בניגוד לעוגות דומות, כאן הבסיס...

תצוגה מקדימה

עוגת סולת תפוז וקוקוס - כוס אחת וקערה אחת

ללא ספק, העוגה הכי קלה שהכנתי עד היום. כוס אחת וקערה אחת- אלו הכלים שתצטרכו לשטוף אחריה (טוב אז גם מרית אחת, אבל שאר הכלים שמונחים בכיור שלכם, כבר לא מהסיפור הזה זה בטוח) עוגה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה