הבלוג של מירב מלמד

הבלוג של מירב

אוהבת לאפות, מתה על מתוקים וחייבת לכתוב. עקבו אחרי גם בפייסבוק- https://www.facebook.com/merav.melamed.5

עדכונים:

פוסטים: 238

החל מינואר 2013

השבוע טעמתי את הסושי הראשון שלי. אין מקום משובח ומוצלח ממאקי סושי בר לפעמים ראשונות ומרגשות שכאלו

19/10/2013

מעולם לא טעמתי סושי.

כן כן, ממש כך. אני יודעת, בתור בלוגרית אוכל זו ממש בושה, אבל כזו אני. לא מתמסרת בקלות, מתקשה להסתגל לשינויים וחוקרת היטב דברים חדשים לפני שאני מכניסה אותם לחיי. אני יכולה להמשיך ולספר לכם, על אותו המשקל, שחצילים הסכמתי לטעום רק לפני מספר חודשים, והחומוס הראשון שלי היה בגיל עשרים וארבע. עכשיו אחרי שהוצאנו את כל השדים מהארון, אפשר להמשיך.

כשקיבלתי את ההזמנה מסלונה, להתארח במאקי סושי בר בקריית חיים, ידעתי בליבי שאני הולכת על זה. מה זה הולכת? רצה! שהנה הגיעה לה ההזדמנות לעשות עוד צעד גדול בחיים לעבר המנה המגולגלת הזו. הצטיידתי בשלוש חברות מקסימות ויצאנו לדרך.

צילום- אורן שלו

הגענו אל הסניף הכשר שנמצא ברחוב אחי אילת 53 בקריית חיים בשעת אחה”צ, כולנו אחרי יום עבודה מפרך, משתוקקות למפגש בנות שתמיד מצליח לאושש אותנו ולהרים אותנו למקום הכי גבוה שיש. את פנינו קיבל יוגב, שהוא אחד השותפים של המסעדה, בחיוך רחב שהכין אותנו לקראת ארוחה מפנקת ונפלאה! בזו אחר זו הוגשו לשולחננו המנות הצבעוניות הללו שריתקו את עייני וגרמו לבלוטות הטעם שלי לפעול בקצב מהיר מהרגיל. התחלנו עם מנת הפתיחה- הדים סאם- כיסונים מאודים, ביקשנו ארבע גיוזות פטריות, “מה באמת?! ארבע פטריות?” נזף בנו יוגב במבט מאוכזב, “תנסו גם טעמים אחרים, תנו לנו לפנק אתכם”. זהו, מאותו הרגע שחררנו, התמסרנו לחלוטין לחוויה ואפשרנו לצוות היקר לקחת אותנו למחוזות מופלאים בביטחון גמור. קיבלנו את הדים סאם שלנו  בכלי במבוק מסורתי ויפה ,על מצע סוגי כרוב שונים, בליווי רוטב סויה. (8 ש”ח ליח’).

אחר כך המשכנו לסלט הפינוק שהוגש בקעריות אישיות עמוקות מלאות בכרוב סגול ולבן, גזר, בוטנים, ירקות שורש ברוטב ויסנמי.

צילום- מירב מלמד

אחרי פתיחה שכזו, הרגשנו שאנחנו מוכנות לצלול לעבר העיקריות. נוי המלצרית המקסימה שלנו, הניחה על שולחננו את המאקי קריספי, “סושי למתחילים” כפי שכינתה אותה דפנה חברתי שהיא גם דוברת “סושית” שוטפת שאפשרה לה לנהל שיחה קולחת עם נוי בזמן שאני מביטה בהן בצעדי פיגור מאחור. המאקי קריספי- רול מטוגן לבחירה עם או בלי דג ומגוון ירקות- הוגש לנו בקערה יפנית שטוחה ועמוקה, בליווי וואסבי, מיונז פיקנטי, טריאקי עם שומשום. הושטתי יד זהירה אך לחלוטין לא מהוססת, אל עבר המנות הקטנות ו”הסקסיות” הללו כפי שמכנה אותן חברתי נטע, והתוודעתי לטעם חדש וקסום. יש משהו ממכר במגולגלות הללו, מעבר לטעמן המיוחד, הן התאימו לנו כמו כפפה ליד למפגש הבנות המשובח הזה. על הכל דיברנו שם, על הפחדים וההצלחות, על זוגיות ואמהות, על הקריירה והשינויים שבדרך. “תראי איזה שינוי מדהים עשית” הן אמרו לי, ואני ידעתי שהן לא מתכוונות רק לסושי הראשון הזה שלי.

המנה הבאה שהוגשה לשולחננו הייתה הום סלמון בטמפורה- סלמון במעטפת רוטב נפאלי בתוספת ירקות מאודים ואורז לבן באידוי על סטימר במבוק. (64 ש”ח)

צילום- מירב מלמד

כשנוי הגיעה עם הסמבה מאקי כבר הרגשתי ממש בבית ויכולתי לחגוג באמת. מנת נודלס עבים מוקפצים עם רצועות בקר, פלפלים, נבטים, בצל ירוק ובוטנים, והכל ברוטב דבש וצ’ילי ושומשום (49 ש”ח). בשלב הזה הבנות כבר החלו להראות סימני תשישות ומשפטי “אוי אני מפוצצת” נשמעו באוויר.

צילום- מירב מלמד

“אז מה אתן אומרות? יש מקום לקינוח?” שאלה אותנו נוי. שקט השתרר בשולחן, הבטתי בחברתי טלי וידעתי שממנה תגיע הישועה בבטחה. ברור! איך אפשר לוותר על קינוח?? חשבתי בליבי. “ממ.. כן, ככה משהו קטן לטעימה” סיננו בנימוס. אגרול שוקולד ואגרול תפוחי עץ (28 ש”ח ליח’) היו משהו גדול וטעים בהחלט לסיום הארוחה המפנקת הזו!!


צילום- מירב מלמד.

זה היה בהחלט אחד המפגשים הטעימים שלנו. ארבע חברות, אחה”צ של אמצ”ש אחד, אלפי מילים שחיכו לחלפה, חיבוקים חמים, ומעל לכל- אוכל משובח, מקום נפלא ושירות שאין כמותו.

צילום- יפית בשבקין.

צילום – נוי המלצרית המקסימה!!



עוד מהבלוג של מירב מלמד

תצוגה מקדימה

כי הביקוש לאהבה לא מסתיים אף פעם

שלוש מאות ניסיונות התקשרות במשך שלושים דקות רצופות נדרשו לי רק בכדי לקבל מענה אנושי במשרדי זאפה, להשאיר שם וטלפון ולקוות לטוב. שלוש שעות נסיעה במגוון כלי תחבורה שונים ומגוונים מהצפון הירוק למרכז הרחוק, המתנה מייגעת...

תצוגה מקדימה

עוגת מוס נהדרת בשלושה צבעים

העוגה הבאה הפכה להיות עוגת ימי הולדת אצלנו במשפחה. אין אחד שלא אוהב אותה ומשבח את טעמה הנפלא! בניגוד לעוגות דומות, כאן הבסיס...

תצוגה מקדימה

עוגת סולת תפוז וקוקוס - כוס אחת וקערה אחת

ללא ספק, העוגה הכי קלה שהכנתי עד היום. כוס אחת וקערה אחת- אלו הכלים שתצטרכו לשטוף אחריה (טוב אז גם מרית אחת, אבל שאר הכלים שמונחים בכיור שלכם, כבר לא מהסיפור הזה זה בטוח) עוגה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה