הבלוג של מירב מלמד

הבלוג של מירב

אוהבת לאפות, מתה על מתוקים וחייבת לכתוב.

עדכונים:

פוסטים: 187

עוקבים: 180

החל מינואר 2013

עוגיות מקרוד הן עוגיות העשויות מסולת, ממולאות בתמרים, מטוגנות וטבולות בסירופ מתוק. מושלמות למשלוח המנות

05/01/2013

אחד הזיכרונות החזקים שלי מפורים בתור ילדה – משלוחי המנות הענקיים שהיינו מקבלים מהסבתא המרוקאית שלי, שתהיה בריאה! שקית מלאה לכל משפחה, עמוסה בכל טוב!

מידי שנה, כמיטב המסורת, שוקדת ועמלה במטבח להכנת משלוחי מנות מאפה ידי כמובן לחברים ומשפחה,  ולכן החלטתי לצאת כבר מעכשיו בפרוייקט מתכוני עוגיות למשלוחי מנות כדי שלא יתפסו אותי (ואתכם) לא מוכנה.

היתרון הגדול בעוגיות המרוקאיות הוא שהן שומרות על עצמן היטב לאורך זמן. (אגב, מכינים אותן גם לפני פסח, מורידים למחסן ושומרים עד למימונה). אז בהחלט אפשר להכין אותן גם שבועיים מראש, רק לדאוג לאחסן בכלי אטום.

 

עוגיות מקרוד הן עוגיות העשויות מסולת, ממולאות בתמרים, מטוגנות וטבולות בסירופ מתוק.

לקראת פורים 016_640x426

 

 

חומרים לבצק:

1 כוס שמן חם (אני מחממת במיקרו)
כוס וחצי מיץ תפוזים/ מים
1/2 שק’ית אבקת אפיה למקרוד טיפה קשה (אם אוהבים מקרוד רך יותר אז שקית שלמה)
1 כוס קמח
3/4 קילו סולת (רצוי של חב’ שטיבל הוא עבה ומתאים למקרוד)

אופן ההכנה:

לשים בקערה  את השמן,  מיץ התפוזים/המים, האפייה, הקמח, ולבסוף את הסולת ללוש עד לקבלת בצק רך ונעים לא קשה.
לחלק את הבצק לשלוש-ארבע חלקים (כמה שיוצא) ולפתוח לרולדות (כמו בבצק פריך).
חומרים למילוי: 1/2 חב’ תמרים מעוכים, (בחבילות הואקום של פעם)  גרד מקליפת תפוז , כפית קינמון, 1/4 כוס מים.
לדלל את התמרים עם המים,   להוסיף את  הקינמון וקליפת התפוז לערבב היטב- אני אישית מחממת מעט במיקרו ואז מועכת הכל בעזרת המועך של הפירה, כן כן. היות והתמרים מאד קשים! לא להתייאש זה מצליח!
למלא במילוי נדיב (לא להתקמצן!!) כל רולדה ולגלגל. לעבור עם סכין בעדינות על מנת ליצור פסים שתי וערב. ואז לחתוך לעוגיות בגודל בינוני.
לטגן בשמן עמוק וחם עד לקבלת צבע  זהוב.
חומרים לסירופ דבש: 3 כוסות סוכר, 3 כוסות מים, מיץ מחצי לימון טרי, לבשל על אש גבוהה עד לרתיחה להנמיך ולבשל עד לקבלת צבע זהוב.
בתאבון!!
הכי נח וקל להעמיד בו זמנית שני סירים על הגז- אחד עם השמן לטיגון והשני עם הסירופ, וכך פשוט להעביר מייד את העוגיות המטוגנות אל הסירופ.
לקראת פורים 019_640x426

עוד מהבלוג של מירב מלמד

תצוגה מקדימה

עוגת מוס נהדרת בשלושה צבעים

העוגה הבאה הפכה להיות עוגת ימי הולדת אצלנו במשפחה. אין אחד שלא אוהב אותה ומשבח את טעמה הנפלא! בניגוד לעוגות דומות, כאן הבסיס...

תצוגה מקדימה

עוגת סולת תפוז וקוקוס - כוס אחת וקערה אחת

ללא ספק, העוגה הכי קלה שהכנתי עד היום. כוס אחת וקערה אחת- אלו הכלים שתצטרכו לשטוף אחריה (טוב אז גם מרית אחת, אבל שאר הכלים שמונחים בכיור שלכם, כבר לא מהסיפור הזה זה בטוח) עוגה...

תצוגה מקדימה

ריבועי גבינה עם בצק שמרים

עוגות גבינה הן מבחינתי במקום הראשון בכל חג, מועד, עונה ויום במהלך השנה. העוגה הבאה היא עוגה נוסטלגית במיוחד המשלבת בצק שמרים פריך וגבינת "טוב טעם", אופים, מקררים, חותכים...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מקרא:

  • פוסט בירידה
  • פוסט בעלייה
  • פוסט דורך במקום
  • פוסט חדש במצעד

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

בחזרה למעלה