הבלוג של מירב מלמד

הבלוג של מירב

אוהבת לאפות, מתה על מתוקים וחייבת לכתוב. עקבו אחרי גם בפייסבוק- https://www.facebook.com/merav.melamed.5

עדכונים:

פוסטים: 238

החל מינואר 2013

מי אמר שהכל חייב להיות בגדול?

את הקוביות הקטנות האלו אני מאד אוהבת דווקא בגלל הגודל שלהן שמאפשר לכל אחד לטעום מעט ממנת מתיקות מרוכזת ונפלאה!

נפלא לאירוח רב משתתפים או סתם נשנוש עם חברים

אפשר כמובן להשאיר את העוגה כפי שהיא ולא לחתוך אותה בצורה כזו למי שמעדיף.

ההכנה פשוטה ביותר, שנצא לדרך?

הכנת הבסיס:

תבנית חד פעמית מלבנית בגודל בינוני

180 גר’ פתיבר טחונים דק (בפסח- ניתן להשתמש בביסקווטים כשרים לפסח כדוגמת- עוגיות יין)

2 כפות סוכר

2 כפות אבקת קקאו

100 גרם חמאה מומסת

מערבבים יחד את כל החומרים ומהדקים לתחתית התבנית. אופים כ- 5-6 דקות עד להזהבה.

שכבת המילוי הלבנה-

500 גרם גבינת שמנת (אפשר לגוון באחוזים)

200 גרם סוכר

3 ביצים

250 גרם שמנת חמוצה

כפית תמצית וניל

לטרוף הכל בקערה, את הביצים להוסיף אחת אחת ולערבב היטב עד להטמעת החומרים. למזוג את התערובת מעל תחתית הביסקוויטים ולאפות בחום בינוני כ- 25-35 דק’ עד להזהבה קלה. לצנן.

שכבת השוקולד-

250 גרם שוקולד מריר

250 מ”ל שמנת מתוקה

לבשל על הגז על להמסה מלאה ותערובת חלקה. לצנן לחלוטין ולמזוג את מעל לעוגה האפויה. מומלץ לקרר לילה לפני שפורסים.

בתאבון !

לעוגה גבינה עם פירורים ופירות יער לחצו כאן

לעוגת גבינה אפויה לחצו כאן

לעוגת מוס בשלושה צבעים לחצו כאן

לסלונה אוכל בפייסבוק לחצו כאן

עוד מהבלוג של מירב מלמד

תצוגה מקדימה

כי הביקוש לאהבה לא מסתיים אף פעם

שלוש מאות ניסיונות התקשרות במשך שלושים דקות רצופות נדרשו לי רק בכדי לקבל מענה אנושי במשרדי זאפה, להשאיר שם וטלפון ולקוות לטוב. שלוש שעות נסיעה במגוון כלי תחבורה שונים ומגוונים מהצפון הירוק למרכז הרחוק, המתנה מייגעת...

תצוגה מקדימה

עוגת מוס נהדרת בשלושה צבעים

העוגה הבאה הפכה להיות עוגת ימי הולדת אצלנו במשפחה. אין אחד שלא אוהב אותה ומשבח את טעמה הנפלא! בניגוד לעוגות דומות, כאן הבסיס...

תצוגה מקדימה

עוגת סולת תפוז וקוקוס - כוס אחת וקערה אחת

ללא ספק, העוגה הכי קלה שהכנתי עד היום. כוס אחת וקערה אחת- אלו הכלים שתצטרכו לשטוף אחריה (טוב אז גם מרית אחת, אבל שאר הכלים שמונחים בכיור שלכם, כבר לא מהסיפור הזה זה בטוח) עוגה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה