הבלוג של מירב מלמד

הבלוג של מירב

אוהבת לאפות, מתה על מתוקים וחייבת לכתוב. עקבו אחרי גם בפייסבוק- https://www.facebook.com/merav.melamed.5

עדכונים:

פוסטים: 238

החל מינואר 2013

עוגת גבינה נוסטלגית המשלבת בצק שמרים פריך וגבינת טוב טעם, אפויה וחתוכה לריבועים

26/09/2013

עוגות גבינה הן מבחינתי במקום הראשון

בכל חג, מועד, עונה ויום במהלך השנה. העוגה הבאה היא עוגה נוסטלגית במיוחד המשלבת בצק שמרים פריך וגבינת “טוב טעם”, אופים, מקררים, חותכים לריבועים ומגישים.

המצרכים

לבצק- תבנית מלבנית בינונית (25*30)

3 כוסות קמח (420 גרם)

1/2 כוס סוכר

200 גרם חמאה

25 גרם שמרים טריים

1 ביצה+ 1 חלמון

1/4 כוס חלב

1/4 כוס שמנת מתוקה

1 כפית תמצית וניל

י

למלית הגבינה-

3 ביצים

750 גרם גבינת טוב טעם

1 חפיסת אינסטנט פודינג וניל

3/4 כוס סוכר

2 כפות קורנפלור

קליפת לימון מגורדת

1 כפית תמצית וניל

חופן צימוקים (לא חובה אבל מוסיף המון)

י

ההכנה

1. מתחילים בהכנת הבצק (אפשר להכינו לילה קודם)- לשים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה כ- 10 דקות, עד לקבלת בצק אחיד שאינו דביק. מצננים במקרר לפחות שעתיים ועד לילה.

2. הכנת המלית- מערבבים את כל חומרי המלית (אפשר ידנית ואפשר במיקסר עם וו K)

3. מחלקים את הבצק לשליש ושני שליש. את החלק הגדול מרדדים לגודל בסיס התבנית ומרפדים היטב. משטחים את מלית הגבינה על הבצק.

4. מרדדים את חלק הבצק הנותר למלבן וחותכים רצועות ברוחב 1/2 ס”מ בצורת שתי וערב (כלומר רצועות קצרות וארוכות לפי גודל התבנית). מסדרים על גבי המלית, מברישים במעט חלמון וחלב.

5. אופים כ- 40 דק’ בחום של 180 מעלות, עד להזהבה

6. מצננים, מקררים לפחות שעתיים, חותכים לריבועים ומגישים.

אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ‘הבלוג של מירב’?
לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי - למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש.

עוד מהבלוג של מירב מלמד

תצוגה מקדימה

כי הביקוש לאהבה לא מסתיים אף פעם

שלוש מאות ניסיונות התקשרות במשך שלושים דקות רצופות נדרשו לי רק בכדי לקבל מענה אנושי במשרדי זאפה, להשאיר שם וטלפון ולקוות לטוב. שלוש שעות נסיעה במגוון כלי תחבורה שונים ומגוונים מהצפון הירוק למרכז הרחוק, המתנה מייגעת...

תצוגה מקדימה

עוגת מוס נהדרת בשלושה צבעים

העוגה הבאה הפכה להיות עוגת ימי הולדת אצלנו במשפחה. אין אחד שלא אוהב אותה ומשבח את טעמה הנפלא! בניגוד לעוגות דומות, כאן הבסיס...

תצוגה מקדימה

עוגת סולת תפוז וקוקוס - כוס אחת וקערה אחת

ללא ספק, העוגה הכי קלה שהכנתי עד היום. כוס אחת וקערה אחת- אלו הכלים שתצטרכו לשטוף אחריה (טוב אז גם מרית אחת, אבל שאר הכלים שמונחים בכיור שלכם, כבר לא מהסיפור הזה זה בטוח) עוגה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה