הבלוג של מירב מלמד

הבלוג של מירב

אוהבת לאפות, מתה על מתוקים וחייבת לכתוב. עקבו אחרי גם בפייסבוק- https://www.facebook.com/merav.melamed.5

עדכונים:

פוסטים: 238

החל מינואר 2013

תפוח הוא לא פרי עונתי, אפשר למצוא אותו בכל ימות השנה ולכן גם את עוגת התפוחים הנפלאה הזו!

אני באופן אישי אוהבת המון מילוי ומעט בצק ולכן העוגה הזו מושלמת מבחינתי. בקיץ אפשר להוסיף כדור גלידה ליד, בחורף כוס תה חם.

אפשר להכין את הבצק חלבי או פרווה.

חומרים לבצק:

1 קמח אוסם קטן (350 גרם)

4 חלמונים

200 חמאה / מרגרינה

1 סוכר וניל

1/2 כוס סוכר

ללוש היטב את כל חומרי הבצק, אם יבש מעט- להוסיף חלב/ מים. לשטח על תבנית עגולה 26 או לחלופין מרובעת חד פעמית בינונית – אם אוהבים בצק יותר עבה- אפשרי לבחור בתבנית קטנה יותר ולחלופין- בשביל בצק דק ניתן להשתמש בתבנית גדולה יותר.

בימים חמים מומלץ להקפיא את הבצק כ- 10 דק’ ולאחר מכן לאפות בחום בינוני כ- 25 דק’ לערך עד לצבע זהוב.

מילוי התפוחים:

8 תפוחים ירוקים גראנד סמית קלופים וחתוכים לקוביות

20 גרם חמאה / מרגרינה

מיץ וקליפת לימון שלם

כפית תמצית וניל

6 כפות סוכר

2 כפות יין מתוק של קידוש

לערבב היטב את כל חומרי המילוי במחבת על אש נמוכה עד לריכוך התפוחים. לסנן את התפוחים מהנוזלים ולקרר.

בינתיים מכינים את הציפוי העליון- במעבד מזון  (או במיקסר עם וו K או פשוט בידים) מערבלים יחד 100 גר’ חמאה, 70 גרם סוכר חום, 120 גרם קמח ו- 40 גרם פתיבר

מניחים את שכבת מילוי התפוחים על הבצק ומעל מפזרים את תערובת הציפוי העליון.

אופים בחום בינוני כ- 30-40 דק’ עד להזהבה.

בתאבון :)

אפשר גם כפאי-

עוד מהבלוג של מירב מלמד

תצוגה מקדימה

כי הביקוש לאהבה לא מסתיים אף פעם

שלוש מאות ניסיונות התקשרות במשך שלושים דקות רצופות נדרשו לי רק בכדי לקבל מענה אנושי במשרדי זאפה, להשאיר שם וטלפון ולקוות לטוב. שלוש שעות נסיעה במגוון כלי תחבורה שונים ומגוונים מהצפון הירוק למרכז הרחוק, המתנה מייגעת...

תצוגה מקדימה

עוגת מוס נהדרת בשלושה צבעים

העוגה הבאה הפכה להיות עוגת ימי הולדת אצלנו במשפחה. אין אחד שלא אוהב אותה ומשבח את טעמה הנפלא! בניגוד לעוגות דומות, כאן הבסיס...

תצוגה מקדימה

עוגת סולת תפוז וקוקוס - כוס אחת וקערה אחת

ללא ספק, העוגה הכי קלה שהכנתי עד היום. כוס אחת וקערה אחת- אלו הכלים שתצטרכו לשטוף אחריה (טוב אז גם מרית אחת, אבל שאר הכלים שמונחים בכיור שלכם, כבר לא מהסיפור הזה זה בטוח) עוגה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה