הבלוג של מירב מלמד

הבלוג של מירב

אוהבת לאפות, מתה על מתוקים וחייבת לכתוב. עקבו אחרי גם בפייסבוק- https://www.facebook.com/merav.melamed.5

עדכונים:

פוסטים: 238

החל מינואר 2013

את העוגה הזו אין שום סיכוי בעולם שתרצו לפספס! עוגה בחושה בקערה ומטרפה, יכולה בקלות להפוך לפרווה, והכי חשוב- הכי טעימה שיש!! תקצור אינספור מחמאות בארוחת החג, ארוחת שישי וגם בכל יום אחר. אז למה אתם מחכים?

08/08/2013

את העוגה הזו אין שום סיכוי בעולם שתרצו לפספס! עוגה בחושה בקערה ומטרפה, יכולה בקלות להפוך לפרווה, טעימה, רכה ותקצור אינספור מחמאות בארוחת החג, ארוחת שישי וגם בכל יום אחר.

אז למה אתם מחכים?

החומרים

2 כוסות קמח

1 שקית אבקת אפייה

1 מיכל ממרח תמרים

1/2 כוס סוכר חום

כפית קינמון

חצי מיכל שמנת חמוצה (למתכון פרווה- להמיר לחצי כוס מיץ תפוזים או אפשרות נוספת- חצי כוס תה רותח)

*הערה לגבי ההמרה- אני תמיד נוהגת להמיר בעוגות בחושות המכילות שמנת חמוצה במיץ תפוזים ויוצא נהדר, מה שכן חשוב הוא לא להוסיף בבת אחת את כל כמות הנוזלים, ייתכן ותצטרכו פחות מחצי כוס. העיסה צריכה לצאת די סמיכה ו”כבדה”

4 ביצים

3/4 כוס שמן

י

ההכנה

1. מחממים תנור ל- 180 מעלות

2. בקערה גדולה טורפים (במטרפה ידנית)- ביצים, סוכר ושמנת חמוצה

3. מוסיפים את ממרח התמרים, השמן והקינמון וממשיכים לערבב

4. בקערה קטנה מערבבים את הקמח ואבקת האפייה ומוסיפים אל התערובת. מערבבים עד לאיחוד החומרים

5. מעבירים לתבנית אינגליש קייק 35 או שתי תבניות חד פעמיות מאורכות ואופים 40-45 דקות עד שהעוגה שחומה וקיסם המוחדר לתוכה יוצא נקי.

י

אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ‘הבלוג של מירב’?
לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי - למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש.

עוד מתכונים מתוקים לקראת החג? כנסו לעוגת התפוחים המשגעת הזו- לחצו כאן

לסלונה אוכל בפייסבוק לחצו כאן


עוד מהבלוג של מירב מלמד

תצוגה מקדימה

כי הביקוש לאהבה לא מסתיים אף פעם

שלוש מאות ניסיונות התקשרות במשך שלושים דקות רצופות נדרשו לי רק בכדי לקבל מענה אנושי במשרדי זאפה, להשאיר שם וטלפון ולקוות לטוב. שלוש שעות נסיעה במגוון כלי תחבורה שונים ומגוונים מהצפון הירוק למרכז הרחוק, המתנה מייגעת...

תצוגה מקדימה

עוגת מוס נהדרת בשלושה צבעים

העוגה הבאה הפכה להיות עוגת ימי הולדת אצלנו במשפחה. אין אחד שלא אוהב אותה ומשבח את טעמה הנפלא! בניגוד לעוגות דומות, כאן הבסיס...

תצוגה מקדימה

עוגת סולת תפוז וקוקוס - כוס אחת וקערה אחת

ללא ספק, העוגה הכי קלה שהכנתי עד היום. כוס אחת וקערה אחת- אלו הכלים שתצטרכו לשטוף אחריה (טוב אז גם מרית אחת, אבל שאר הכלים שמונחים בכיור שלכם, כבר לא מהסיפור הזה זה בטוח) עוגה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה