הבלוג של מירב מלמד

הבלוג של מירב

אוהבת לאפות, מתה על מתוקים וחייבת לכתוב. עקבו אחרי גם בפייסבוק- https://www.facebook.com/merav.melamed.5

עדכונים:

פוסטים: 238

עוקבים: 296

החל מינואר 2013

עוגת שזיפים קייצית, מרהיבה ביופייה ובטעמה

02/08/2013

חם. אין ספק שחם ומרגישים את תחילתו של אוגוסט באוויר.

כמכורת קיץ מושבעת, אני מנסה להיאחז בכל קרן שמש מוקדמת ומאוחרת ולחבק את החום הנפלא הזה חזק ככל האפשר. מבחינתי יכול הקיץ להישאר כאן לפחות עוד שנה שלמה!

הצבעוניות בקולקציית הבגדים, בפירות בשווקים, ובלקים הורדרדים, הכחול של הים, הבהירות של השמיים, העיגול הצהוב שבאמצע, ארטיקים, קרטיבים, פסטיבלים, פשוט עונה תוססת ומרהיבה.

כמה רגעים, לפני שנפרדים ומפנים את המקום לחודש תשרי המבורך וללבן של החגים, החלטתי לאמץ לחיקי את האדום של השזיפים הנפלאים ולהכין עוגה קייצית מרהיבה ביופיה ובטעמה.

החומרים

8-10 שזיפים בינוניים חתוכים לפלחים

1/4 כוס ברנדי/ יין מתוק / משקה אלכוהולי אחר

3 כפות סוכר

200 גרם חמאה רכה

1/2 1 כוסות סוכר לבן

1/2 כוס סוכר חום

כפית תמצית וניל

3 ביצים

קליפת לימון מגורדת

3 כוסות קמח תופח

1 כוס ריוויון

י

ההכנה

1. מתחילים עם תערובת השזיפים- שמים אותם בקערה ומערבבים יחד עם הברנדי והסוכר, משהים בצד.

2. מחממים תנור ל- 180 מעלות

3. במערבל- מערבלים את החמאה, שני סוגי הסוכר ותמצית הוניל לתערובת אחידה

4. מוסיפים את הביצים, אחת אחת עד להטמעה, מוסיפים את קליפת הלימון

5. מוסיפים לסירוגין את הקמח והריוויון ומערבלים רק עד איחוד החומרים

6. יוצקים את התערובת לתבנית 26 משומנת, מסננים את השזיפים מהנוזלים ומסדרים מעל. אופים כ- 40 דק’ עד שפני העוגה שחומים, מכסים בנייר כסף ואופים עוד כ- 30 דק’.

7. מצננים מעט, מפזרים אבקת סוכר.

י

לא יודעת מה אתכם, השיר הזה בא לי טוב עם העוגה הזו ועם הקיץ שמתגנב לסיומו

embedded by Embedded Video


אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ‘הבלוג של מירב’?
לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי – למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש.

לעוגת יוגורט ופירות יער לחצו כאן

לסלונה אוכל בפייסבוק לחצו כאן

עוד מהבלוג של מירב מלמד

תצוגה מקדימה

כי הביקוש לאהבה לא מסתיים אף פעם

שלוש מאות ניסיונות התקשרות במשך שלושים דקות רצופות נדרשו לי רק בכדי לקבל מענה אנושי במשרדי זאפה, להשאיר שם וטלפון ולקוות לטוב. שלוש שעות נסיעה במגוון כלי תחבורה שונים ומגוונים מהצפון הירוק למרכז הרחוק, המתנה מייגעת...

תצוגה מקדימה

עוגת מוס נהדרת בשלושה צבעים

העוגה הבאה הפכה להיות עוגת ימי הולדת אצלנו במשפחה. אין אחד שלא אוהב אותה ומשבח את טעמה הנפלא! בניגוד לעוגות דומות, כאן הבסיס...

תצוגה מקדימה

עוגת סולת תפוז וקוקוס - כוס אחת וקערה אחת

ללא ספק, העוגה הכי קלה שהכנתי עד היום. כוס אחת וקערה אחת- אלו הכלים שתצטרכו לשטוף אחריה (טוב אז גם מרית אחת, אבל שאר הכלים שמונחים בכיור שלכם, כבר לא מהסיפור הזה זה בטוח) עוגה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה