אוהבת לאפות, מתה על מתוקים וחייבת לכתוב. עקבו אחרי גם בפייסבוק- https://www.facebook.com/merav.melamed.5
עדכונים:
פוסטים: 238
החל מינואר 2013
העוגה הבאה הפכה להיות עוגת ימי הולדת אצלנו במשפחה. אין אחד שלא אוהב אותה ומשבח את טעמה הנפלא!
בניגוד לעוגות דומות, כאן הבסיס שלה הוא ללא קמח, מה שהופך אותה לקלה עוד יותר ומשובחת!
העוגה יכולה להיות מצויינת לפסח , ואפשר בקלות גם להפוך אותה לפרווה!
חומרים
5 ביצים
2 שמנת מתוקה
1 אינסטנט פודינג וניל
1 אינסטנט פודינג שוקולד
1 כוס חלב
חפיסת שוקולד מריר
3/4 כוס סוכר
כפית תמצית רום
י
הבסיס:
מקציפים 5 חלבונים עם 3/4 כוס סוכר לקצב יציב ונוקשה.
מוסיפים את החלמונים וממשיכים להקציף.
מוסיפים חבילת אינסטנט פודינג שוקולד, ממשיכים להקציף עד להטמעת החומרים.
משטחים לתבנית אפייה בגודל 26 (אפשרי גם 28 ) ואופים כ- 3/4 שעה עד שעה בחום בינוני, בודקים שקיסם יוצא נקי ומכבים את התנור, אם יש צורך- מאריכים מעט את זמן האפייה.
שימו לב- הבסיס יעלה מאד גבוה וזה בסדר, אל דאגה. בקירור הוא יצנח חזרה למטרה למין צורה של קערה. לקרר היטב ולהזליף כמה טיפות של רום (ממש מעט)
שכבת השוקולד-
נכין אותה כבר בשלב הזה על מנת שתספיק להתקרר לחלוטין
להמיס שמנת מתוקה (למתכון פרווה להמיר לשמנת צמחית) עם חבילת שוקולד מריר, לערבב היטב לתערובת חלקה ולצנן לקירור מלא
השכבה הלבנה
נקציף שמנת מתוקה (למתכון פרווה- להמיר לשמנת צמחית) + כוס חלב (למתכון פרווה להמיר לחלב קוקוס)+ אינסטנט וניל לקצף יציב ונשטח מעל לבסיס העוגה
לאחר שגם שכבת השוקולד מתקררת, לשפוך על העוגה ולהעביר למקרר לכמה שעות להתייצבות.
יוצאת נפלא, נראית נפלא, קוצרת מחמאות!! בתאבון!
אהבתם? אולי תאהבו גם את קוביות גבינה שוקולד האלופות האלו
» אין עצוב מזה: מיומנה של אם שכולה
» זן ואומנות ניגוב הטוסיק – איך ללמד ילדים לנגב?
» הפעוטה שראתה ושמעה את אמא שלה בפעם הראשונה בגיל שנתיים
» 3 טריקים עם מסקרה מהמאפר של ביונסה
» רק דברים טובים: שפתון אדום חלומי
» וידאו: איך לעצב את הגבות בבית?
» 5 דברים שיעשו לכם זיקוקים במיטה
» 5 דברים שכל אישה צריכה לדעת על גברים
תגובות