הבלוג של מירב מלמד

הבלוג של מירב

אוהבת לאפות, מתה על מתוקים וחייבת לכתוב. עקבו אחרי גם בפייסבוק- https://www.facebook.com/merav.melamed.5

עדכונים:

פוסטים: 238

החל מינואר 2013

העוגה הבאה הפכה להיות עוגת ימי הולדת אצלנו במשפחה. אין אחד שלא אוהב אותה ומשבח את טעמה הנפלא!

בניגוד לעוגות דומות, כאן הבסיס שלה הוא ללא קמח, מה שהופך אותה לקלה עוד יותר ומשובחת!

העוגה יכולה להיות מצויינת לפסח , ואפשר בקלות גם להפוך אותה לפרווה!

חומרים

5 ביצים

2 שמנת מתוקה

1 אינסטנט פודינג וניל

1 אינסטנט פודינג שוקולד

1 כוס חלב

חפיסת שוקולד מריר

3/4 כוס סוכר

כפית תמצית רום

י

הבסיס:

מקציפים 5 חלבונים עם 3/4 כוס סוכר לקצב יציב ונוקשה.

מוסיפים את החלמונים וממשיכים להקציף.

מוסיפים חבילת אינסטנט פודינג שוקולד, ממשיכים להקציף עד להטמעת החומרים.

משטחים לתבנית אפייה בגודל 26 (אפשרי גם 28 ) ואופים כ- 3/4 שעה עד שעה  בחום בינוני, בודקים שקיסם יוצא נקי ומכבים את התנור, אם יש צורך- מאריכים מעט את זמן האפייה.

שימו לב- הבסיס יעלה מאד גבוה וזה בסדר, אל דאגה. בקירור הוא יצנח חזרה למטרה למין צורה של קערה. לקרר היטב ולהזליף כמה טיפות של רום (ממש מעט)

שכבת השוקולד-

נכין אותה כבר בשלב הזה על מנת שתספיק להתקרר לחלוטין

להמיס שמנת מתוקה (למתכון פרווה להמיר לשמנת צמחית) עם חבילת שוקולד מריר, לערבב היטב לתערובת חלקה ולצנן לקירור מלא

השכבה הלבנה

נקציף שמנת מתוקה (למתכון פרווה- להמיר לשמנת צמחית) + כוס חלב  (למתכון פרווה להמיר לחלב קוקוס)+ אינסטנט וניל לקצף יציב ונשטח מעל לבסיס העוגה

לאחר שגם שכבת השוקולד מתקררת, לשפוך על העוגה ולהעביר למקרר לכמה שעות להתייצבות.

יוצאת נפלא, נראית נפלא, קוצרת מחמאות!! בתאבון!

אהבתם? אולי תאהבו גם את קוביות גבינה שוקולד האלופות האלו

עוד מהבלוג של מירב מלמד

תצוגה מקדימה

כי הביקוש לאהבה לא מסתיים אף פעם

שלוש מאות ניסיונות התקשרות במשך שלושים דקות רצופות נדרשו לי רק בכדי לקבל מענה אנושי במשרדי זאפה, להשאיר שם וטלפון ולקוות לטוב. שלוש שעות נסיעה במגוון כלי תחבורה שונים ומגוונים מהצפון הירוק למרכז הרחוק, המתנה מייגעת...

תצוגה מקדימה

עוגת סולת תפוז וקוקוס - כוס אחת וקערה אחת

ללא ספק, העוגה הכי קלה שהכנתי עד היום. כוס אחת וקערה אחת- אלו הכלים שתצטרכו לשטוף אחריה (טוב אז גם מרית אחת, אבל שאר הכלים שמונחים בכיור שלכם, כבר לא מהסיפור הזה זה בטוח) עוגה...

תצוגה מקדימה

אל תשמרי בבטן

אל תשמרי בבטן, זה לא בריא. לקח לי די הרבה זמן להבין את משמעות ההמלצה הזו. הבטן, כך מסתבר, אחד האיברים היותר רגישים בגופינו. יש לה נטייה לאגור הכל פנימה, להתכנס, ולהתרחב...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה