הבלוג של מירב מלמד

הבלוג של מירב

אוהבת לאפות, מתה על מתוקים וחייבת לכתוב. עקבו אחרי גם בפייסבוק- https://www.facebook.com/merav.melamed.5

עדכונים:

פוסטים: 238

החל מינואר 2013

פתיתים עם קבנוס וירקות, מנה צבעונית קלה להכנה וטעימה ביותר

17/07/2013

אני לא יודעת אם זה ריחו של הבצל המטוגן, או אולי הקלות והמהירות שבהכנה, לפעמים אוהבת להוסיף תבלינים ועגבניות ולפעמים משאירה אותם נקיים וטבעיים כמו שהם, את הפתיתים. סיר פתיתים חם, אבל ממש חם, כזה שבדיוק השנייה כבתה תחתיו הלהבה, מנחם את ליבי. אני בכוונה משתמשת במילה סיר ולא צלחת, כל מי שטעם פתיתים חמים יודע שזה אף פעם לא מסתיים בצלחת.

הפעם החלטתי לגוון את המנה ולהעשירה בתוספת של קבנוס וירקות שמעניקים לה טעם נפלא וצבעוניות תוססת. ההכנה קלה ומהירה מאד.

מצרכים

חבילת פתיתים – 500 גרם

3 נקניקי קבנוס פרוסים

1 בצל גדול סגול

2 שיני שום פרוסות

1/4 כוס שמן זית (אני השתמשתי בשמן רגיל ויצא נפלא)

2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות

פלפל אדום חתוך לקוביות

סלסלת פטריות טריות פרוסות

4 כוסות מים

3 בצלים ירוקים קצוצים

מעט פטרוזיליה קצוצה

תבלינים- מלח, פלפל, פפריקה מתוקה, כמון, מרק עוף

י

ההכנה

1. מחממים בסיר גדול ורחב את השמן

2. מוסיפים את כל הירקות הקצוצים (למעט הבצל הירוק והפטרוזיליה) והקבנוס ומטגנים כ- 10 דקות תוך כדי ערבוב

3. מוסיפים את הפתיתים והתבלינים ומערבבים

4. מוסיפים את המים, מערבבים ומבשלים בסיר סגור כ- 10 דקות תוך כדי ערבוב מידי פעם

5. מסירים מהאש, מוסיפים את הבצל הירוק והפטרוזיליה, מערבבים ומשהים מכוסה כ- 10 דקות נוספות

ב-ת-א-ב-ו-ן

*טיפ קטן להצלחה גדולה- בכדי שהפתיתים לא יידבקו ויהפכו לגוש בעת הקירור, לאחר שכיביתם את האש, ערבבו אותם כל כמה דקות עד שהם מתקררים

ומה עם קינוח? מזמינה אתכם לנסות את ריבועי התפוחים והפירורים האלו- לחצו כאן

לסלונה אוכל בפייסבוק לחצו כאן

עוד מהבלוג של מירב מלמד

תצוגה מקדימה

כי הביקוש לאהבה לא מסתיים אף פעם

שלוש מאות ניסיונות התקשרות במשך שלושים דקות רצופות נדרשו לי רק בכדי לקבל מענה אנושי במשרדי זאפה, להשאיר שם וטלפון ולקוות לטוב. שלוש שעות נסיעה במגוון כלי תחבורה שונים ומגוונים מהצפון הירוק למרכז הרחוק, המתנה מייגעת...

תצוגה מקדימה

עוגת מוס נהדרת בשלושה צבעים

העוגה הבאה הפכה להיות עוגת ימי הולדת אצלנו במשפחה. אין אחד שלא אוהב אותה ומשבח את טעמה הנפלא! בניגוד לעוגות דומות, כאן הבסיס...

תצוגה מקדימה

עוגת סולת תפוז וקוקוס - כוס אחת וקערה אחת

ללא ספק, העוגה הכי קלה שהכנתי עד היום. כוס אחת וקערה אחת- אלו הכלים שתצטרכו לשטוף אחריה (טוב אז גם מרית אחת, אבל שאר הכלים שמונחים בכיור שלכם, כבר לא מהסיפור הזה זה בטוח) עוגה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה