הבלוג של מירב מלמד

הבלוג של מירב

אוהבת לאפות, מתה על מתוקים וחייבת לכתוב. עקבו אחרי גם בפייסבוק- https://www.facebook.com/merav.melamed.5

עדכונים:

פוסטים: 238

עוקבים: 295

החל מינואר 2013

אין על עוגת תפוזים לצד כוס תה עם נענע / שיבה / לואיזה (מחק את המיותר או הקף בעיגול את כולם..)

העוגה הזו בהחלט עוגה “מסורתית” או במילים אחרות “עוגת ספוג” ריחנית ונפלאה. פשוטה וקלה להכנה.

חומרים:

5 ביצים

1 כוס סוכר

1/2 כוס שמן

1 כוס מיץ תפוזים (עדיף סחוט טבעי)

גרידת תפוז

3/4 1 כוסות קמח

1 אבקת אפייה

1 סוכר וניל

קורט מלח

ההכנה:

הערה קטנה לפני שמתחילים- אפשר לוותר על הפרדת הביצים ולהקציף חלבונים +חלמונים יחד במידה ויש לכם מיקסר מקצועי וטוב, יש להקציף לפחות 8-10 דקות עד לקציפה תפוחה ויציבה

1. מקציפים את חלבונים עם 1/2 כוס סוכר וקורט מלח לקצב יציב ונוקשה.

2. בקערה נוספת מקציפים את החלמונים, 1/2 כוס סוכר וסוכר וניל כשלוש דקות. מוסיפים את השמן, גרידת התפוז ומיץ התפוזים וממשיכים להקציף.

3. מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה (להוסיף את האפייה לתוך הקמח ולערבב היטב לפני כן) ומערבבים ידנית.

4. מאחדים את שני התערובות בעדינות, בתנועות קיפול ועטיפה עד לאיחוד מלא .

5. מעבירים לתבנית- אפשרי תבנית קוגלהוף, תבנית רגילה, תבנית חד פעמית- מה שיש בבית זה טוב :)

6. אופים בחום בינוני כ- 40 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא נקי.

בתאבון!!

h

מחפשים עוד עוגה בחושה וקלה?  נסו את עוגת הפרג והתפוחים המדהימה (!!!) הזו, למתכון לחצו כאן

ומה דעתכם על מאפינס דובדבנים ושוקולד לבן? למתכון לחצו כאן

h

“ליבה מתמלא גאווה והפתעה בכל פעם מחדש כשמתרחש הקסם הזה. כשטועמים ובאמת אוהבים. כשמודים לה. כשמצפים לבואה”- לפוסט המלא לחצו כאן

לסלונה אוכל בפייסבוק לחצו כאן

עוד מהבלוג של מירב מלמד

תצוגה מקדימה

כי הביקוש לאהבה לא מסתיים אף פעם

שלוש מאות ניסיונות התקשרות במשך שלושים דקות רצופות נדרשו לי רק בכדי לקבל מענה אנושי במשרדי זאפה, להשאיר שם וטלפון ולקוות לטוב. שלוש שעות נסיעה במגוון כלי תחבורה שונים ומגוונים מהצפון הירוק למרכז הרחוק, המתנה מייגעת...

תצוגה מקדימה

עוגת מוס נהדרת בשלושה צבעים

העוגה הבאה הפכה להיות עוגת ימי הולדת אצלנו במשפחה. אין אחד שלא אוהב אותה ומשבח את טעמה הנפלא! בניגוד לעוגות דומות, כאן הבסיס...

תצוגה מקדימה

עוגת סולת תפוז וקוקוס - כוס אחת וקערה אחת

ללא ספק, העוגה הכי קלה שהכנתי עד היום. כוס אחת וקערה אחת- אלו הכלים שתצטרכו לשטוף אחריה (טוב אז גם מרית אחת, אבל שאר הכלים שמונחים בכיור שלכם, כבר לא מהסיפור הזה זה בטוח) עוגה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה