הבלוג של מירב מלמד

הבלוג של מירב

אוהבת לאפות, מתה על מתוקים וחייבת לכתוב. עקבו אחרי גם בפייסבוק- https://www.facebook.com/merav.melamed.5

עדכונים:

פוסטים: 238

החל מינואר 2013

תמיד כשנמאס לי מכל מאכל אפשרי ובא לי לגוון קצת- אני חוזרת למוקפץ.

יש משהו בשילוב הזה של הירקות, העוף, האטריות והרטבים- שלא נמאס אף פעם ותמיד עושה חשק לעוד.

לפעמים אני עושה את המנה ללא עוף ואז היא יכולה להתאים גם לצמחונים שבינינו. כל אחד לפי טעמו כמובן.

מנה מאד פשוטה, קלה, מהירה להכנה והכי חשוב- טעימה.

חומרים:

2 פלפלים אדומים

2 פלפלים צהובים

חצי כרוב

חבילת פטריות (עדיף טריות אך אפשרי גם משימורים)

2 גזרים

2 בצלים

(אפשרי להוסיף גם תירס, לאחרונה אני פחות אוהבת).

חזה הודו (למי שמעוניין) חתוך לרצועות.

אטריות מכל סוג שאוהבים

לתיבול- רוטב סויה, דבש, יין, שומשום.

ההכנה:

מכינים את כל הירקות חתוכים לרצועות דקות. מחממים שמן במחבת עמוקה ומתחילים בטיגון הבצל עד להשחמה קלה.

מוסיפים לאט לאט את כל הירקות ומערבבים. מוסיפים את רצועות העוף וממשיכים לערבב.

מתחילים להוסיף את התיבול- לא בכמויות גדולות, בכל פעם קצת וטועמים- כל אחד לפי טעמו. מוסיפים תבלינים לפי הטעם אך לא הרבה כי רוטב הסויה חזק דיו ולכן גם להיזהר עם המלח..

מתבלים בפלפל שחור, מעט כרכום וכמון וממשיכים לערבב.

מבשלים עד לריכוך מלא של הירקות.

מבשלים כל סוג איטריות שאוהבים- אפשר אטריות ביצים ואפשר גם פסטה. כל דבר מתאים. אגב המנה הזו יכולה ללכת מצויין גם עם קוסקוס!

שיהיה בתאבון!!

עוד מהבלוג של מירב מלמד

תצוגה מקדימה

כי הביקוש לאהבה לא מסתיים אף פעם

שלוש מאות ניסיונות התקשרות במשך שלושים דקות רצופות נדרשו לי רק בכדי לקבל מענה אנושי במשרדי זאפה, להשאיר שם וטלפון ולקוות לטוב. שלוש שעות נסיעה במגוון כלי תחבורה שונים ומגוונים מהצפון הירוק למרכז הרחוק, המתנה מייגעת...

תצוגה מקדימה

עוגת מוס נהדרת בשלושה צבעים

העוגה הבאה הפכה להיות עוגת ימי הולדת אצלנו במשפחה. אין אחד שלא אוהב אותה ומשבח את טעמה הנפלא! בניגוד לעוגות דומות, כאן הבסיס...

תצוגה מקדימה

עוגת סולת תפוז וקוקוס - כוס אחת וקערה אחת

ללא ספק, העוגה הכי קלה שהכנתי עד היום. כוס אחת וקערה אחת- אלו הכלים שתצטרכו לשטוף אחריה (טוב אז גם מרית אחת, אבל שאר הכלים שמונחים בכיור שלכם, כבר לא מהסיפור הזה זה בטוח) עוגה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה