הבלוג של מירב מלמד

הבלוג של מירב

אוהבת לאפות, מתה על מתוקים וחייבת לכתוב. עקבו אחרי גם בפייסבוק- https://www.facebook.com/merav.melamed.5

עדכונים:

פוסטים: 238

החל מינואר 2013

עוגת פרג בחושה עם תוספת של תפוחים וצימוקים. מכינים בקערה אחת, בלי מיקסר ובחמש דקות של הנאה

29/06/2013

מודה, אני מכורה לפרג. לרב מכינה אותו כמילוי בעוגות שמרים או באוזני המן, אך הפעם רציתי אותו כעוגה בחושה, ולא סתם בחושה- אלא משודרגת עם תפוחים, צימוקים ומעט יין. שילוב של טעמים מנצח והכל בקערה אחת, בלי מיקסר ובחמש דקות של הנאה (לא אוהבת להשתמש במילה “עבודה” להכנת עוגות).

העוגה מתאימה לתבנית מאורכת 35 או לשתי תבניות אינגלישקייק חד פעמיות.

החומרים

3/4 1 כוסות פרג טחון טרי (חשוב חשוב חשוב שיהיה טחון טרי ולא מהסופר). אני קניתי 200 גרם ואת העודפים הקפאתי

3 תפוחים ירוקים חמוצים לעוגה

כף גדושה צימוקים

חצי כף קינמון

3 כפות יין

כוס וחצי סוכר חום

כוס וחצי קמח

1 אבקת אפייה

3 ביצים

3/4 כוס שמן

י

ההכנה

קערה גדולה יש? מטרפה ידנית או כף עץ גדולה יש? מעולה! אתם בהחלט מסודרים :)

חותכים את התפוחים לחתיכות קטנות ומערבבים עם היין, הצימוקים והקינמון. מניחים בצד.

מערבבים את החומרים בסדר הבא- ביצים, סוכר, שמן- מוסיפים את הפרג- את עיסת התפוחים- לבסוף את הקמח ואבקת האפייה (תמיד ממליצה לערבב את שניהם בכלי נפרד קודם)

מעבירים את הבלילה לתבנית (או מאורכת אחת בגודל 35, או שתי חד פעמיות מאורכות).

לתנור בחום של 180 עד שקיסם יוצא נקי והריח מציף את הבית!

י

אוהבים עוגות בחושות ומהירות? לעוגה בחושה עם יוגורט ופירות יער לחצו כאן

לעוגת צ’אי מסאלה עם דבש לחצו כאן

אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ‘הבלוג של מירב’?
לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי - למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש.

לדף הבית של סלונה אוכל בפייסבוק לחצו כאן


עוד מהבלוג של מירב מלמד

תצוגה מקדימה

כי הביקוש לאהבה לא מסתיים אף פעם

שלוש מאות ניסיונות התקשרות במשך שלושים דקות רצופות נדרשו לי רק בכדי לקבל מענה אנושי במשרדי זאפה, להשאיר שם וטלפון ולקוות לטוב. שלוש שעות נסיעה במגוון כלי תחבורה שונים ומגוונים מהצפון הירוק למרכז הרחוק, המתנה מייגעת...

תצוגה מקדימה

עוגת מוס נהדרת בשלושה צבעים

העוגה הבאה הפכה להיות עוגת ימי הולדת אצלנו במשפחה. אין אחד שלא אוהב אותה ומשבח את טעמה הנפלא! בניגוד לעוגות דומות, כאן הבסיס...

תצוגה מקדימה

עוגת סולת תפוז וקוקוס - כוס אחת וקערה אחת

ללא ספק, העוגה הכי קלה שהכנתי עד היום. כוס אחת וקערה אחת- אלו הכלים שתצטרכו לשטוף אחריה (טוב אז גם מרית אחת, אבל שאר הכלים שמונחים בכיור שלכם, כבר לא מהסיפור הזה זה בטוח) עוגה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה