הבלוג של מירב מלמד

הבלוג של מירב

אוהבת לאפות, מתה על מתוקים וחייבת לכתוב. עקבו אחרי גם בפייסבוק- https://www.facebook.com/merav.melamed.5

עדכונים:

פוסטים: 238

החל מינואר 2013

כבר כמה ימים שבא לי על ריבת חלב. אבל ככה, “בקטנה” כמו שאומרים.

לכן החלטתי ללכת על עוגה בחושה עם קוקוס ולהפתיע עם נגיעות קלות של ריבת חלב שיסתתרו בתוך העוגה וישדרגו אותה.

הקוקוס ידוע כפרטנר מעולה לריבת החלב (ראו גם מתכון מנצח לאלפחורס).

עוגה פשוטה, קלה ומהירה להכנה.

החומרים (לתבנית אינגליש 35 )

3 ביצים

כוס סוכר

כוס שמן

כף תמצית וניל

1 שמנת חמוצה

גרידת לימון

כוס קוקוס

2 כוסות קמח

1 שקית אפייה

5-6 כפיות ריבת חלב

י

לקישוט- מעט אבקת סוכר ומיץ לימון

י

ההכנה

1. בקערה גדולה מקציפים את הביצים (אין צורך להפריד) עם הסוכר לקרם בהיר וסמיך

2. מוסיפים את השמן, שמנת חמוצה ותמצית הוניל וממשיכים להקציף.

3. מוסיפים גרידת לימון וקוקוס

4. מערבבים בקערית נפרדת את הקמח והאפייה ומוסיפים גם אותם אל התערובת. ממשיכים להקציף רק עד להטמעה.

5. מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת היטב

6. לוקחים 5-6 כפיות ריבת חלב גדושות ומפזרים מעל התערובת

עם קיסם מערבלים מעט לערבוב. אופים על – 180 מעלות עד שהעוגה שחומה וקיסם יוצא ממנה נקי נקי.

מצננים מעט ומקשטים בציפוי-

מערבבים בקערית קטנה מעט אבקת סוכר (בערך 50 גרם- חצי שקית קטנה) ומתחילים להוסיף מיץ לימון ולערבב עד למרקם נוזלי במקצת שיאפשר לנו להזליף על העוגה. מעבירים לשקית זילוף ומקשטים.

בתאבון חברים :)

למתכון מוצלח במיוחד של סהרוני שקדים ותפוזים לחצו כאן

לסלונה אוכל בפייסבוק לחצו כאן

קצת ממני ועלי תוכלו לקרוא כאן




עוד מהבלוג של מירב מלמד

תצוגה מקדימה

כי הביקוש לאהבה לא מסתיים אף פעם

שלוש מאות ניסיונות התקשרות במשך שלושים דקות רצופות נדרשו לי רק בכדי לקבל מענה אנושי במשרדי זאפה, להשאיר שם וטלפון ולקוות לטוב. שלוש שעות נסיעה במגוון כלי תחבורה שונים ומגוונים מהצפון הירוק למרכז הרחוק, המתנה מייגעת...

תצוגה מקדימה

עוגת מוס נהדרת בשלושה צבעים

העוגה הבאה הפכה להיות עוגת ימי הולדת אצלנו במשפחה. אין אחד שלא אוהב אותה ומשבח את טעמה הנפלא! בניגוד לעוגות דומות, כאן הבסיס...

תצוגה מקדימה

עוגת סולת תפוז וקוקוס - כוס אחת וקערה אחת

ללא ספק, העוגה הכי קלה שהכנתי עד היום. כוס אחת וקערה אחת- אלו הכלים שתצטרכו לשטוף אחריה (טוב אז גם מרית אחת, אבל שאר הכלים שמונחים בכיור שלכם, כבר לא מהסיפור הזה זה בטוח) עוגה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה