הבלוג של רונית מלמד

melamedia43

אני חיה ונושמת תקשורת. את הקריירה שלי התחלתי איפשהו לפני עשרים ומשהו שנים. כסטודנטית, אם הייתם שואלים אותי מה אני רוצה לעשות בתקשורת, התשובה שלי היתה ה-כ-ל. פשוט הכל. אז התחלתי לעבוד במשרדי פרסום מובילים, הרצתי (ואני עדיין... +עוד

אני חיה ונושמת תקשורת. את הקריירה שלי התחלתי איפשהו לפני עשרים ומשהו שנים. כסטודנטית, אם הייתם שואלים אותי מה אני רוצה לעשות בתקשורת, התשובה שלי היתה ה-כ-ל. פשוט הכל. אז התחלתי לעבוד במשרדי פרסום מובילים, הרצתי (ואני עדיין מרצה באקדמיה), כתבתי ב"ידיעות אחרונות", ביימתי, הגעתי לטלוויזיה ונכבשתי. שנים ארוכות עבדתי בטלוויזיה בתפקידי תוכן, עריכה ופיתוח שונים, ליהקתי לסדרות, ולסרטים. במקביל לימדתי בקורס המגישים והתחקירנים בביה"ס לטלוויזיה של "רשת", וגם היתה לי גם פינת טלוויזיה ב"רדיו דרום". יום אחד, באחת התוכניות שעשיתי, ניגשה אלי מרואיינת ואמרה שלא היה לה זמן לומר את כל מה שהיא תכננה. היה לי מוזר לשמוע את זה, כי לאף אחד אין את כל הזמן הזה, ואז הבנתי שמה שידוע לי לא תמיד מוכר לאחרים. והקמתי את העסק שלי. אז נעים מאוד קוראים לי רונית מלמד, ואני מכינה את לקוחותי לקראת להופעה טלוויזיונית, הופעה מול מצלמה והופעה מול קהל. כן כן, אני בכוונה קוראת לזה הופעה, כי לעמוד כולנו יודעים, אבל להופיע ולתת SHOW זה לגמרי עניין אחר. לאחרונה אני מקיימת ראיונות בפורמט טלוויזוני. בקיצור אני מלמדת לתת SHOW מול קהל ומול מצלמה.

עדכונים:

פוסטים: 4

החל ממרץ 2015


בדרך כלל כשטיגנתי פטריות הן יצאו סמרטוטיות ועייפות, לכן “קפצתי” על ההזדמנות לסדנה בנושא. והתוצאה: פטריות ממולאות בגרסה צמחונית משגעת, כזאת שתגרום לאורחים ללקק את האצבעות

פטריות מוקרמות בגבינה לצד יין אדום

פטריות מוקרמות בגבינה לצד יין אדום

כשהגעתי לסדנה ב”דן גורמה” לא ידעתי למה לצפות. אבל כשפתחתי את דלת, הרגשתי כאילו הרגע נחתתי בתכנית “מאסטר שף”: פירות וירקות בשלל גוונים וצבעים הביטו בי, חלקם ארוזים בשישיות, חלקם פתוחים, הכל היה מאוד צבעוני, נקי וטרי.

פטריותעל האש

פטריות על האש

ה”קרנצ’יות” של המלפפון, הגזר, עגבניות השרי, הבצל הירוק, הצנונית והפלפל, שנקטף באותו יום, הזכירו לי מה הטעם של ירק שמגיע ישירות מהשדה לשולחן (לא כזה מגיע מהמקררים ברשתות השיווק)

פטריות ואני

פטריות של מרינה

כוכבת הערב, היתה הפטרייה של מרינה. היא הגיעה במגוון גדלים וצבעים: פטריות שמפיניון, פטריות סטייק פורטבלו ובייבי פורטבלו, שמתאימות ל”על האש”, פטריות “יער ירדן”, פטריות שימג’י, פטריות בייבי בלה (ואכן הן מאוד יפות) פטריות פורצ’יני, פטריות “מלך היער” ועוד. כולן הציצו אלי מכל מקום, לא התאפקתי. מידי פעם “קטפתי” אחת וטעמתי.

מגוון עשיר ממוצרי מרינה

מגוון עשיר של המוצרים של מרינה

לאחר שנרגעתי מהמראה המרהיב, ישבתי ליד לפאני רוטשטיין מנחת הסדנה כדי להבין איך עובדים עם כל הטוב הזה. פאני הניחה מעט שמן זית במחבת, חיכתה שהוא יגיע לטמפרטורה הרצויה והעבירה לתוכו פטריות חתוכות ללא שטיפה (אם שוטפים יש להכניס מייד למחבת).
לאחר שתי דקות, בוזקים מעט מלח, הפטריות מגירות נוזלים, ממשיכים לטגן אותן על להבה בינונית – גדולה, עד שהנוזל מצטמצם לחלוטין. ורק אח”כ מורידים אותן מהאש. עכשיו הפטריות נראות מצוין וטעימות אשששש ומתאימות למילוי.

פטריות שרוקנו לפני המילוי

פטריות שרוקנו לפני המילוי

המתכון לפטריות ממולאות בגרסה הצמחונית
חומרים למלית הפטריות:

8-9 פטריות סטיק פוטובלו בינוניות
2 שיני  שום קצוצות דק
2 כפות עירית קצוצה
3 כפות צנוברים
בצל סגול
3 כפות פטורוזיליה קצוצה (ללא הגבעול)
1/2 כפית מלח ופלפל לפי הטעם
100  גרם גבינה צהובה מגורדת (עמק/אמנטל)

אופן הכנת הפטריות:

מסירים בעדינות את רגלי הפטריות.
מחממים תנור ל 200 מעלות.
משמנים בעדינות כל פטרייה, ממליחים קלות, ומעבירים לתנור אפייה למשך 10-15 דקות.
מוציאים מהתנור ומצננים.
במחבת יבשה קולים את הצנוברים עד הזהבה ומוסיפים לתערובת

אופן הכנת המלית
קוצצים בצל סגול ומטגנים אותו עד להשחמה. כשהבצל משחים, מחכים עוד שתי דקות ואז מורידים מהאש.
נותנים לבצל להתקרר.
קוצצים את רגלי הפטריות.
משלבים את הבצל, רגלי הפטריותוהצנוברים עם שאר חומרי המלית ומערבבים היטב.
מניחים בצד לכמה דקות ממלאים כל פטרייה במלית ודוחסים.
המטרה היא ליצור גבעה קטנטנה מעל לפטרייה.
מסדרים את הפטריות, זו לצד זו, בתבנית רחבה.
שמים מעל כל פטרייה מעט גבינה צהובה מגורדת,
מכסים את התבנית בנייר כסף, ומכניסים לתנור למשך חצי שעה בחום של 200 מעלות

ו… טדאם!

פטריות מוקרמות בגבינה

פטריות מוקרמות בגבינה

המתכון באדיבות #פאנירוטשטיין

 

עוד מהבלוג של רונית מלמד

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 1 year
תצוגה מקדימה

בורקס פטריות קרנצ'י טעים ואפילו דיאטתי

בעודי משתזפת על חוף הים,  צלצל אלי מספר לא מוכר וסיפר לי כי מחכה לי משלוח ממרינה. "את מכירה את מרינה", שואל אותי השליח? "בטח" אמרתי, ארזתי את עצמי מהים ומהחול, ומהרתי הביתה...

תגובות

פורסם לפני 3 months
תצוגה מקדימה

איך יוצרים תדמית אישית, המתכון

כשאני שואלת את הסטודנטים שלי: "על מה אתם חושבים כשאני אומרת את השם: "פנינה רוזנבלום", רבים מדברים על הבלונד הבוהק והצחוק הרועם אם תהיתם, פנינה רוזנבלום לעולם לא תצבע את...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה