הבלוג של רונית מלמד

melamedia43

אני חיה ונושמת תקשורת. את הקריירה שלי התחלתי איפשהו לפני עשרים ומשהו שנים. כסטודנטית, אם הייתם שואלים אותי מה אני רוצה לעשות בתקשורת, התשובה שלי היתה ה-כ-ל. פשוט הכל. אז התחלתי לעבוד במשרדי פרסום מובילים, הרצתי (ואני עדיין... +עוד

אני חיה ונושמת תקשורת. את הקריירה שלי התחלתי איפשהו לפני עשרים ומשהו שנים. כסטודנטית, אם הייתם שואלים אותי מה אני רוצה לעשות בתקשורת, התשובה שלי היתה ה-כ-ל. פשוט הכל. אז התחלתי לעבוד במשרדי פרסום מובילים, הרצתי (ואני עדיין מרצה באקדמיה), כתבתי ב"ידיעות אחרונות", ביימתי, הגעתי לטלוויזיה ונכבשתי. שנים ארוכות עבדתי בטלוויזיה בתפקידי תוכן, עריכה ופיתוח שונים, ליהקתי לסדרות, ולסרטים. במקביל לימדתי בקורס המגישים והתחקירנים בביה"ס לטלוויזיה של "רשת", וגם היתה לי גם פינת טלוויזיה ב"רדיו דרום". יום אחד, באחת התוכניות שעשיתי, ניגשה אלי מרואיינת ואמרה שלא היה לה זמן לומר את כל מה שהיא תכננה. היה לי מוזר לשמוע את זה, כי לאף אחד אין את כל הזמן הזה, ואז הבנתי שמה שידוע לי לא תמיד מוכר לאחרים. והקמתי את העסק שלי. אז נעים מאוד קוראים לי רונית מלמד, ואני מכינה את לקוחותי לקראת להופעה טלוויזיונית, הופעה מול מצלמה והופעה מול קהל. כן כן, אני בכוונה קוראת לזה הופעה, כי לעמוד כולנו יודעים, אבל להופיע ולתת SHOW זה לגמרי עניין אחר. לאחרונה אני מקיימת ראיונות בפורמט טלוויזוני. בקיצור אני מלמדת לתת SHOW מול קהל ומול מצלמה.

עדכונים:

פוסטים: 4

החל ממרץ 2015

מה לא אמרו על בורקס דפי אורז: שהוא טעים, קרנצ’י, מתאים לכל מי שנמנע מגלוטן, מקמח, וגם ולמי שבדיאטה. יצאתי לבדוק

22/08/2019


בורקס עשוי מדפי אורז
בעודי משתזפת על חוף הים,  צלצל אלי מספר לא מוכר וסיפר לי כי מחכה לי משלוח ממרינה. “את מכירה את מרינה”, שואל אותי השליח?

“בטח” אמרתי, ארזתי את עצמי מהים ומהחול, ומהרתי הביתה סקרנית
שם, בפתח הדלת חיכתה לי חבילה מהממת של מוצרי “מרינה”. היו בה פטריות פורטבלו גדולות וקטנות, פטריות שיטאקי, קישואים בטטות, תפוחי אדמה קטנים למיקרו, בזיליקום, רוזמרין, חצילים מה לא. עכשיו רק נשאר לי לחשוב מה לעשות עם כל הטוב הזה.

מוצרי מרינה

כיוון שלאחרונה הרבה מדברים על בורקס דפי אורז ללא בצק, ללא חיטה, וללא גלוטן, יצאתי לבדוק ונכבשתי. זה פשוט להכנה וקרנצ’י

המצרכים לבורקס

חבילת דפי אורז עגולים או מרובעים

תרסיס שמן זית לשימון התבנית

קורט מלח ים הימליה לפיזור מעל הבורקס (אפשר להשתמש גם במלח שולחן רגיל)

חופן שומשום שחור

ביצה טרופה להברשת הבורקסים

חומרים למילוי הבורקס – מס’ 1

2 בצלים גדולים

קופסת פטריות פורטבלו גדולות וטריות של מרינה פטריות הגליל

2 כפיות רוטב סויה

מלח ופלפל לפי הטעם

חופן עלי טימין

חופן עלי רוזמרין

בטטה ואפויה ומעוכה או תפוח אדמה גדול ומערוך

חופן אגוזי מלך קצוצים

למילוי מס’ 2

חמישה קישואים בגודל בינוני

חמש כפות גבינה צהובה

מלח

טימין

בזיליקום

חופן אגוזי מלך קצוצים

אופן ההכנה

מחממים תנור ל 180 מעלות

קוצצים את שני הבצלים, ומטגנים עד להשחמה

שני בצלים בהליך הטיגון

קוצצים את הפטריות, מטגנים במחבת, אחרי 2 דקות, מוסיפים מעט מלח, הפטריות מגירות נוזלים, מחכים עד שהנוזלים יתאדו, ואז ממשיכים לטגן למשך לשתי דקות נוספות.

מוסיפים את הבצל המצומצם אל הפטריות ומערבבים.

פטריות בהליך הטיגון

מוסיפים חצי הבטטה האפויה/תפוח האדמה, ומערבבים למשך שלוש דקות עד לקבלת תערובת אחידה

מוסיפים את התבלינים ומתקנים לפי הטעם

מורידים מהאש ומחכים שהתערובת תתקרר.

בזמן הזה, קוצצים את הקישואים, מעבירים למסננת וסוחטים את הקישואים היטב עד שלא נשארים נוזלים.

מחממים מחבת עם מעט שמן, מוסיפים את הקישואים הסחוטים, ומערבבים למשך שלוש דקות.

מוסיפים את הגבינה הצהובה ומערבבים עד לאיחוד התערובת.

מוסיפים את האגוזים הקצוצים, ושאר התבלינים ומתקנים לפי הטעם

מורידים מהאש ונותנים לתערובת להתקרר

ממלאים קערה רחבה בקוטר גדול מזה של דפי האורז.

טובלים במים את עלה האורז למשך 10 שניות בכל צד ומניחים על קרש החיתוך. שימו לב: דף האורז צריך להיות מעט קשה כשמוציאים אותו מהמים (הוא יתרכך במהלך קיפול הבורקס) .

מניחים כף מהמילוי במרכז התחתון של העלה

פטריות על דף אורז

מקפלים את העלה בתנועת מעטפה, תחילה את החלק התחתון,

ואז את צדו הימני ואח”כ את הצד השמאלי, ומגלגלים עד לקבלת גליל בורקס.

מניחים את כל הבורקסים בתבנית משומנת כשפתח הבורקס פונה לתבנית, כדי שלא ייפתח בזמן האפייה

מברישים כל בורקס בביצה טרופה, בוזקים מלח ושומשום

בורקסים לפני הכניסה לתנור

מכניסים לתנור למשך 40 דקות בחום של 180 מעלות

ו- טדאם

תמונה מעולה- ערמת בורקסים

עוד מהבלוג של רונית מלמד

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 1 year
תצוגה מקדימה

פטריות ממולאות בגרסה צמחונית משגעת

בדרך כלל כשטיגנתי פטריות הן יצאו סמרטוטיות ועייפות, לכן "קפצתי" על ההזדמנות לסדנה בנושא. והתוצאה: פטריות ממולאות בגרסה צמחונית משגעת, כזאת שתגרום לאורחים ללקק את...

תצוגה מקדימה

איך יוצרים תדמית אישית, המתכון

כשאני שואלת את הסטודנטים שלי: "על מה אתם חושבים כשאני אומרת את השם: "פנינה רוזנבלום", רבים מדברים על הבלונד הבוהק והצחוק הרועם אם תהיתם, פנינה רוזנבלום לעולם לא תצבע את...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה