רביולי בטטה ברוטב רוזה רזה

מתכון קל לרוטב רוזה עם יוגורט עיזים.

היות ובחג הזה נאכל המון מוצרי חלב, אני שוברת את הראש, מה ניתן להכין שיהיה טעים וחגיגי, כזה שמתאים לאירוח, אך בעל ערכים תזונתיים גבוהים, מופחת שומן וכולסטרול, ועשיר במינרלים וויטמינים. אני מנסה מוצרים חדשים, מיישמת טיפים מסדנאות, בוחשת, משלבת, ממציאה, מאלתרת, טועמת, מצלמת ורושמת.

כדרך חיים, אני משתדלת להחליף חמאה בשמן זית, בשר בדג ולחם לבן בלחם דגנים מחיטה מלאה. ככה בשינויים קטנים אני מרוויחה ארוחה בריאה ומזינה יותר. ולא, זה לא על חשבון הטעם.

לגבי המתכון הזה, הוא צבעוני, הוא צבעוני ושובה עין, משלב פסטה עם מוצרי חלב (ניתן להכין בגרסת פרווה, כפי שמוסבר בהערות למטה). בקיצור, מתכון מווווושלם לשבועות

רביולי בטטה: למתכון הזה השתמשתי ברביולי בטטה של ״חמים וטעים״ 800 גרם, מוצר שקיבלתי להתנסות, וניתן להשיג במקפיאי הרשתות (ברגע הראשון נבהלתי שמא היצרן הוא חיים וטעים:) אך נרגעתי). המוצר מגיע באריזה נוחה, וריבועי הרביולי נפרים ואינם דבוקים זה לזה, כפי שקורה לעיתים. הכמות גדולה (בדרך כלל למתחרים יש אריזות ל 400 גרם שאינן מספיקות למשפחה). המחיר סביר בהחלט: 26 ש״ח.

רוטב רוזה יוגורט עיזים: במקור זה אמור להיות רוטב עגבניות ושמנת, ואז בא המלך עם הרעיון להמיר את השמנת ביוגורט. וכשאני שומעת רעיון גאוני, אני מאמצת! לכן, כדי להפחית קלוריות, כולסטרול ולקטוז ומאידך להוסיף ערכים תזונתיים, החלפתי את השמנת ביוגורט עיזים 2.8% שומן, מסידרת פיראוס, שגם אותו קיבלתי להתנסות. היוגורט בעל מרקם סמיך ודל לקטוז (יתרון גדול!).

הנה המתכון למנה הנפלאה הזו:

המרכיבים:
1 חבילת רביולי בטטה

לרוטב רוזה יוגורט:
2-3 כפות שמן זית
2-3 שיני שום פרוסות
1 פלפל צ׳ילי חריף פרוס דק
1 קופסת עגבניות מרוסקות מאיכות גבוהה (אני אוהבת את המותג Mutti) מדוללת ברבע כוס מים.
10 עגבניות שרי תמר (או שרי אחר) חצויות.
2-3 כפיות סוכר
2 גביעי יוגורט פיראוס עיזים
6 פלפלונים אדומים מתוקים פרוסים (בערך סלסלה אחת).
עלים מ-2 גבעולי בזיליקום קצוצים גס.
מלח, פלפל גרוס

להגשה:
אגוזי מלך קצוצים
אבקת צ׳ילי גרוס
גבינת פרמז׳ן מגוררת

אופן ההכנה:
מזהיבים את השום וטבעות הצ׳ילי במשך דקה שתיים (צריך להיזהר שהשום לא יישרף).
מוסיפים עגבניות שרי, עגבניות מרוסקות וסוכר, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות תוך ערבוב קל מדי פעם.
מוסיפים את היוגורט, מוסיפים את פרוסות הפלפלונים והבזיליקום, מביאים לסף רתיחה ומסירים מהאש.
מתבלים במלח ופלפל גרוס ומגישים.

במקביל, מבשלים את הרביולי במי מלח לפי הוראות היצרן פחות דקה. במקרה הזה 7 דקות, במקום 8 שהמליץ היצרן.
הרביולי שמרו על צורתם היפה גם לאחר הבישול. לא נפתחו, לא נשברו ולא ספגו מים לתוך המלית.
הטעם של הבצק היה טוב, המרקם היה נעים ונגיס, והמלית היתה ממש בטעם של פירה בטטה ביתי. בקיצור- מומלץ!

הגשה:
שמים בצלחת כמות נדיבה של רביולי.
מוזגים מעל כמה כפות מהרוטב, מפזרים אגוזים קצוצים, זורים פרמז׳ן ואבקת צ׳ילי.

מעולה!

בתיאבון!
חיים וטעים!

הערות:
ניתן להשתמש ברביולי במגוון מליות, בהתאם לטעם האישי ולהעדפות. הרביולי הזה הינו פרווה.
להפיכת המתכון לפרווה מוותרים על היוגורט (והפרמז׳ן) לחלוטין, או שממירים אותו באלפרו 5%.

אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.