הבלוג של Sharon Magnezi

Magnezina

לא נחה לרגע, כותבת מאז ומתמיד ועוסקת בקופירייטינג, כתיבת תוכן לכל סוגי המדיה וכתיבה עיתונאית. יש לי מילה טובה:https://www.facebook.com/millatova רכה על הרצף, משוננת בקצוות, אופטימית גדולה, עם אמונה חזקה באמת ובסוף הטוב.

עדכונים:

פוסטים: 103

החל מנובמבר 2011

החיבור בין השניים, עידו מדר ודורית חליפה, המתקיים בסדנאות הבישול במטבחה של דורית, מבטא גם הוא היטב, כיצד חיבור בין שני מרכיבים יוצר את ה- WOW . WOW שהוא גם קולינרי, גם אנושי ובעיקר משאיר טעמים רבים של עוד.

11/05/2013

עידו והארנצ'יני. צילום : ארקדי פורטנוי

” הקונספט שלי בסדנת הבישול שהוא גם המוטו שלי בחיים זה לקחת שני מרכיבים פשוטים לעשות את החיבור הנכון ביניהם וליצור WOW.” זוהי תמצית ‘הפשטות הכובשת’ – סדנת הבישול של השף עידו מדר, אותה הוא מנחה במטבחה השוקק של הקונדיטורית דורית חליפה , עמה הוא משתף פעולה למעלה מ-7 שנים.

כך היה שהוזמנתי ונעניתי בשמחה ל’סדנת בישול של שף עידו מדר מתארח אצל דורית חליפה’. אי שם במבואותיה הירוקים של קדימה, במטבחה החמים והנעים של דורית חליפה, התכנסו מספר נשים מלאות עזוז והתלהבות ועוד שני גברים- גברים,( שאחד מהם הוא הצלם האלוף מאחורי כל התמונות בפוסט- ארקדי פורטנוי),  ללמוד ולראות מתכונים לשבועות.

קצת על השניים ואז נעבור למתכונים טעימים וקינוחים לשולחן השבועות שיכולים להיות מוגשים ‘ליד’ וגם כמנות עיקריות בפני עצמן, לשוחרי הבריאות. מנות מזינות שמפגישות טריות ואורגניות בטעמים יוצאי דופן.

עידו מדר, שף בעל רקע וניסיון קולינרי עשיר בארץ ובעולם, הכולל לימודים ב’קורדון בלו’ והתמחות בכל התחומים וטכניקות הבישול השונות.  מדר, בין יתר מעלליו, הוא השף של ‘תפוז בטבע’, בית הקפה האקסלוסיבי בלב חורשת האקליפטוסים בבצרה, המציע תפריט מגוון של מנות חלביות, מנות בשריות, מנות צמחוניות וגם מנות בריאות בעל ערך תזונתי גבוה.

בימים אלו שוקד מדר במרץ על ‘שוק האיכרים’ באבן יהודה, פרי יוזמתו והובלתו, שיושק בקרוב מאוד. למה אבן יהודה אתם שואלים? עידו מדר הוא שף ואדם של שורשים. באבן יהודה גדל וצמח ושם, במטבח הפרטי של אמו, התגשמו להם הרגעים שמיצבו את אהבתו לבישול כמקצוע וכדרך חיים, שמשלבת : טרי, טבעי, בריא ופשוט.

זו לא יד המקרה, אלא ממש ידיו שלו, שמפיקות מנות טעימות עם פשטות מנצחת, שהכנתן מתבססת על מרכיבים אורגניים. כל הירקות שפארו את שולחן הסדנא הגיעו היישר מהחממה האורגנית של משק ‘משמרת’. גם לציניים שבינינו לא יידרש זמן רב להבין, לאחר שיראו, ימששו ויטעמו, שירקות אורגניים הם פשוט סיפור אחר. טעים יותר, איכותי יותר ועושה את ההבדל.

במקביל ל’עלי הבייבי’ של שוק האיכרים, מדר נהנה ליצוק נשמה, מקצועיות וטעמים מדוייקים בסדנאות הבישול שהוא מעביר יחד עם דורית חליפה. שניים ביחד וכל אחד לחוד.

החלום של עידו, הוא להקים באבן יהודה, ( איך לא?), מעדנייה ממותגת בשמו עם המטעמים המיוחדים שלו שצמוד לה תפעל ‘כיתת האומן’ עם סדנאות הבישול שיעביר.

“המטבח היווה עבורי מוטיב מרכזי בהווי המשפחתי : סבתי למדה אותי אודות עוגות מסורתיות.. ואימי למדה אותי את תורת עוגות הראווה”

דורית חליפה. צילום: ארקדי פורטנוי.

דורית חליפה, היא קונדיטורית, בעלת קייטרינג ביתי וקייטרינג לאירועים בכל רחבי הארץ, על טהרת התפריט החלבי הכולל את כל סוגי המאפים, הפשטידות, העוגות, הסלטים, הקישים והקינוחים, כרוח הדימיון הקולינרי שלה ובהתאם לרצון הלקוחות. את האהבה לאפייה, ירשה דורית מבית סבתה ואימה. האהבה הזו תפחה לה במרתפי תודעתה, עד שהפכה לעיסוקה העיקרי. היא למדה תואר ראשון בעבודה סוציאלית, דרך התואר השני במנהל עסקים. בין לבין, הקימה דוכן בקניון ‘דרורים’, הפועל עד היום, ובו מכרה את מרכולתה: עוגות, קישים ועוד. ה’פה לאוזן’ עשה את שלו ואנשים החלו להזמין את מטעמיה בכמויות. ברבות הזמן הקימה את קונדטוריית הבוטיק שלה ‘מעל למצופה’.

החיבור בין השניים, עידו מדר ודורית חליפה, המתקיים בסדנאות הבישול במטבחה של דורית, מבטא גם הוא היטב, כיצד חיבור בין שני מרכיבים יוצר את ה- WOW .

WOW שהוא גם קולינרי, גם אנושי ובעיקר משאיר טעמים רבים של עוד.

שני מרכיבים- פשוט פשוט- טעים-טעים .יעלו ויבואו המתכונים..

‘פרחים בטחינה’

- פרחי כרובית חלוטים במים.

פרחים בטחינה

- פרחי ברוקולי חלוטים במים

- לבבות ארטישוק חתוכים לקוביות,  חלוטים במים+ חומץ

מפזרים את ה’פרחים’ היפים בתבנית פיירקס.

תערובת הטחינה : 1/2כוס טחינה/  לימון / מלח/ כוס מים.  מערבבים היטב ושופכים מעל תערובת ה’פרחים בתבנית הפיירקס.

מפזרים מעל : אורגנו טרי קצוץ, פלפל שחור גרוס, סומק, זליגות קלות של סילאן ובשביל העקצוץ הלימוני – גרידת לימון.

20 דק’ בתנור 180-200 מעלות עד שמקרים ומזהיב.

‘סביח סטייל’ . מקלפים 2-3 חצילים ארוכים וחתיכים. חוצים אותם לאורכן. כל מחצית חוצים לפרוסות ארוכות אך לא דקות מידי.

מסדרים בתבנית עם נייר אפייה את כל רצועות החצילים. ( שמן זית, מלח גס ופלפל שחור גרוס על דף האפייה לפני הנחת רצועות החציל וגם מעליהן).

מכניסים לתנור 180 מעלות להזהבה.

קוצצים סלט עגבניות מ- 4-5 עגבניות סמוקות ויפות.

קוצצים בצל סגול ומוסיפים לקערת העגבניות.

קוצצים- בזיליקום, נענע, פטרוזיליה, אורגנו. ( כ- 1/3 כוס)

עוברים לצילחות: מסדרים את רצועות החצילים, מעל העגבניות והבצל הסגול, התבלינים הירוקים, מלח, פלפל, לימון.

מעל מפזרים ביצה מפוררת וקיבלתם מגדל סביח סטייל לתפארת.

סביח סטייל

תענוג אמיתי לשולחן שבועות- פלאפל גבינות

לבלילת הגבינות:

- 500 גר’ גבינה לבנה 5%

- 125 גר’ מוצרלה קשה מגורדת

- 125 גרם גבינת פיקורינו מגורדת

- 2 ביצים

- 1 כוס בזיליקום קצוץ גס ( רק  עלים)

- 320 גר’ קמח לבן מנופה

- 1 כף אבקת אפייה

מלח, פלפל.

לציפוי: פירורי פנקו, קמח תירס, מיורן. ( קמח התירס ופירורי הפנקו מעורבבים בקערה ביחס של 1:1).

מערבבים את כל החומרים לבלילה אחידה , יוצרים כדורים, מצפים בתערובת הפנקו וקמח התירס ומטגנים בטיגון עמוק עד להזהבה.

מגישים עם איולי, סלרי, בצל ירוק.

תטעמי ארנצ’יני ותביני ( וגם אתה תבין). כדורי גבינה איטלקיים שניתן להגיש עם רוטב יוגורט פיקנטי אבל גם כקינוח מתוק ( אני הייתי בוחרת בקונפיטורת פטל או תותים):

1/2 קג אורז מבושל דביק.

ארנצ'יני ותביני

2 כוסות מוצרלה מגורדת.

3 ביצים

מלח, פלפל.

לציפוי: פירורי פנקו וקמח תירס.

מערבבים את כל החומרים לבלילה אחידה, יוצרים כדורים, מצפים בתערובת הכדורים ומטגנים בשמן עמוק עד הזהבה.

סלט סלרי וצימוקים

סלט פשוט, טעים ומהיר הכנה עם סלרי אורגני שהוא הבייבי האמיתי של הסלרי ה’ג’מבו’ שאתם מכירים מהסופר. נראה טוב וטעים הרבה יותר.

סלט סלרי וצימוקים

קוצצים צרור עלי סלרי ומעט מהגבעולים ( הכמות תלויה במספר האורחים).

משרים צימוקים במים חמים למשך דקה בדיוק.

מערבבים את הסלרי עם הצימוקים ומוסיפים מלח רגיל או מלח בישול ( בשביל הקראנץ’), פלפל שחור גרוס, מעט שמן זית ולימון.

פירורי פקאן סיני ומטבעות גבינת עזים- להפתיע בלי מאמץ.

מרסקים פקאן סיני לפירורים גסים במג’ימיקס, או בחיתוך גס בסכין איכותית. לוקחים מטבעות גבינת עיזים, ( ניתן לרכוש בסופר או פשוט לפרוס את גלילת גבינת העזים ל’מטבעות’), טובלים אותן בפירורי הפקאן הסיני  ומסדרים בצלחת הגשה . השלמה מהירה טעימה וחגיגית לשולחן החג וגם לסתם אירוח.

מטבעות גבינת עזים ופקאן סיני

ולא נודעה סיומת מתוקה ואנינה מקינוח עוגות גבינה אישיות עם קרם מסקרפונה של דורית חליפה

טורט תופין כבסיס

- 6 ביצים

- 200 גר’ סוכר

-280 גרם קמח תופח ( 1.5 כוסות)

מלית

מלית פירות יער/אוכמניות

- 250 גר’ מסקרפונה

- 500 מ”ל שמנת לקצפת

- 100 גר’ סוכר

- קורט קינמון טחון

טורט תופין כבסיס – אופן ההכנה:

מקציפים את הביצים והוסכר לקצף תפוח מואד, מוסיפים את הקמח בהדרגה וממשיכים להקציף. פורסים דף אפייה על תבנית אלומיניום. מוזגים מהבלילה שכבה המכסה את תחתית התבנית ואופים כעשר דקות בחום של 200 מעלות.

בעזרת רינגים קורצים עיגולים ומרפדים את פנים הרינג בשקף.

מלית קרם מסקרפונה:

מקציפים את השמנת לקצפת יחד עם הסוכר. מוסיפים את המסקרפונה  בהדרגה וממשיכים להקציף, עד שהתערוכת חלקה, עשירה ורכה. מוסיפים קורט קינמון טחון ומערבבים היטב.

עוגת גבינה עם מסקרפונה. צילום: ארקדי פורטנוי

מורחים ממעט המלית פירות היער על תחתית הטורט, זולפים מקרם המסקרפונה ומקשטים שוב בפרי.מכניסים לקרור לייצוב ולאחר מכן משחררים מהרינגים.

ניתן להכין גם בכוסות אישיות במקום ברינגים.


אומרים שלא נותנים לחתול לשמור על השמנת וזה כנראה נכון…

שיהיה לכם טנא חג שבועות מלא באהבה עם טעמים מיוחדים!

מגנזינה חתולינה.

עוד מהבלוג של Sharon Magnezi

תצוגה מקדימה

כמה יפה פורחת הלילך

ברקע מתנגן לו השיר 'פרח הלילך' בקולה האלמותי של חווה אלברשטיין. זה השיר שעשה לי פליי בלב, כשראיתי את לילך זרצקי, (29), בחלון הבלקוני של בוטיק הפרחים הנייד שלה ולא רק בגלל שהיא יפה כמו הלילך, אלא בזכות היותה אחת מאלו שמגשימים...

תצוגה מקדימה

אל תחכי, פשוט תקחי- מלכה פורצת גבולות

"יש כאלה שאומרות לי איזה כיף שיש לך בן זוג ש'נותן לך'. זה מצחיק אותי ואני עונה תמיד: מה זאת אומרת נותן? אני לוקחת, לא מחכה שיתנו לי. אישה צריכה לדעת לפרגן לעצמה." "נשים פוחדות לקחת את מה שמגיע להן ולכן בהרצאות שלי מול קהלים...

תצוגה מקדימה

Oh, girls just wanna have fun...

אחת הבנות שממש יודעת לעשות FUN, היא כוכבת הפופ הפרובוקטיבית, ריהאנה, שלא שמה על אף אחד, ( ולעיתים גם שוכחת לשים בגד על עצמה..). עד גיל 25, הספיקה הכוכבת האקסטרה-מגנטית לספק כמה דברים לעולם חוץ ממוזיקה:  לחטוף מהחבר שלה ולחזור...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה