הבלוג של Sharon Magnezi

Magnezina

לא נחה לרגע, כותבת מאז ומתמיד ועוסקת בקופירייטינג, כתיבת תוכן לכל סוגי המדיה וכתיבה עיתונאית. יש לי מילה טובה:https://www.facebook.com/millatova רכה על הרצף, משוננת בקצוות, אופטימית גדולה, עם אמונה חזקה באמת ובסוף הטוב.

עדכונים:

פוסטים: 103

עוקבים: 101

החל מנובמבר 2011

זו הייתה דרכה של אמא לומר לנו שלא משנה מה הנקודה על רצף לוח השנה – התחלה או אמצע- תמיד צריך להשאיר טעם טוב בכל דבר שאנו אומרים או עושים בחיינו ואם הטעם מתוק – דיינו!

22/03/2013

לכל חג הריבה המיוחדת שלו.

בראש השנה שיתפתי אתכם במתכון המיוחד של אימי לריבת החבושים עם הגעגועים הפועמים..והנה הגיע לו חג האביב הפורח ועמו אוריינטציית ההתחדשות והניקיון מבחוץ ומבפנים.

גם לפסח יש את הריבה המיוחדת שלו, ריבת קוקוס, שאמא שלי הייתה מכינה מידי שנה יחד עם החרוסת. שתי המתוקות הללו הוצבו זו לצד זו על שולחן החג הארוך והמפואר והעניקו טעם של עוד, לחגיגיות ששרתה בכל.

זו הייתה דרכה של אמא לומר לנו, שלא משנה מה הנקודה על רצף לוח השנה – התחלה או אמצע- תמיד צריך להשאיר טעם טוב בכל דבר שאנו אומרים או עושים בחיינו ואם הטעם מתוק – דיינו!

אחת מיני אימרות רבות של הגדת- אמא, כמו שכתבתי בפוסט שלי מפסח בשנה שעברה : ואנו כולנו תוצר של אותה הגדה, הגדה שלאורה ובהילתה צמחנו. אגדה שהגידה לנו את כל שידענו ושאי פעם נדע. הגדה של החיים. אגדה של אמא.

המתכון שאני משתפת עמכם הוא של דודתי היקרה לבנה, אחות אימי, שכן לא הספקתי לקבלו מאמא. מתכון קל ומהיר להכנה לריבת קוקוס כמיטב מסורת יהודי מצרים בחג הפסח.

הריבה הלבנה, מתוקה עם טוויסט לימוני חמצמץ ועקצוץ מי ורדים, מזכירה את הארומה של חג האביב ויכולה לשמש גם כמתנה נפלאה ההולמת את הערכים והטעמים של החג המיוחד הזה.

ונעבור להכנה הקלילה:

כמות הקוקוס וכמות הסוכר צריכות להיות שוות. אני הכנתי כמות גדולה יחסית של 500 גר’ ואיחסנתי במס’ צנצנות לכל תקופת החג וגם בשביל לתת לאחרים, שהרי אין הנאה גדולה מלחלוק את יצירתך.

מומלץ לקנות קוקוס טרי במשקל, בחנות תבלינים.

מכניסים את הקוקוס לתוך ציפית קטנה וקושרים אותה. שוטפים את הציפית עם הקוקוס מתחת לברז, בכדי ללחח את הקוקוס.

בינתיים ממיסים בסיר- חצי קילו סוכר עם 3-4 כוסות מים,( עפ יחס סוכר-מים להכנת סירופ), מוסיפים מיץ מלימון שלם ומבשלים עד שמתקבל סירופ סמיך.

מוסיפים את הקוקוס הלח לסיר ומערבבים לתערובת סמיכה. לאחר מספר דקות מוסיפים כפית מי ורדים, ממשיכים לבשל כ-20 דקות ומערבבים מידי פעם.

במידה וחסרים נוזלים, מוסיפים מעט מים רותחים. הריבה צריכה להיות סמיכה אך לחה.

לאחר שהריבה הצטננה, מחלקים לצנצנות ומתענגים מהלבנה המתוקה חמצמצה בעלת הטעם המיוחד.

מסיימת בברכתה של  דודתי,

חג שמח בהצלחה ולבריאות


שרון

עוד מהבלוג של Sharon Magnezi

תצוגה מקדימה

כמה יפה פורחת הלילך

ברקע מתנגן לו השיר 'פרח הלילך' בקולה האלמותי של חווה אלברשטיין. זה השיר שעשה לי פליי בלב, כשראיתי את לילך זרצקי, (29), בחלון הבלקוני של בוטיק הפרחים הנייד שלה ולא רק בגלל שהיא יפה כמו הלילך, אלא בזכות היותה אחת מאלו שמגשימים...

תצוגה מקדימה

אל תחכי, פשוט תקחי- מלכה פורצת גבולות

"יש כאלה שאומרות לי איזה כיף שיש לך בן זוג ש'נותן לך'. זה מצחיק אותי ואני עונה תמיד: מה זאת אומרת נותן? אני לוקחת, לא מחכה שיתנו לי. אישה צריכה לדעת לפרגן לעצמה." "נשים פוחדות לקחת את מה שמגיע להן ולכן בהרצאות שלי מול קהלים...

תצוגה מקדימה

Oh, girls just wanna have fun...

אחת הבנות שממש יודעת לעשות FUN, היא כוכבת הפופ הפרובוקטיבית, ריהאנה, שלא שמה על אף אחד, ( ולעיתים גם שוכחת לשים בגד על עצמה..). עד גיל 25, הספיקה הכוכבת האקסטרה-מגנטית לספק כמה דברים לעולם חוץ ממוזיקה:  לחטוף מהחבר שלה ולחזור...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה