הבלוג של מיטל גבע אוחיון- להיות חבר/ה של הגוף

דיאטנית שמנסה לגדל ילדים בריאים

דיאטנית קלינית שלא מאמינה בדיאטות. מפתחת שיטת "להיות חבר/ה של הגוף": טיפול קבוצתי ופרטני, ע"י חיבור בין הגוף הפיזי, הרגשי, השכלי והאנרגטי. מרצה לתזונה במכללות ועורכת מדעית של ספרי בריאות. גרה בגליל ואמא ל-3 שאוכלים די בריא... +עוד

דיאטנית קלינית שלא מאמינה בדיאטות. מפתחת שיטת "להיות חבר/ה של הגוף": טיפול קבוצתי ופרטני, ע"י חיבור בין הגוף הפיזי, הרגשי, השכלי והאנרגטי. מרצה לתזונה במכללות ועורכת מדעית של ספרי בריאות. גרה בגליל ואמא ל-3 שאוכלים די בריא (: http://www.meitalgeva.com/ [email protected] 054-5468619

עדכונים:

פוסטים: 39

החל מנובמבר 2010

הפעם הרגשתי צורך להזהיר את הציבור. אוקי, הכל מסרטן היום, גם לנשום, יאמרו הציניקנים. אבל למה לתת לילד לאכול מזון (אם אפשר לקרוא לזה ככה) שידוע חד משמעית שהוא מסרטן/ מחריף הפרעות קשב/ אסטמה? להכל יש תחליף, אז אל תשימו רעל בצלחת!!!

24/02/2011

יש מצבים בהם לתת פחות זה לתת יותר

הפעם מצאתי לנכון לכתוב על המובן מאליו.

כל כך מובן מאליו, שהמון הורים פשוט נותנים לילדים לאכול את זה.

על מה אני מדברת?

על מזונות שידוע חד משמעית שהם גורמים נזק בריאותי. איזה נזק?  You name it

מסרטן ועד אסטמה, מהפרעות קשב וריכוז ועד בעיות נוירולוגיות מגוונות.

ממש לא חייבים. לא חייבים לאכול מזון שידוע שהוא גורם נזק. אז מה אם הילדים אוהבים אותו? הם יתרגלו לאהוב את מה שתחליטו שאוכלים בבית ואת מה שתגישו להם. אפשר גם להפחית כמויות. לאכול פעם ב…

הכל עניין של כמה תהיו החלטיים בעניין, וכמובן של דוגמא אישית….

אז מי ומי ברשימה השחורה?

א. המסרטנים

- בשר מעובד ובשר אדום בכלל.

מכיל חומרים שנקראים ניטריטים וניטרטים, שבחום הופכים לחומרים מסרטנים (אף אחד לא אוכל בשר נא, נכון?) הם גורמים לסרטן המעי הגס. הסרטן השני בשכיחותו ובקטלניותו בישראל.

מה התחליף?

צמחונות. וכדי שלא תזרקו עלי עגבניות רקובות- עוף, או הודו, או דגים.

אולי נקבל קצת אנטיביוטיקה או כספית, אבל לא סרטן מוכח.

 - כל סוגי השמן המזוכך שאתם קונים בסופר.

הזיכוך (שם יפה נכון? ממש זך… בעצם היה ראוי לקרוא לו בשמו האמיתי- זיקוק) הוא תהליך מזעזע ורב שלבים שעובר השמן. בסופו של התהליך מוסיפים את הדובדבן שבקצפת- BHT ו BHA. שתי הקללות הללו הן נוגדי חמצון סינטתיים שמטרתם להאריך את חיי המדף של השמן. מחקרים לא מעטים התפרסמו על כך שהם גורמים לסרטן הקיבה.

מה התחליף?

שמן זית כתית מעולה (היחיד שנכנס אלי הביתה). וכן, הוא מתאים גם לטיגון. גם אם הדודה של הסבתא אמרה שלא. או- לקנות בחנות טבע שמן לא מזוכך (אפשר למצוא שם את כל הסוגים), אבל זה יקר, אז לא חייבים.

הממתיקים המלאכותיים סכרין וציקלמט

דוגמא קלאסית לכוחה העצום של תעשיית המזון. בעל המאה הוא בעל הדעה. ונכון להיום כמעט כל הממתיקים המלאכותיים נחשבים בטוחים לשימוש.  אין כל ספק שהרבה כסף שימן את ההחלטה הזו של ארגוני הבריאות.

סכרין וציקלמט גורמים לסרטן בשלפוחית השתן. זה הוכח חד משמעית בחיות מעבדה.

ציקלמט אסור לשימוש בארצות הברית. באיחוד האירופי הוא מותר בשימוש מוגבל.

בישראל? נחשו בעצמכם…

מה התחליף?

תמיד עדיף סוכר (לא להגזים) על ממתיק מלאכותי. גם לסוכרתיים. הסוכר אמנם שכח את זה מזמן, אבל פעם הוא היה צמח.

הממתיקים המלאכותיים לא. סכרין למשל התגלה שניסו להפיק טולואן (חומר שדומה לבנזין) וגילו שהוא מתוק… מעורר תאבון, לא? בערך כמו לשתות דלק.

ב. שוחקי השיניים

כל המשקאות התוססים (למרבה הצער אפילו סודה).

הם מכילים CO2 שהופך לחומצה כשהוא בתוך נוזל. החומצה הזו גורמת לשחיקת חומצית של השיניים.

במחקר על ילדים בריטיים ששותים משקאות תוססים ראו ששחיקת השיניים מוגברת ב 500% ביחס לילדים באותו גיל שלא שתו. הגורם לשחיקה החומצית לא היה הסוכר אלא ה- CO2.

מה התחליף?

מים.

כן, הנוזל השקוף הזה שיוצא מהברזים. אפשר גם לשתות אותו. זה אפילו טעים. 

 ומי ששותים אצלו מתוק מדי פעם- תעדיפו מתוק לא תוסס. אל תפרנסו את רופאי השיניים.

ג. מחריפי הפרעות הקשב והריכוז

צבעי מאכל.

יש שמונה צבעים שנחשבים מסוכנים במיוחד. חלק מהם יודעים לעשות מגוון של דברים, גם לסרטן.

בחלק ממדינות האיחוד האירופי הם אסורים לשימוש. בארה”ב תעשיין שרוצה להשתמש בחלק מהם חייב לקבל אישור מיוחד ממנהל המזון. ובישראל?

ניחשתם נכון.

כ ו ל ם מותרים לשימוש.

איך אפשר להזהר מהם? לא תאמינו. לא תמיד אפשר.

משרד הבריאות מחייב לרשום על אריזת המזון רק ארבעה מתוך שמונת הצבעים המסוכנים ביותר. בארבעה הנוספים חייבים לרשום רק את מספר ה-E. מספר מתוך רשימת מספרים אינסופית בהם משתמשים בעולם לסימון חומרים שמוסיפים למזון בתעשייה.

ברור שכשאנחנו בסופר, אנחנו לא מסתובבים עם מגילה ארוכה של מספרי E ובודקים כל דבר, כדי לדעת מהו!

אז יש ארבעה צבעים מסוכנים שאין לנו דרך לדעת אם הם קיימים במוצר שקנינו.

אם תרצו בכל זאת לעשות פרופסורה בנושא, כי אם אין משרד הבריאות לי אני לי, אז: 

טרטראזין, צהוב סנסט, אריטרוזין, אלורה. שני הראשונים צהובים, ושני האחרונים אדומים, והם חייבים להיות מסומנים בשמם המלא.

וארבעת אלו שהשאירו לנו לנחש אם הם במוצר, הם:

E122 – אזורובין (אדום), E124  – פונסו (אדום), E133 – כחול מס’ 1(בריליאנט בלו), E132 – אינדיגו קרמין (כחול).

וזה לא הכי גרוע.

הכי גרוע זה כשמערבבים שני צבעים- למשל כחול וצהוב כדי ליצור ירוק. רשימת התחלואים להם הצבעים גורמים (עלייה בלחץ הדם, חשד לגרימת גידולים במוח,מיגרנות, פגיעה בבלוטות הלימפה, החרפת בעיות קשב וריכוז, הפרעות עיכול, פריחה ועוד ועוד) נעשית עשירה ומעניינת עוד יותר כשמערבבים שני צבעים.

וכאן אני יוצאת בקריאה נרגשת להורים- אל תקנו את דגני הבוקר הצבעוניים!!!

הם מכילים 7 מתוך 8 הצבעים המסוכנים ביותר!

 ומשרד הבריאות ( כן, הישראלי!) הוציא תקנה מיוחדת לגבי דגני הבוקר האלו, שקובעת כמה מכל צבע מותר להוסיף. ואם משרד הבריאות שלנו התעורר, זה אומר דרשני. 

מה התחליף?

קל ופשוט.

לקנות מוצרים שכתוב עליהם- “ללא צבע מאכל”, או “מכיל צבעי מאכל טבעיים בלבד”.

ד. מחריפי האסטמה

גם פה מככבים צבעי המאכל. גם את זה הם יודעים לעשות. היטב.

וגם חומר משמר שנקרא גופרית דו חמצנית (SO2). בפירות יבשים, לפתנים, ריבות. אם יש לכם ילד חולה אסטמה או אלרגיה נשימתית אחרת, חפשו אותו. הוא, לשם שינוי, חייב להיות כתוב על האריזה.

אז…האם אני לעולם לא אוכלת, ולעולם לא נותנת לדביבונים את הרעלים הללו?

ברור שלא.

המילים “לעולם לא” הן בכלל לא בלקסיקון שלי (אלא אם כן אני צופה בפיטר-פן עם הילדים).

הם אוכלים את כל מה שהזכרתי, פרט לממתיקים מלאכותיים, ועוד דברים, בביקורים אצל הסבתא (נחשו מאיזה צד). שם בשר אדום, שמן מזוכך, משקאות תוססים וצבעי מאכל הם לחם חוק.

 ויש להם עוד הזדמנויות. אבל זה פעם ב… וזה באמת זניח.

והמסקנה הסופית של כל זה- משפט אחד, קטן, אבל מגלם בתוכו כל- כך הרבה.

 זו האמת המקצועית שלי:

אכלו מה שיצר הטבע ולא האדם.

בתרגום חפשי- אכלו מזון.

בתיאבון.

באמת לא חייבים

באמת לא חייבים

עוד מהבלוג של מיטל גבע אוחיון- להיות חבר/ה של הגוף

תצוגה מקדימה

שלושה ביום או שלושה בשנה?

זה כבר לא סוד שההתערבות שלנו בטבע מתגלה בד"כ כלא בריאה, בלשון המעטה. אמנם זה לוקח לפעמים 60 שנה (ראו מקרה המרגרינה), אבל בסוף האמת יוצאת לאור. בטוחה שכך יקרה גם עם מוצרי החלב. ונתחיל עם כמה עובדות מעניינות. מי ראה אריה...

תצוגה מקדימה

ילד טוב משאיר צלחת ריקה (?)

שלום לתמימות חשבתי שהעניין הזה עבר מן העולם. כנראה שאני תמימה. לדביבונת הקטנה שלי יש בגן סייעת שאני מאוד מחבבת. היא חמה ואוהבת, ועזרה לה מאוד לעבור את תקופת ההסתגלות הלא קצרה...

תצוגה מקדימה

על שכנים, על תזונה ומערכת ה…חינוך (?) ועוד

להעיר את מי שלא רוצה להתעורר (?) השבוע ערכתי מפגש חוויתי בנושא תזונת ילדים, בישוב שלי. אני בד"כ לא אוהבת לערבב שמחה בשמחה.  עד היום נמנעתי מלערוך הרצאות, סדנאות או כל דבר אחר שקשור למקצועי בישוב. הפעם היו לי אינטרסים...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה