הבלוג של meitalfranco

meitalfranco

אין אחד/ת שלא מזדהים עם הקונפילקט של הסיפור הבא : אתם יושבים עם כוס תה חם מכורבלים מתחת לשמיכה מול תוכנית טלווזיה אהובה ומולכם מונחת צנצנת עוגיות חמאה ביתיות שאליה נשלחים מבטי נץ בכל כמה שניות תוך כדי שכנוע פנימי עם עצמכם... +עוד

אין אחד/ת שלא מזדהים עם הקונפילקט של הסיפור הבא : אתם יושבים עם כוס תה חם מכורבלים מתחת לשמיכה מול תוכנית טלווזיה אהובה ומולכם מונחת צנצנת עוגיות חמאה ביתיות שאליה נשלחים מבטי נץ בכל כמה שניות תוך כדי שכנוע פנימי עם עצמכם על למה זה לא יהיה כזה נורא לאכול עוד עוגייה אחת ( אחרי שאכלתם כבר 3 ). וכמו סנגור קלורי מתחיל דיון סוער בין הראש לבטן. אם העוגייה קטנה התירוץ הוא שהיא כל כך קטנה שבעצם שתי עוגיות שוות לאחת " רגילה ". מתחילים לחשב את כמו הקלוריות שבמתכון על סך כל העוגיות שיצאו ומדמיינים שבכל עוגיה בטח יש רק 3 קלוריות כי יצאו 60 עוגיות . לגבי עוגיות שוקולד צ'יפס אני תמיד אומרת שאם הייתם רואים איזה כדורון קטן של בצק היתה העוגיה לפני האפייה הייתם מרשים לעצמכם 4 במכה !! וכך נמשכות להן התיאוריות ובסוף זה לא ממש משנה מה ההיגיון אומר אתן צמיד תתפתו בעוד עוגייה אחת אחרונה ( עד לבוקר כי אז הגוף מתאפס ומתחילים מחדש). אז לחיי ההנאות הקטנות שבחיים וימים נטולי קונפליקטים קבלו את הבלוג החדש והמתוק שלי :) שמי מיטל פרנקו , אמא לעידן בן 6 . מבלה את רוב זמני במטבח ומגלה עולמות חדשים בכל אפייה . יהיה מתוק , טעים ומעניין , מבטיחה .

עדכונים:

פוסטים: 2

החל מינואר 2014

 

עוגות גבינה

עוגת גבינה נוגט בנגיעות קצפת רכה

עוגת גבינה ונוגט עם גבעות קצפת רכה … 
מרשימה בטירוף וקלה להכנה

הכנתי אותה בתבניות מאפינס חד פעמיות כסופות ולאחר הקירור גזרתי את התבנית מסביב וחליצתי את העוגה.
הגודל מושלם למנה אישית.
 
לעוגה גבוהה יש להשתמש בתבנית בקוטר 22 ס״מ

מצרכים לבסיס -
150 גר׳ פטי בר מרוסקים לפירורים 
100 גר’ חמאה מומסת
לערבב את פירורי הביסקוויטים עם החמאה המומסת. להדק לתבנית ולשלוח להקפאה עד שמלית הגבינה תהיה מוכנה ( 5-10 דק’ )
למלית גבינה נוגט-
500 גר’ גבינה לבנה 5%
500 גר’ גבינת שמנת 30% ( סורי )

1 פחית חלב ממותק מרוכז
1 כף אבקת נוגט מעורבבת במעט שמן
4 ביצים
לציפוי -
1 שמנת מתוקה
3 כפות שטוחות סוכר
מחממים תנור ל-140 מעלות. מניחים תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור (ליצירת סביבה עשירה באדים).
שמים את הגבינות בקערה ומרככים כמה שניות במיקרו. לא לחמן אותן. אופציה נוספת היא להוציא את הגבינות חצי שעה מראש שיגיעו לטמפרטורת החדר.
מוסיפים לגבינות חלב מרוכז וטורפים לתערובת חלקה. מוסיפים את הביצים וטורפים בעדינות (לא להקציף) עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים.

מוסיפים את הנוגט : בקערית שמים כף אבקת נוגט ומעט שמן (מתחילים עם כפית שמן – לא כפית מידה) ומערבבים , המרקם צריך להיות נוזלי אל לא מידי כזה המזכיר ממרח .

מוזגים לתבניות ואופים 35-40 דק׳ עד שהעוגות יציבות בשוליים אך עדיין רכות ורוטטות במרכז. תבדקו , זמני האפייה עשויים להשתנות מתנור לתנור.
מוציאים מהתנור, מצננים לחלוטין ומעבירים למקרר ללילה שלם.
למחרת מחלצים את העוגות מהתבניות : לגזור את תבנית המאפינס החד פעמית במקום אחד ואז לקרוע את שאר התבנית מסביב .
מקציפים את הקצפת עם הסוכר לקצפת יציבה אך לא נוקשה. מעבירים לשקית זילוף עם צנטר עגול חלק ( קוטר 13 מ”מ ) ומזלפים גבעות קטנות .

 

עוד מהבלוג של meitalfranco

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה