הבלוג של חופית מאיר

tovana

מהנדסת מזון במקצועי לומדת רפואה תזונתית קוראת מאמרים רבים בתחום ריפוי מחלות באמצעות תזונה עברתי תהליך ריפוי עצמי באמצעות תזונה לפני 3 שנים, לאחר שסבלתי שנים רבות ממעי רגיש. שמתי לעצמי מטרה, להפיץ כל תובנה שאני מוצאת... +עוד

מהנדסת מזון במקצועי לומדת רפואה תזונתית קוראת מאמרים רבים בתחום ריפוי מחלות באמצעות תזונה עברתי תהליך ריפוי עצמי באמצעות תזונה לפני 3 שנים, לאחר שסבלתי שנים רבות ממעי רגיש. שמתי לעצמי מטרה, להפיץ כל תובנה שאני מוצאת בנושא של תזונה מרפאת מעי רגיש, על מנת לעזור לסובלים מתסמונת זו. מאמינה בקשר בין אי סבילות למזון לתהליכים דלקתיים בגוף שיכולים להוביל לסרטן ומנסה ללמוד כיצד למנוע אותם.

עדכונים:

פוסטים: 7

עוקבים: 0

החל מספטמבר 2015

antibiotics-spoon-r
פלורת המעיים שלנו (שכבת החיידקים הצמודה אל המעי) היא חיונית וחשובה לשמירה על בריאותינו. הידעתם? החיידקים מהווים שכבת הגנה, מעין חומה הבאה להגן על הגוף מפני פולשים לא רצויים, אם זה חיידקים רעים או טפילים שנמצאים בכמות מסויימת במעי .חומת מגן זו מתחרה איתם על המזון, ומונעת מהם להתרבות ולגרום למחלות שונות.
מחקרים מראים את הקשר בין חיידקי המעיים שלנו לבין התפתחות מחלות שונות ביניהן נראה הקשר לאוטיזם והפרעות קשב.
גם אי סבילות למזון עלולה להיגרם בדרך זו. יתכן ופלורת המעיים שלנו, נפגעה כתוצאה מסיבות שונות. תזונה לקויה או צריכת מוגברת של אנטיביוטיקה או שילוב של שתיהן.
אני, שגיליתי לפני כשלוש שנים שיש לי אי סבילות לירקות סולניים, קראתי ולמדתי והבנתי כיצד ככל הנראה התחלתי לסבול מאי סבילות שכזו.
כילדה, ומדובר בכ30 שנה אחורה בזמן, סבלתי מאוושה בלב, כמו ילדים רבים. רופא המשפחה דאג שאקבל את הטיפול המיטבי. לכל צינון קל, רשם לי מרשם של אנטיביוטיקה. וכך הרביתי לחלות, והרביתי לצרוך את התרופה.
אני כלל לא נגד אנטיביוטיקה, כשיש דלקת חריפה וצריך, אז לוקחים. במקרה שלי הרביתי לצרוך את התרופה שלא לצורך. באותה תקופה “פרוביוטיקה” לא הייתה בתודעה. והרופא לא נתן לי פיצוי על כל החיידקים הטובים שלקח לי.
והיום כשמקבלים אנטיביוטיקה לרוב מקבלים המלצה להשתמש בפרוביוטיקה. בעצם במעי שלנו יש “שכבת הגנה” מאוד חשובה. צמודה למעי ולה תפקידים רבים. כשצורכים אנטיביוטיקה שבעצם משמידה חיידקים רעים, היא פוגעת גם בחיידקים הטובים, המגנים על המעי.
תוך כדי ריקון החיידקים הטובים מהמעי שלי גם הרביתי לאכול הרבה מאוד עגבניות ותפוחי אדמה (ירקות סולניים). דרך האזורים הנטולים בחיידקים טובים היה קל לחלבוני הסולנין לחדור ישירות לדם דרך המעי ולגרום לגוף לחשוב שחלקי מזון אלה תוקפים אותו.
וכך הגוף פיתח נוגדנים מסויימים כנגד התגובה של חומרים אלה (דומה לצליאק, לאי סבילות לגלוטן, שאולי מתפתחת באותה דרך) וכך כנראה הפכתי לרגישה לירקות סולניים.
אז מה עושים, כמובן במקרה שלי מוציאים ירקות סולניים מהתפריט, ומשקמים את המעי. דבר ראשון מומלץ לצרוך פרוביוטיקה לשים לב לכמות החיידקים שתהיה מירבית , אומרים שמומלץ לצרוך למעלה מ 5 מיליארד בקפסולה פעם ביום, אם יש קפסולה מועשרת יותר, כדאי לצרוך אותה.
מעי פגוע, יקשה עליו לעכל אוכל סיבי. ויש להגביל את כמות הירקות והפירות היומית והפחמימות המלאות, אך כמובן להמשיך לצורך במידה כדי לעודד גדילה של חיידקים טובים. ניתן לצרוך מיצים מסוננים, על מנת שיכילו פחות סיבים וניתן כמובן לצרוך שמן זית. יש לצרוך פירות וירקות בהדרגה עד שניתן לצרוך כמות שמתאימה ונוחה לעיכול.
אז שימו לב לנושא האנטיביוטיקה, אם צורכים מפצים בפרוביוטיקה. לא לצרוך ביחד עם האנטיביוטיקה אלא לאחר חצי שעה לפחות. ולאחר סיום הטיפול האנטיביוטי יש לקחת תקופה מסויימת תוסף פרוביוטיקה, לפיצוי ותיקון פלורת המעיים ולצרוך תזונה מופחתת סיבים.
אז תשמרו על פלורת המעיים שלכם.
*הכתוב הינו המלצה בלבד ואינו מהווה ייעוץ רפואי*

עוד מהבלוג של חופית מאיר

תצוגה מקדימה

איך נפטרתי מהמעי הרגיז שלי

איך נפטרתי מהמעי הרגיז שלי כ 20% מהאוכלוסייה סובלת ממה שמכונה "מעי רגיז". אוסף תופעות עיכול שאין להם הסבר רפואי, אני הייתי אחת מהן. במשך כ 20 שנה. כלואה ומעונה בתוך הגוף של...

תצוגה מקדימה

מעי רגיז

האם המעי רגיז ? או שהנך סובל מאי סבילות למזון כלשהו? תפוחי אדמה ושאר ירקות ממשפחת הסולניים יכולים לגרום לך להיות אומלל ולהרוס את איכות חייך (מבוסס על מאמר של ד"ר הארי מורו...

תגובות

פורסם לפני 2 years

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה