הבלוג של חופית מאיר

tovana

מהנדסת מזון במקצועי בוגרת לימודי רפואה תזונתית מהמרכז לרפואת הרמב"ם. קוראת מאמרים רבים בתחום ריפוי מחלות באמצעות תזונה. עברתי תהליך ריפוי עצמי באמצעות תזונה לפני 3 שנים, לאחר שסבלתי שנים רבות ממעי רגיש. שמתי לעצמי... +עוד

מהנדסת מזון במקצועי בוגרת לימודי רפואה תזונתית מהמרכז לרפואת הרמב"ם. קוראת מאמרים רבים בתחום ריפוי מחלות באמצעות תזונה. עברתי תהליך ריפוי עצמי באמצעות תזונה לפני 3 שנים, לאחר שסבלתי שנים רבות ממעי רגיש. שמתי לעצמי מטרה, להפיץ כל תובנה שאני מוצאת בנושא של תזונה מרפאת מעי רגיש, על מנת לעזור לסובלים מתסמונת זו. מאמינה בקשר בין אי סבילות למזון לתהליכים דלקתיים בגוף שיכולים להוביל לסרטן ומנסה ללמוד כיצד למנוע אותם.

עדכונים:

פוסטים: 8

החל מספטמבר 2015

רגועהאיך נפטרתי מהמעי הרגיז שלי

כ 20% מהאוכלוסייה סובלת ממה שמכונה “מעי רגיז”. אוסף תופעות עיכול שאין להם הסבר רפואי, אני הייתי אחת מהן. במשך כ 20 שנה. כלואה ומעונה בתוך הגוף של עצמי, מהנדסת מזון במקצועי, חוקרת ולומדת את התופעות. היום אני משוחררת וחופשיה חזרתי להיות אדם נורמלי כמו כולם.

עכשיו יש לי מטרה ואני די אובססיבית לגביה, אני חייבת לעזור לאחרים, אני חייבת להפיץ את מה שאני גיליתי ואולי אעזור ללפחות 5% מהאוכלוסייה אם לא ל 20% ממנה.

גיליתי בעקבות קריאת מאמר ברשת, שאני רגישה לסולניים.

כן סולניים. מה זה? תפוחי אדמה, עגבניות, פלפל, צ’ילי , פפריקה חצילים ובמיה. (תחפשו בגוגל)

זה לא פשוט לבדוק את זה ואני כאן כדי להסביר, ומי שירצה אתן ליווי צמוד והדרכה.  אני כאן ללא תמורה.

אז איך עושים את זה?

חובה להימנע במשך 3 שבועות מסולניים. לגוף לוקח הרבה זמן להתנקות ואי אפשר לנסות יום יומיים ולהגיד שזה לא עוזר.

חייבים להתמיד ומי שסובל ממעי רגיז שווה לו להשקיע את הזמן הזה.

צריך להקפיד, מוצרים מתובלים לרוב מכילים פפריקה ואבקת מרק (שלרוב מכילה עמילן תפו”א)
אינסטנט פודינג (יש לקרוא תווית יכול להכיל עמילן תפו”א) ומוצרי תעשייה שמסומן עליהם: עמילן מעובד ולא מפורט סוגו עלול להכיל תפו”א. חטיפים בתעשייה נצבעים ע”י צבע פפריקה. חמוצים בשימורים עלולים גם להכיל פלפל צ’ילי.

אז כשאוכלים במסעדה פשוט לשאול מה לא מתובל בפפריקה וצ’ילי ואבקת מרק.

ולבקש סלט ירקות ללא עגבנייה ופלפל. ולהכין מרק ללא אבקת מרק.

לאחר 3 שבועות לשאול את עצמינו האם יש שיפור? ואם יש שיפור להמשיך בתזונה זו, לוקח לגוף להתנקות לחלוטין במשך 3 חודשים – לא לוותר, להתמיד !!!. לאחר מכן ניתן לנסות להחזיר פריט אחד ממשפחת הסולניים, לאכול מעט ולבחון האם יש תגובה במעי או לא. אם יש תגובה לאחר 3 ימים היא תיעלם, כי אכלתם רק קצת. . אני החלטתי להימנע לחלוטין מכל הסולניים.

לי זה עזר כמו קסם. כל התופעות נעלמו. ואני רוצה לעזור לכם.

אז תנסו ומי שצריך עזרה, תמיכה וליווי ללא תמורה שיכתוב אליי [email protected]

עוד מהבלוג של חופית מאיר

תצוגה מקדימה

מעי רגיז

האם המעי רגיז ? או שהנך סובל מאי סבילות למזון כלשהו? תפוחי אדמה ושאר ירקות ממשפחת הסולניים יכולים לגרום לך להיות אומלל ולהרוס את איכות חייך (מבוסס על מאמר של ד"ר הארי מורו...

תגובות

פורסם לפני 4 years

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

לו היינו מפספסים, כמה סבל היה נגרם...

לו היינו מפספסים , לו היה החוקר שעלה על הגורם למחלת הצליאק לא עולה על הבעיה, לו היה החוקר שגילה את הרגישות ללקטוז מפספס, היו אנשים הסובלים מאי סבילויות אלה, עדין מוגדרים...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה