כותבת. מגייסת. מייעצת. עוסקת בגיוס כ"א וייעוץ תעסוקתי בעשר השנים האחרונות וכמובן שכותבת. כותבת על עולם העבודה, חיפוש עבודה, על צד המגייסת וצד המחפשת, ולא עוצרת שם. כותבת על הכל.
עדכונים:
פוסטים: 217
החל מספטמבר 2010
עומדת בצומת בין שני שבילים. האחד צר, עצים פרועים סוגרים עליו משני הצדדים, הוא חשוך ומאיים. שביל פתלתל ומלא מהמורות. השני רחב, שיחים גזומים ופרחים צבעוניים מסמלים את גבולותיו. השביל הזה מואר, ישר וברור.
אנחנו נקלעות לשבילים האלו, לפעמים בוחרות לצאת לדרך, לפעמים היציאה לשם נכפית עלינו. מרגע שעמדנו בפתחם של שני שבילים, הבחירה היא בידנו- האם ללכת בשביל המואר או החשוך.
הבחירה הטבעית היא השביל המואר, המסודר, אבל לפעמים אנחנו נשאבות לשביל החשוך- לא אנחנו בחרנו את המסע הזה, בעטו אותנו לשם, פוטרנו. נזרקנו לתוך שביל ואנחנו מנסות להגיע לקצה, לשרוד אותו ולמצוא בסופו את הבטחון והשקט.
אנחנו נאבקות, סוערות, משוטטות בפאניקה בין ראיונות, בין מודעות דרושים, מנסות לחשוב על התכונות הטובות והרעות שלנו (עוד שואלים על זה? באמת? כן. יש עוד ששואלים על זה), אנחנו מדמיינות את העתיד שלנו בחברה הזו או האחרת, אפילו את הפקקים בבוקר אנחנו מדמיינות. ככה זה בשביל החשוך, הוא מאפסן את כל המחשבות הקשות, החרדות, האימה. אנחנו לא בוחרות בו במודע, אבל אנחנו מוכרחות לבחור שלא לצעוד בו.
השביל השני, הרחב, הנוח, המואר- אנחנו מוכרחות לבחור בו. זו לא צריכה להיות שאלה.
קשה להכנס אליו לבד, צריך דחיפה, אבל זה אפשרי, קחי מס’ כלים, כרטיסי כניסה לשביל המואר-
1. בתחילת הדרך, ימים ראשונים לחיפוש, שבי וכתבי באריכות מס’ הצלחות מקצועיות שלך מן העבר. פרטי אותן לפרטי פרטים על הנייר, אחרי שתסיימי, תקראי אותן שוב ושוב.
2. הכיני רשימה של כל הכישורים והתכונות שעזרו לך להצליח באותן פעמים. קראי את הרשימה הזו שוב ושוב.
3. אחד הדברים שסוחפים אותנו לשביל החשוך הוא המחשבה שאין לנו מה לתת מבחינה מקצועית, שיש טובות מאיתנו, מוכשרות מאתנו, צעירות מאיתנו, מנוסות מאתנו. חשוב לדעת מה הערך המוסף שאנחנו יכולות להביא איתנו למקום העבודה- עם גיל מבוגר יחסית מגיע גם נסיון רב, בגרות מקצועית, ראיה מעמיקה והבנה של שינויים שעבר תחום העיסוק שלנו. עם גיל צעיר מגיע רעב לגלות וללמוד, פניות, חשיבה שונה לפעמים מן המוכר באותם תחומים שאליהם אנחנו רוצות להכנס. בכל מכשול ניתן לזהות הזדמנות, בדקי עם עצמך- איפה המכשולים עומדים בפניך ואיך את מנטרלת כל אחד ואחד מהם.
4. חשבי על העבודה המושלמת- גם מבחינת תנאים פיזיים/גיאוגרפיים, גם מבחינת תוכן. אל תבטלי את האפשרות שקיים מקום כזה, צאי לחיפוש עם אור בעיניים, חפשי את המקום הזה. אולי הוא באמת לא קיים, אבל תכווני לשם, יש סיכוי למצוא את הקרוב לו ביותר.
5. חיפוש עבודה יכול להיות מתסכל, אבל הוא גם יכול וצריך להיות מחזק ומעצים- ראין עבודה הוא הזדמנות נהדרת להזכר בחוזקות שלנו (האמיתיות), ביכולות שלנו, בניסיון שצברנו, בערך המוסף שאנחנו מביאות איתנו.
6. זכרי- את נכס, את משאב. את בוחנת ובוחרת את מקום העבודה ולא רק הם בוחרים בך.
אפשר לבחור בשביל החשוך, או לא לבחור אלא להתגלגל, אבל אפשר לבחור בשביל המואר, לראות בחיפוש העבודה שלב מחזק שיקדם אותנו.
ראש למעלה, נשימות עמוקות. מבט במראה ויאללה לדרך בגאווה ובטחון.
» אין עצוב מזה: מיומנה של אם שכולה
» זן ואומנות ניגוב הטוסיק – איך ללמד ילדים לנגב?
» הפעוטה שראתה ושמעה את אמא שלה בפעם הראשונה בגיל שנתיים
» 3 טריקים עם מסקרה מהמאפר של ביונסה
» רק דברים טובים: שפתון אדום חלומי
» וידאו: איך לעצב את הגבות בבית?
» 5 דברים שיעשו לכם זיקוקים במיטה
» 5 דברים שכל אישה צריכה לדעת על גברים
תגובות