הבלוג של מאיה רענן

אובדת בבית

כותבת. מגייסת. מייעצת. עוסקת בגיוס כ"א וייעוץ תעסוקתי בעשר השנים האחרונות וכמובן שכותבת. כותבת על עולם העבודה, חיפוש עבודה, על צד המגייסת וצד המחפשת, ולא עוצרת שם. כותבת על הכל.

עדכונים:

פוסטים: 217

עוקבים: 105

החל מספטמבר 2010

פשוט לבשל, לא לכולם, אבל לי כן, פשוט לי לבשל. מאידך- מסובך לי מאוד לכתוב על בישול. בכל תחום אחר המילים שוטפות מן הראש או מן הלב ישירות אל מסך המחשב, אך כשאני מנסה לכתוב על בישול אני מתגמגמת.

היום, ליום אחד, כמחווה לרחלי זוסימן הנפלאה ולבלוג המקסים שלה- “פשוט מבשלת” שחוגג עשר שנים של פעילות, אני מנסה להכנס לנעליה של בלוגרית בישול. רחלי היא לא בלוגרית בישול שגרתית, היא מפעילה מספר בלוגים וכותבת ברשת במגוון רחב מאוד של תחומים, בניסיון לבחור תחום שעליו היא כותבת, ולהתכתב איתו, בחרתי דווקא בבלוג הבישול- הצד החלש שלי, על מנת שהסרת הכובע תהיה מושלמת.

קריאה מעמיקה ב”פשוט מבשלת” חשפה בפניי אין ספור מתכונים (טוב, יש-ספור מתכונים, אבל לא ספרתי- יש המון!) במגוון רחב מאוד של תחומים. אני בחרתי להתמקד במחלקת ה-”פנקייקס ולביבות”, חובבת פנקייקס אני. בין המתכונים תפס את עיני מתכון מלהיב במיוחד- פנקייקס חמאת בוטנים. במסגרת האתגר והפיכתי לבלוגרית אוכל ליום אחד, החלטתי להתחכם ולשנות את המרכיב העיקרי, בלי לפגוע ברעיון.

כך נולדו – “פנקייקס במבה!” בתי הקטנה ואני התייצבנו חוששות לאתגר- ויכלנו לו! יצא מעולה.

הקפדתי על מעקב אחר המתכון של רחלי, עם שינוי אחד- במבה במקום חמאת בוטנים.

המצרכים:

1/4 1 כוסות קמח
2 כפות סוכר
1/2 כפית מלח
1 כף אבקת אפייה
1/4 1 כוסות חלב

ביצה אחת
שקית וחצי במבה (שקית קטנה- 50 גר’). (במתכון המקורי- 1/4 כוס חמאת בוטנים).

אופן ההכנה:
מערבבים קמח, סוכר, מלח ואבקת אפייה בקערה.
בקערה נפרדת, מועכים את הבמבה (עם מועך פירה) ומערבבים אותה עם החלב לעיסה אחידה. יוצקים לקערת הקמח, ומערבבים רק עד שהחלב נספג והתערובת אחידה.
מרססים מחבת גדולה בתרסיס שמן (אני משתמשת בשמן רגיל בתוך מרסס פלסטיק) יוצקים כפות מהתערובת למחבת, ומטגנים עד שמופיעות בועות. הופכים ומטגנים מהצד השני. מעבירים לצלחת.
ממשיכים כך עד תום הבלילה.

התוצאה הפתיעה לטובה- הפנקיייקס יצאו תפוחים, עסיסיים ועם טעם עדין של במבה.

מיותר לציין שנטרפו.

עוד מהבלוג של מאיה רענן

תצוגה מקדימה

קבלה

אני מוצפת. מוצפת הצעות לשיפור עצמי, להתפתחות, לשינוי, להצלחה. מוצפת ביקורת מוצפנת מאנשים זרים שאומרים לי "את לא טובה מספיק, את יכולה יותר". מה שהם לא יודעים, האנשים האלה, זה שהם לא הראשונים שאומרים את הדברים האלה והם גם לא...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

סתימת פיות

הגיע הרגע, עברתי את סף המראה ודילגתי בלי לשים לב לסף הבריאות. עברתי גם אותו. אין ברירה אלא לסתום את הפה ולהפסיק לאכול. אין ברירה גם אלא להתחיל להתעמל. כן, הגעתי למצב מביך. אני מחפשת קבוצות תמיכה ולא מוצאת. לא רוצה קבוצות...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

לא ככה גדלנו

לא גדלנו ככה, גדלנו אחרת. ההורים שלנו היו בבית. אני יודעת, אני יודעת, אני לא הראשונה לדבר על זה ולא הראשונה להתלונן. זו לא תלונה, אלו הן עובדות- לא גדלנו ככה. ההורים שלנו גידלו אותנו, את הדור שלי. ההורים שלנו עבדו במשך שנים...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה