הבלוג של מאיה רענן

אובדת בבית

כותבת. מגייסת. מייעצת. עוסקת בגיוס כ"א וייעוץ תעסוקתי בעשר השנים האחרונות וכמובן שכותבת. כותבת על עולם העבודה, חיפוש עבודה, על צד המגייסת וצד המחפשת, ולא עוצרת שם. כותבת על הכל.

עדכונים:

פוסטים: 207

עוקבים: 105

החל מספטמבר 2010

חלמנו. ללא ספק חלמנו. אנסה להיות מדויקת ולהתמקד בעצמי בלבד- אני חלמתי. מעולם לא הייתי שם. אתמול, נתתי קפיצה של מספר שעות לפארוס שבבצרה. הנסיעה הייתה קצרה, אפילו פחות ממה שמספרים על הדרך לפארוס. רמזור אחד, פקק אחד והופ- את ביוון. היופי בפארוס שבבצרה, הוא שהמקום מאוד לא תיירותי. אי אפשר לראות שם בתים לבנים וים כחול וגם אם תהפכו את האבנים לא תמצאו חנות מזכרות עם מגנטים של בית יווני. זאת הדרך לתייר- למצוא את המקומות הכי פחות מתויירים. ככה מגיעים לפארוס הבצרית.

ושוב אני נדרשת לדייק- זו לא הייתה פארוס, למרות התחושה המופלאה, זו הייתה בצרה ולא התארחתי במלון הקסום (על פי התיאורים), של  Stella Fyrogeni, אבל כן התארחתי בביתה המקסים של ניבה וייס לסדנה של בישול יווני בניצוחה של Stella Fyrogeni. אולי היתה זו כוס גדושה של אוזו, אולי ריחות הבישול והתיאורים של הסובבים שכן זכו להתארח בפארוס, שגרמו לי להרגיש את השמש המחממת את הירקות הנפלאים, אולי היתה זו העובדה שסתם כך, באחר צהריים אחד של אמצע שבוע, עזבתי את תפקידי כנהגת מונית לילדות החוגים והתמסרתי לשמן זית צלול, לגבינות מעלפות, לירקות מומולאים, לגבינות מטוגנות, לשמן מבעבע, לשום טרי ולחברה נשית נפלאה. כן, כנראה שזו הייתה הסיבה. ולא רק. סטלה החמה והנפלאה לימדה אותנו להכין מאכלים יווניים, פשוטים ובסיסיים יחסית, עם ניחוחות של מקום אחר- חם ומזמין, אפוף ריחות תבלינים וטריות. לא הכרנו אותה כמובן עד אתמול, אבל ברגע אחד נשבינו בקסמה, חום ורוך התערבבו עם התבלינים, עם הטעמים שכולנו חשבנו שאנחנו מכירות (נו באמת, מי לא אכלה עלי גפן ממולאים או לביבות קישואים?) ואחרי ביס אחד הבנו שלעולם לא נסתכל באותה צורה על עלה גפן ממולא.

המסקנות העיקריות שלי מהסדנה-

  • אין דבר כזה יותר מדי שמן זית (בטעם, רק בטעם).
  • בכל גבינה בת 40 אחוזי שומן יש עדיין 60 אחוזים של משהו אחר.
  • אוזו הוא ככל הנראה אחד המשקאות הטעימים עלי אדמות.
  • עגבניות ממולאות הרבה יותר טעימות מפלפלים ממולאים, אפילו אם מכניסים לתערובת גם צימוקים.
  • גבינות יווניות טעימות בהרבה מהגבינות שטעמתי עד כה, אבל כנראה שלא אוכל לשחזר את ההנאה כי לא הצלחתי להבין איך קוראים ולו לגבינה אחת מתוכן.
  • גוש של גבינה, טובל בטמפורה ומטוגן בשמן עמוק, זה החטא המופלא ביותר שאפשר לתאר.
  • מנטה יבשה היא תבלין הפלא היווני. היא שימשה כחמישים אחוזים מכל מנה והוסיפה הרבה מאוד אושר לאירוע.
  • שמן זית יווני הוא לא שמן זית ישראלי. מאוד חבל שכך.
  • אגוזי מלך עם דבש מהווים קינוח לכל דבר (ולא סתם קינוח).
  • צ’זיקי אמיתי רחוק אלפני שנות אור מהממרח התעשייתי בעל אותו שם שנמכר במרכולים. (וטעים באופן שאין מילים שיתארו)
  • האושר טמון באחר צהריים עם ניחוח יווני וחבורה נפלאה של נשים.
  • חייבים לנסוע לפארוס. חייבים.

התחנה הבאה- יוון!

עוד מהבלוג של מאיה רענן

תצוגה מקדימה

קבלה

אני מוצפת. מוצפת הצעות לשיפור עצמי, להתפתחות, לשינוי, להצלחה. מוצפת ביקורת מוצפנת מאנשים זרים שאומרים לי "את לא טובה מספיק, את יכולה יותר". מה שהם לא יודעים, האנשים האלה, זה שהם לא הראשונים שאומרים את הדברים האלה והם גם לא...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

סתימת פיות

הגיע הרגע, עברתי את סף המראה ודילגתי בלי לשים לב לסף הבריאות. עברתי גם אותו. אין ברירה אלא לסתום את הפה ולהפסיק לאכול. אין ברירה גם אלא להתחיל להתעמל. כן, הגעתי למצב מביך. אני מחפשת קבוצות תמיכה ולא מוצאת. לא רוצה קבוצות...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

לא ככה גדלנו

לא גדלנו ככה, גדלנו אחרת. ההורים שלנו היו בבית. אני יודעת, אני יודעת, אני לא הראשונה לדבר על זה ולא הראשונה להתלונן. זו לא תלונה, אלו הן עובדות- לא גדלנו ככה. ההורים שלנו גידלו אותנו, את הדור שלי. ההורים שלנו עבדו במשך שנים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה