הבלוג של נועה פאר

מסע בעקבות מתכונים של פעם

עדכונים:

פוסטים: 7

החל מיולי 2012

מנה נהדרת שקל להכין וכיף לזלול. מנה שמזכירה לי את תחילתה של הזוגיות הנפלאה שלי וחוזרת לככב על שולחננו בכל פעם שאנחנו רוצים ארוחה טעימה ומנחמת.

09/06/2013

אז עד כה הייתי בלוגרית די גרועה כי למעשה עדיין לא מימשתי את החזון של הבלוג הזה, אבל זה לא אומר שאני לא אעניק לכם מדי פעם מתכונים ששווה להכין. והפעם, מדובר במתכון פשוט מאד שאפשר למצוא בקלות ברשת, אך בעקבות בקשות רבות מצד חבריי החלטתי לפרסם את מתכון הבית על מנת שגם הם וגם אתם, הקוראים, תוכלו להכניס לביתכם ניחוח אסייאתי מרגש. המנה הזו, מעבר להיותה אחת החביבות עליי ביותר, היא גם בעלת חשיבות מיוחדת עבורי. כשבן זוגי שלומי ואני התחלנו לצאת לפני כמעט ארבע שנים, הבנו מהר מאד שמעבר לתחומי העניין המשותפים והכימיה שנוצרה בינינו אנו חולקים עוד תחום עניין משותף אחד והוא התשוקה לאוכל.

אני חושבת שזה היה הדייט הרביעי שלנו, שלומי הזמין אותי לראשונה לביתו (שלימים הפך לביתי הראשון בתל אביב) והכריז שהוא מכין לארוחת ערב את המנה הזו, אך לצערו הוא לא יודע להכין אורז טוב שאמור ללוות את המנה וכבר אז היה לי ברור שאנו משלימים אחד את השני- הלא הכנת אורז נחשבת לאחת המומחיות שלי. דפקתי על דלתו, בידי האחת קופסא מלאה באורז לבן מאודה אחד-אחד ובידי השנייה עץ אהבה קטן. שלומי פתח את הדלת עם סינר ועם פתיחת הדלת הציפו אותי ניחוחותיה המשכרים של המנה. מאז עץ האהבה שלנו ממשיך לגדול ולהצמיח ענפים חדשים ואנו דואגים לפנק את עצמנו אחת לכמה זמן במנה הזו, שאמנם היא ודיאטה ממש לא הולכות יחד, אבל היא שווה כל קלוריה.

המרכיבים:

שתי חבילות של חזה עוף
קופסת חלב קוקוס/ קרם קוקוס (לא נוזל קוקוס)
1-2 כפות חמאת בוטנים (מומלץ עם שברי בוטנים)
4-5 שיני שום כתושות (ולחובבי השום- גם שיני שום שלמות פזורות בנדיבות)
מעט ג’ינג’ר מגורד (למי שאוהב)
צ’ילי גרוס, אבקת קארי צהוב, פלפל שחור, מלח.

תוספת אפשרית: גרגירי אפונה ירוקה.

אופן הכנת המתכון:

מתחילים עם חזה העוף. חותכים אותו לחתיכות, לא קטנות מדי ולא גדולות מדי. להשתדל שלא תהיינה דקות יתר על המידה כדי לשמור על העסיסיות של חזה העוף. מטגנים את חזה העוף במחבת עמוקה עד להלבנה שלו, להוציא מהמחבת לכלי ולהניח בצד.

באותה המחבת מטגנים קלות את השום והג’ינגר ומיד מוסיפים את חלב הקוקוס. הג’ינג’ר כאן הוא אופציונאלי כמובן וגם אני אישית לא חסידה גדולה שלו, אך במתכון הזה הוא בהחלט מוסיף ארומה וטעם שרק משפרים את המנה. מוסיפים את חמאת הבוטנים ואת יתר התבלינים ומערבבים היטב. מבשלים את חלב הקוקוס על להבה גבוהה עד שהוא מתחיל לבעבע קלות. זה הסימן להכניס את חזה העוף שממתין בצד. דואגים שחזה העוף ישחה ברוטב, הופכים מדי פעם צד ומשקים אותו ברוטב מלמעלה בעזרת כף. כאשר התבשיל רותח, מכבים את האש ומאפשרים לו את המשך הבישול בעזרת החום השיורי.

מי שאוהב אפונה ומי שרוצה להעשיר את התבשיל בעוד מרקם וכמובן בעוד צבע מרענן- זהו העיתוי להכניס את גרגירי האפונה. אני משתמשת לרוב באפונה של סנפרוסט, חולטת אותה מעט במים רותחים על מנת שהיא תפשיר, מסננת ואז מכניסה למנה ומערבבת. כמובן שהליווי המושלם הוא אורז מאודה שסופג בחדווה את הרוטב המצוין.

מבט על היישר למחבת

זהו. אמרתי מתכון פשוט או לא אמרתי? מקווה שנתתי לכם סיבה טובה להכין משהו מפנק לעצמכם ולאוהבים שלכם. שבוע טוב:)

בתאבון!

עוד מהבלוג של נועה פאר

תצוגה מקדימה

עוגיות ר'ריבה או "עוגיות צב"

זה התחיל מתמונה בודדת שחברה העלתה לפייסבוק. תמונה אחת של עוגיות צנועות מונחות על צלחת. בניגוד לעשרות תמונות אחרות שאני רואה בקבוצות האוכל השונות בהן אני חברה בפייסבוק- תמונות המציגות יצירות קולינריות מפוארות, עוגות...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

שקית ההפתעות

אז עבר הרבה מאד זמן מאז שכתבתי את הפוסט הראשון אבל מאז שפירסמתי אותו פשוט לא היה לי זמן להתפנות לכתוב אחד חדש. בזמן שעבר הגשתי שתי עבודות סמינר לסיום התואר השני, קצת עבדתי, נסעתי לחודש קסום בתאילנד, שבתי ארצה, עברתי דירה...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

עוגת גבינה ודלעת חלומית

נכון שחג ליל כל הקדושים עבר מזמן, אבל אני התאהבתי לאחרונה בירק כתום המזוהה כל כך עם החג הזה והוא הדלעת. בכלל אני יכולה לומר שהיה לי איזה תיקון בשנה האחרונה עם משפחת הדלועים והמלון, שהיה פרי שלא אהבתי כלל וכלל, הפך להיות אחד...

תגובות

פורסם לפני 7 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה