הבלוג של נועה פאר

מסע בעקבות מתכונים של פעם

עדכונים:

פוסטים: 7

החל מיולי 2012

הדלעת הכתומה, שאנו נוהגים לפעמים להמעיט מערכה, משחקת תפקיד מרכזי בתרבות האוכל האמריקאית. גם אני התאהבתי לאחרונה בירק הכתום והמיוחד הזה ואני נהנית לשלב אותו במאכלים ובמרקים שונים שאני מכינה. הפעם רציתי שהדלעת תככב בתפקיד ראשי במנה מתוקה וזה מה שהלכתי לעשות.

28/01/2013

נכון שחג ליל כל הקדושים עבר מזמן, אבל אני התאהבתי לאחרונה בירק כתום המזוהה כל כך עם החג הזה והוא הדלעת. בכלל אני יכולה לומר שהיה לי איזה תיקון בשנה האחרונה עם משפחת הדלועים והמלון, שהיה פרי שלא אהבתי כלל וכלל, הפך להיות אחד מהפירות החביבים עליי ביותר. את הדלעת הנחמדה אני משלבת בחודשים האחרונים בהרבה מאכלים שאני מכינה והיא מככבת כמובן במרק העוף שלי וגם כשחקנית ראשית במרק כתום שהכין בן זוגי בשבוע שעבר. עכשיו רציתי שהיא תהיה הכוכבת גם של מנה מתוקה ומיד פניתי לאתרי אינטרנט המפרסמים מתכוני דלעת מתוקים.

בחיפושי אחר מתכון מתוק עם דלעת, נהנתי לגלות עולם חדש לגמרי והוא אתרי מתכונים בינלאומיים. התחלתי לשוטט להנאתי ונחשפתי למתכונים שונים ומעניינים שלא רואים כל יום בנוף אתרי המתכונים בישראל. חומרי גלם שונים, עוגות שכבות מרשימות, סרטונים מדליקים המדריכים בקצרה איך להכין מאכלים שונים ושפה בעלת ז’רגון שונה. בין כל היופי הזה מצאתי את שחמדה נפשי: עוגת שתי שכבות של גבינה ודלעת.

אני חייבת לציין שניגשתי להכנת העוגה בספקות רבים, שליוו אותי גם אחרי שהיא יצאה מהתנור. מעולם לא הכנתי עוגה בסגנון הזה ובטח שלא שילבתי מעולם דלעת במתכון מתוק (את חברהּ הגזר אני נוהגת להשחיל לעוגות לא מעט) ובתוצאה הסופית העוגה שלי יצאה נמוכה יותר ומרשימה פחות מזו שהתנוססה בגאון על גבי התמונה באתר, אך בכל זאת שמרתי לה תקווה בליבי, לידידה החדשה שלי שעד כה לא איכזבה.

את המתכון המיוחד שמרתי למאורע מיוחד: ביום שבת חגגנו בן זוגי ואני חנוכת בית בדירתנו החדשה והזמנו לחגיגה את כל בני המשפחה שלנו משני הצדדים. ידעתי שאני חייבת לעמוד ברף הציפיות הגבוה שעומד לפני לאור העובדה שכל המשפחה עוקבת אחרי בפייסבוק ובכלל ולכן הבנתי שכאן אסור לי לפשל. לאחר שכולם נישנשו פירות יבשים, אכלו פשטידות ושתו משקאות, הגיע זמן הקינוחים. ראשונה הגיעה לשולחן עוגה מעוצבת המעוטרת בעלי זהב אכילים מקונדיטוריה תל אביבית. העוגה היוקרתית מיד משכה את תשומת ליבם של כל האורחים וכולם קיוו לטעום ממנה משהו לפני שתגמר ואז בראש חצי מורכן שלפתי את העוגה שלי, שנראתה כמו ליכלוכית ליד סינדרלה ואני קיוויתי שמישהו יטעם ממנה משהו.

מבחן הטעימה קבע נחרצות שמה שחשוב זה האופי ולא היופי. העוגה המעוצבת התגלתה כטעם לוואי אחד גדול כבר מהלק הראשון ואילו העוגה הצנועה שלי מילאה את החך בטעם מתוק ועשיר ובסופו של דבר היא חוסלה לחלוטין, אפילו פירור לא נותר ואני התמלאתי בגאווה ובאושר רב, אותם אני שמחה לחלוק עם העולם ועכשיו גם אתם יכולים להכין את העוגה הזו ולנצח בעזרתה כל עוגת קונדיטוריה מתיפייפת אחרת! שימו לב, ערכתי מספר שינויים במתכון המקורי של העוגה כדי לשדרגה, כמו למשל בסיס העוגה, שרציתי שיהיה קרמלי ועשיר במיוחד או הקצפת שמעל, שהגביהה את העוגה והוסיפה מרקם מושלם.

העוגה, כפי שהוצגה באתר Allrecipes.com

מרכיבים לבסיס העוגה:

200 גרם עוגיות “לוטוס” מרוסקות
50 גרם חמאה

מרכיבים לעוגה:

2 גביעים של גבינת שמנת (אני השתמשתי בגבינת נפוליאון בטעם טבעי 25%) – 225 גרם כל אחד, סה”כ יחד 450 גרם
חצי כוס סוכר לבן
חצי כפית תמצית וניל איכותית (אני משתמשת בתמצית וניל ממדגסקר שאפשר לקנות בחנויות מתמחות)
2 ביצים
חצי כוס מחית דלעת- 800 גרם דלעת
חצי כפית קינמון

מרכיבים לשכבת הקצפת:

2 מיכלים שמנת מתוקה להקצפה
2 כפות סוכר

לפני שמתחילים, כמה הערות על המתכון ועל המרכיבים:

בסיס העוגה- במתכון המקורי לא פירטו כלל על איך להכין את בסיס העוגה. אני ניצלתי את ההזדמנות הזו כדי להעשיר את העוגה בטעמים ולכן בחרתי בבסיס עוגה המורכב מעוגיות “לוטוס”- עוגיות קרמל עדינות, המגיעות לרוב ארוזות אחת-אחת. ניתן לרכוש חבילה אחרת של העוגיות, בכמות של 250 גרם כאשר הן ארוזות בחבילה אחת. עוגיות הקרמל, שלא כמו ביסקוויטים אחרים דוגמת “פתיבר”, מעניקות טעם מיוחד ועמוק יותר לעוגה ומומלץ לבחור בהן.

הדלעת- אני אוהבת לקנות את הירקות שלי בשוק הכרמל. מבחר הירקות הוא עשיר, הירקות טריים עד שאפשר כמעט להריח את ריח האדמה או את ריחו של הצמח מהם הם הגיעו. בקשו מהירקן לפחות 800 גרם דלעת למרות שמתכון עצמו צריך משהו כמו 400 גרם, משום שגם הקליפה נשקלת והיא יחסית משמעותית על המשקל. גם אם ישארו לכם שאריות דלעת לאחר הבישול ולאחר הוספת המחית לבלילה, אפשר להמליח ולפלפל ולנשנש בכיף תוך כדי ההכנה. במתכון המקורי כל מה שהיה רשום הוא חצי כוס פירה דלעת ושום הסבר על אופן הכנתה. את הדלעת יש לבשל בסיר עם מים עד לריכוכה. לאחר מכן יש לרסק אותה למחית ואת המחית להציב על מסננת ובעזרת כף יש ללחוץ קלות על הדלעת עד שהיא תגיר את כל נוזליה (תהליך שיכול לקחת רבע שעה). אל תחסכו בשלב הזה של הגרת הנוזלים, אחרת תסתכנו באפשרות של עוגה לחה מדי.

התבלינים- במתכון המקורי מופיעים גם תבלינים נוספים מלבד הקינמון, אך מאחר וזו היתה הפעם הראשונה שהכנתי את העוגה העדפתי לא להוסיף אותם. נתון לשיקולכם וטעמכם האישי: קורט ציפורן וקורט אגוז מוסקט.

התבנית- אני השתמשתי בתבנית הכי קטנה שיש לי בבית, תבנית 26, אך העוגה יצאה לי נמוכה, בטח ובטח בהשוואה לתמונה היפה שהוצגה באתר. לכן אני מציעה לבחור מלכתחילה בתבנית קטנה יותר: 24 או אפילו 20. ככה העוגה תהיה גבוהה ומלאה יותר.

אופן הכנת המתכון:

מתחילים עם הכנת הדלעת שצריכה להיכנס לג’קוזי החמים כדי להתרכך. חותכים את הדלעת לקוביות ומבשלים בסיר עם מים (ללא מלח כמובן) עד לריכוכן של קוביות הדלעת. בזמן שהדלעת מתבשלת, פונים להכנת בסיס העוגה.

שוקלים 200 גרם עוגיות מתוך החבילה, עוטפים במגבת ומרסקים עם מערוך עד לריסוקן המלא של העוגיות. לאחר מכן יש להוסיף חמאה מומסת ולערבב היטב עד שכל בסיס העוגיות סופג את החמאה (תראו שהעוגיות יחליפו את צבען לצבע כהה יותר). לחלופין, למי שיש מעבד מזון- כיף לו! אפשר להכניס את העוגיות והחמאה למעבד מזון ולטחון עד לקבלת מרקם דומה. את הפירורים יש לסדר בשכבה אחידה על גבי תבנית משומנת.

מחממים את התנור ל- 165 מעלות וניגשים להכנת העוגה עצמה: במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את גבינת השמנת, הסוכר ותמצית הווניל וכאשר הבלילה מתחילה להתאחד, מוסיפים את שתי הביצים- כל אחת עד שהיא נטמעת בבלילה. ממשיכים בערבול עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. מהבלילה לוקחים כוס אחת מדודה ומורחים אותה בעדינות בעזרת מרית על גבי בסיס העוגה.

חוזרים לדלעת הנחמדת שבוודאי כבר התרככה בשלב זה, מועכים אותה למחית אחידה ומסננים ממנה את כל הנוזלים, כפי שמפורט לעיל (ההסבר על הדלעת). כאשר הדלעת הצטננה, מוסיפים אותה ליתר הבלילה שנותרה בקערת המיקסר, מוסיפים את הקינמון ומקפלים אותם בעדינות עד שהם נטמעים בבלילה לחלוטין. מורחים את הבלילה בעדינות על גבי שכבת השמנת.

מכניסים את העוגה לתנור ואופים אותה למשך 35 דקות לערך או עד אשר מרכז העוגה מתחיל להתייצב. שימו לב, בסיום האפייה העוגה עדיין לא תהיה יציבה לגמרי וזה בסדר גמור. הזהרו לא לאפות את העוגה יותר מדי, גם אם נדמה לכם שהיא לא מוכנה. מצננים את העוגה, מכסים היטב ומכניסים למקרר למשך 3 שעות לפחות או למשך הלילה.

ביום למחרת או כשעה לפני ההגשה, מכינים את שכבת הקצפת. במיקסר עם וו בלון מקציפים את השמנת המתוקה, מוסיפים לסירוגין את הסוכר ומעבדים עד לקבלת קצפת קשה, אך עדיין ניתנת למריחה בקלות יחסית. את הקצפת יש למרוח בנדיבות על העוגה הצוננת, לכסות היטב שוב ולהכניס למקרר להתייצבות מאוחדת יחדיו.

לצערי לא צילמתי הפעם תמונות משלבי הכנת העוגה, אך ביום שישי הקרוב אני מתכננת אירוע חנוכת בית נוסף, הפעם לחברים ואני מתכוונת לפנק אותם במתכון המשובח הזה שהפעם אכין בחדווה ובביטחון ואדאג גם לצלם ולתעד ולהעלות בהמשך לאתר. מי אמר שהדלעת היא רק עוד מרכיב במרק הירקות או במרק העוף שלכם? מי אמר שאנחנו לא יכולים להנות מחגים נוצריים מטופשים? נסו את העוגה המתוקה הזו ולא תתאכזבו :-)

ונקודה אחרונה לסיום סיומת- מי שהבחין מבין השורות במתכון וגם מי שלא- המטבח החדיש שלי מאובזר כמעט בכל מכשיר וגאג’ט קיים בעולם הקולינריה (אתמול התחדשתי גם במכונת פסטה שנמצאת בדרך אליי), אך דווקא מעבד מזון טרם נמצא בחלקי. נדלקתי לאחרונה על מעבד המזון של בוש, זה שגם חותך לקוביות, אבל אני עדיין מתבלטת למול המבחר המבלבל שקיים. יותר מאשמח להמלצות אישיות ולחוות דעת שלכם ממעבדי המזון שמשרתים אתכם נאמנה.

שיהיה שבוע נפלא, מלא בדלעות כתומות ומתוקות שכל כך כיף לנצל בעונת החורף ובעוגות מתוקות, מנחמות ומענגות לאירוח או סתם ל”יישור” תמים שלכם.

* הנה הכתובת של המתכון המקורי: http://allrecipes.com/recipe/double-layer-pumpkin-cheesecake-2/

עוד מהבלוג של נועה פאר

תצוגה מקדימה

עוגיות ר'ריבה או "עוגיות צב"

זה התחיל מתמונה בודדת שחברה העלתה לפייסבוק. תמונה אחת של עוגיות צנועות מונחות על צלחת. בניגוד לעשרות תמונות אחרות שאני רואה בקבוצות האוכל השונות בהן אני חברה בפייסבוק- תמונות המציגות יצירות קולינריות מפוארות, עוגות...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

שקית ההפתעות

אז עבר הרבה מאד זמן מאז שכתבתי את הפוסט הראשון אבל מאז שפירסמתי אותו פשוט לא היה לי זמן להתפנות לכתוב אחד חדש. בזמן שעבר הגשתי שתי עבודות סמינר לסיום התואר השני, קצת עבדתי, נסעתי לחודש קסום בתאילנד, שבתי ארצה, עברתי דירה...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

מעדן שאסור לפספס- חזה עוף בחלב קוקוס וחמאת בוטנים

אז עד כה הייתי בלוגרית די גרועה כי למעשה עדיין לא מימשתי את החזון של הבלוג הזה, אבל זה לא אומר שאני לא אעניק לכם מדי פעם מתכונים ששווה להכין. והפעם, מדובר במתכון פשוט מאד שאפשר למצוא בקלות ברשת, אך בעקבות בקשות רבות מצד...

תגובות

פורסם לפני 7 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה