הבלוג של נועה פאר

מסע בעקבות מתכונים של פעם

עדכונים:

פוסטים: 7

החל מיולי 2012

לפעמים זה קורה לי: פתאום קופץ לי לראש איזה “ויז’ן” של מאכל בתוצאתו הסופית. ה”ויז’ן” הזה מלווה אותי לאורך כל היום ואני מוצאת את עצמי מבלה את שארית יומי בלפנטז על המתכון ובתיכנונים לגביו. בשבוע שעבר ראיתי ברוחי שקית יפהפייה של בצק שמרים העוטפת בעדינות כרובית מתובלת וזה בדיוק מה שהלכתי להכין.

18/12/2012

אז עבר הרבה מאד זמן מאז שכתבתי את הפוסט הראשון אבל מאז שפירסמתי אותו פשוט לא היה לי זמן להתפנות לכתוב אחד חדש. בזמן שעבר הגשתי שתי עבודות סמינר לסיום התואר השני, קצת עבדתי, נסעתי לחודש קסום בתאילנד, שבתי ארצה, עברתי דירה באופן די ספונטני (בן זוגי ואני מצאנו את דירת החלומות שלנו ועזבנו את הדירה הקודמת חצי שנה לפני סיום החוזה) ועכשיו סוף סוף מצאתי את הרגע (ואת המוזה) לשבת ולכתוב.

עכשיו, בביתנו המשודרג, אני נהנית גם ממטבח משודרג: הרבה משטחי עבודה, תנור גדול וכיריים הפועלות על גז והמון אור טבעי שנכנס דרך שני החלונות שבמטבח, או במילים אחרות: תענוג! כשהיו מגיעים חברים לבקר אותי בדירה הקודמת, הם תמיד נדהמו מכמה שהמטבח קטן ותהו איך אני מצליחה לבשל ולאפות את כל מה שאני עושה בכל כך מעט מקום ובתנור שהוא בעצם טוסטר-אובן מגודל ולא תנור של ממש.

המתכון הראשון שאני הולכת להעלות היום הוא עדיין לא מתכון “של פעם”. הספר שעליו אני מבססת את הבלוג יצא לא מזמן מאחד הארגזים והוא ממתין לי בנחת על המדף הארוך שהקצתי לספרי המתכונים שלי, אז בהחלט יש למה לצפות. חוץ מזה, במהלך טיולנו בתאילנד השתתפנו בשלוש סדנאות בישול מדהימות באזורים שונים בתאילנד ובהמשך תוכלו ליהנות גם ממתכונים תאילנדים אותנטיים וטעימים בטירוף. ובנוסף לכל אלה, אעלה מדי פעם מתכונים מצויינים ששווה להכין. היום אני הולכת להציג לכם את שקית ההפתעות שלי.

שקית ההפתעות היא מתכון שהגיתי במוחי לפני שבוע בערך. לפעמים זה קורה לי: פתאום קופץ לי לראש איזה “ויז’ן” של מאכל בתוצאתו הסופית. ה”ויז’ן” הזה מלווה אותי לאורך כל היום ואני מוצאת את עצמי מבלה את שארית יומי בלפנטז על המתכון ובתיכנונים לגביו. בשבוע שעבר ראיתי ברוחי שקית יפהפייה של בצק שמרים העוטפת בעדינות כרובית מתובלת וזה בדיוק מה שהלכתי להכין.

מרכיבים לבצק השמרים:

5 כוסות קמח רגיל
2 כפות שמרים יבשים
2 כפיות מלח
1 כוס מים
חצי כוס שמן קנולה
ביצה

מרכיבים למילוי הכרובית:

כרובית בינונית לבנה ויפה
רבע כוס שמן זית
מיץ לימון מלימון אחד
10 שיני שום קצוצות דק
מלח, פלפל שחור, פפריקה (אפשר להוסיף גם פטרוזיליה קצוצה)

לפני שמתחילים, כמה הערות על המתכון ועל המרכיבים:

הקמח- מטעמי בריאות ורצון לשבוע מהר יותר, בחרתי לשלב במתכון בין קמח לבן לקמח מלא. השתמשתי בשלוש כוסות קמח לבן ובשתי כוסות קמח מלא. הנוכחות של הקמח המלא בהחלט יוצרת תחושת שובע מהירה יותר וגם הערכים התזונתיים שלו גבוהים יותר מזה הלבן. עם זאת, חשוב לציין שהתוספת של הקמח המלא יוצרת בצק כבד יחסית וגמיש הרבה פחות אילו היה מורכב רק מהקמח הלבן. כמו כן, טעמו של מאפה המורכב מקמח מלא הוא דומיננטי יותר. אם אתם מעוניינים בבצק רך וגמיש ורוצים טעם “נקי” יותר, השתמשו רק בקמח לבן.

המילוי- הבחירה בכרובית כמרכיב הממלא את השקית היתה בחירה מודעת, משום שרציתי לנצל את הכרובית שמתגוררת במקרר שלי כבר כמה ימים. אני מאמינה שניתן להחליף את הכרובית במתכון בירקות אחרים, כמו למשל קישואים, זוקיני או בטטות ואני בהחלט ממליצה להוסיף בשר טחון מטובל עם המון פטרוזיליה כדי להעשיר את המילוי, להוסיף לו נפח ועסיסיות.

השמרים- אני בדרך כלל מעדיפה להשתמש בשמרים טריים או ב”שמרית” למתכונים של בצק שמרים. הפעם השתמשתי בשמרים יבשים כי זה מה שהיה לי בבית באותו הרגע, אך לדעתי השמרים היבשים יוצרים אפקט פחות יעיל ומגרה מהשמרים האחרים: התפיחה לוקחת זמן רב יותר וכמעט שלא מריחים את הריח הנפלא של השמרים. מי שרוצה להחליף לשמרים טריים יכול להשתמש בקוביית שמרים אחת.

התבלינים- עם תבלינים תמיד אפשר לשחק, לשנות ולהתאים לטעמכם האישי. מלח ופלפל תמיד נלקחים אצלי בחשבון ואני אוהבת מאד שימוש בפפריקה מתוקה, כמון וכורכום. הפעם הוספתי למתכון הזה רק פפריקה מתוקה ואם היתה לי פטרוזיליה בבית, אני בטוחה שהיא היתה משדרגת את המנה.

לישת הבצק- אחרי חודשים של לישת בצק שמרים בשתי ידי, בן זוגי היקר רכש לי מיקסר והיום הוא חלק בלתי נפרד ממני במרבית המתכונים. המיקסר מאד עוזר בתהליך הלישה וחוסך לכם זמן וכאב באצבעות. למי שאין מיקסר, לא נורא! המתכון הספציפי הזה דורש לישה רק של חמש דקות, כך שזה בהחלט סביר.

אופן הכנת המתכון:

מתחילים בהכנת בצק השמרים כי צריך לתת לו לפחות שעה וחצי לנוח ולצבור את נפחו. למיקסר עם וו לישה או לקערה רחבה, מנפים את הקמח, מוסיפים את המלח ומערבבים. לאחר מכן מוסיפים את השמרים ומערבבים שוב לאיחוד המרכיבים. תוך כדי הערבוב מוסיפים את המים, השמן והביצה. לאחר הכנסת כל החומרים לשים את התערובת למשך 5 דקות לפחות. לאחר שהבצק מתגבש, מאחדים אותו ליחידה אחת, מעבירים לקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד להתפחה למשך שעה וחצי- שעתיים.

הבצק נח בקערה משומנת ואטומה לתפיחה

בינתיים בזמן התפיחה מתחילים בבישול הכרובית. המטרה היא שהכרובית, שעתידה להכנס לשקית ההפתעות, תהיה רכה, נימוחה ושכל המרכיבים ישתלבו בה בצורה טובה יותר לפני האפייה ובמהלכה. מכניסים את הגברת היפה בשלמותה לסיר ומכסים אותה במים. מבשלים אותה עד להתרכות חלקית, שלא תהיה קשה מדי ולא רכה מדי.

אחרי שהיא סיימה להתבשל, מפרידים את פרחי הכרובית ומניחים בשמן החם שבמחבת. לאחר טיגון קל, מוסיפים את השום והלימון וממשיכים בבישול. לאחר מכן מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב כל הזמן כדי שכל המרכיבים יתאחדו וכדי שלא ישרפו.

פרחי הכרובית רוקדים במחבת

עכשיו הגיע הזמן לטפל בבצק שכבר הספיק לתפוח בינתיים. על משטח מקומח קלות מרדדים את הבצק (אני רידדתי שלושה רבעים מכמות הבצק) עד לקבלת בצק דק יחסית, אך לא כזה שיכול להקרע בקלות. זיכרו, הוא אמור לנצור בתוכו את מילוי הכרובית הכבד. מורחים את הבצק המרודד במעט שמן זית ושמים את הכרובית המבושלת במרכז הבצק.

פרחי הכרובית ניצבים במרכז הבצק המרודד

זהו שלב יצירת השקית! כאשר הכרובית מונחת במרכז הבצק בכמות נדיבה, לוקחים בזהירות את הקצוות של הבצק ומקרבים אותם זה לזה כמו שקושרים “זנב סוס” בשיער. הבצק גמיש יחסית ולכן אפשר לסובב את הקצוות ולדאוג שהן תסגרנה כראוי. אני הוספתי חתיכת בצק ארוכה שתשמש מעין חבל קשירה. שימו לב, יכול להיות שנקודת הסגירה של השקית תצא פחות אפוייה, נסו דווקא את הקצוות לרדד לעובי דק יותר כדי להמנע מכך.

שקית ההפתעות מתכוננת להכנס לתנור

הכניסו את שקית ההפתעות לתנור מחומם מראש לחום בינוני, למשך כ-30 דקות (משתנה מתנור לתנור, לי לקח חצי שעה). דאגו ששני גופי החימום יעבדו וגם המאוורר.

אז מה יצא? שקית ההפתעה היא למעשה לחם טעים, ממלא ומנחם ובתוכו כרובית מטובלת וחמה. מנה שמתאימה לארבעה אנשים לפחות ויכולה לשמש כמנת פתיחה או כמנה עיקרית, תלוי כמה רעבים ומה שמים בפנים… בשארית הבצק שנותר לי הכנתי שקית הפתעה ממולאת בביצה ולחמניה קטנה במילוי גבינה בולגרית. בשארית אפשר פשוט לאפות לחמניות קטנות שיהיו טעימות בבוקר שלמחרת עם קפה וריבה או כמצע מעולה לכריך לקחת לעבודה.

מבריקה ומפתה. מממ... מה יש בפנים?

קצת כואב לחתוך אותה ולקלקל את יופייה, אבל זו ההפתעה בתוך השקית

אז אם אתם מתעוררים בבוקר עם “ויז’ן” משלכם או שאתם מוצאים את עצמכם חולמים כל היום על מאכל שבא לכם להכין, אל תשאירו אותו בדמיונכם- רוצו אל המטבח והגשימו את הפנטזיה. כיף להגשים חלומות ובמטבח, זה אפילו קל ונגיש. שיהיה המשך שבוע נפלא וטעים לכולם!

עוד מהבלוג של נועה פאר

תצוגה מקדימה

עוגיות ר'ריבה או "עוגיות צב"

זה התחיל מתמונה בודדת שחברה העלתה לפייסבוק. תמונה אחת של עוגיות צנועות מונחות על צלחת. בניגוד לעשרות תמונות אחרות שאני רואה בקבוצות האוכל השונות בהן אני חברה בפייסבוק- תמונות המציגות יצירות קולינריות מפוארות, עוגות...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

מעדן שאסור לפספס- חזה עוף בחלב קוקוס וחמאת בוטנים

אז עד כה הייתי בלוגרית די גרועה כי למעשה עדיין לא מימשתי את החזון של הבלוג הזה, אבל זה לא אומר שאני לא אעניק לכם מדי פעם מתכונים ששווה להכין. והפעם, מדובר במתכון פשוט מאד שאפשר למצוא בקלות ברשת, אך בעקבות בקשות רבות מצד...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

עוגת גבינה ודלעת חלומית

נכון שחג ליל כל הקדושים עבר מזמן, אבל אני התאהבתי לאחרונה בירק כתום המזוהה כל כך עם החג הזה והוא הדלעת. בכלל אני יכולה לומר שהיה לי איזה תיקון בשנה האחרונה עם משפחת הדלועים והמלון, שהיה פרי שלא אהבתי כלל וכלל, הפך להיות אחד...

תגובות

פורסם לפני 7 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה