הבלוג של נועה פאר

מסע בעקבות מתכונים של פעם

עדכונים:

פוסטים: 7

החל מיולי 2012

לפני שנצא למסע בעקבות מתכונים מן העבר, אספר קצת על האהבה שלי לאוכל ומאיפה הכל בעצם התחיל. בפוסט זה תוכלו לדעת מה מצפה לכם בבלוג שלי ואיזה ניחוחות תפגשו בהמשך.

29/07/2012

קשה לי לשים את האצבע על השלב המדוייק שבו התאהבתי באוכל והוא בי, אבל היתה זו אהבה מביס ראשון. אולי זה התחיל לראשונה במטבחה של סבתי. סבתא רחל, שהיום מתגוררת בבית אבות וכבר לא יכולה להתרוצץ בין הסירים, היתה הגורם המשמעותי ביותר בחיי שחשף אותי לאוכל ולהכנתו. למרות שעברו כבר למעלה משמונה שנים מאז שסבתי עברה אירוע מוחי, אני עדיין יכולה למצוא את עצמי עוצמת את עייני ונוכחת לפתע במטבחה הגדול, המואר והלבן של סבתא. מטבח שבו הכיריים תמיד עמוסות בשלל סירים ומחבתות ובתוכם תבשילים לוחשים, התנור תמיד דולק ובתוכו מצפה הפתעה אפוייה והסכין אף פעם לא נחה.

ואולי זה התחיל בעצם לפני פחות משנה, כאשר ביליתי מספר חודשים של אבטלה בבית וניסיתי להרוג את הזמן הפנוי הרב שעמד לרשותי. מתוך סקרנות ועניין התחלתי לקלף, לגרור, לטגן, לחתוך, להתפיח, לכרסם וכמובן גם לצלם. מתמונה לתמונה ומלייק ללייק, הבישולים והאפיות שמילאו את זמני הפכו למעין מחוייבות ואתגר והתחלתי לחקור את חומרי הגלם, לקרוא בעיון רב כל ספר בישול וכל מתכון שנקרה בדרכי, לצפות בכל תוכנית בישול קיימת ובעיקר להגיש את התוצרים למשפחה ולחברים לקבלת חוות דעת אמיתית.

אהבתי להכנת מאכלים ואהבתו של בן זוגי, שלומי, לנוסטלגיה היסטורית, הביאה לחיבור מעניין לאחרונה. באחת הרכישות האחרונות של שלומי במחסן הספרים הישן בחיפה, מצא את דרכו למדף הספרים שלנו ספר בישול ישן בשם “כך נבשל“, שחובר על ידי נשות ויצ”ו. המהדורה הראשונה של ספר הבישול הזה ראתה אור בשנת קום המדינה ולי נפלה הזכות לאחוז במהדורה השישית של הספר שיצאה בשנת 1960. פתחתי בהתרגשות את הספר שדפיו מצהיבים, מוכתמים קלות ומספרים לי את הסיפורים של התקופה ההיא בארץ, דרך שולחן האוכל. קראתי בקפידה כל אחד ממאות המתכונים הרשומים בספר והתענגתי על המילים הזכות (“להתקין”, “מחתכים העוגה”, “מדחיקים דרך מסננת” וכו’) , על התמימות שבקעה מבעד לדפים, וכן הפשטות והענייניות של המתכונים ונשביתי בקסמם.

כריכת הספר "כך נבשל" שברשותי

את הבלוג הזה אני רוצה להקדיש לכל מי שאוהב לאכול, לבשל, לאפות ולהתרפק על זיכרונות העבר. בין הפוסטים שיעלו כאן בהמשך, תוכלו למצוא מתכונים מעניינים שבחרתי להכינם מתוך “כך נבשל”. מאחר ומדובר על שחזור מתכונים, אעלה תמיד את הנחיותיו של המתכון המקורי, אשלב את השינויים שאני ביצעתי במתכון (אם בכלל), אכניס מקום לפרשנות ואשאיר הרבה מקום לפרשנות ולרעיונות שלכם. המתכונים ב”כך נבשל”, מיועדים כולם לעשרה סועדים (מלבד המשקאות ודברי המאפה), אך אני אעדכן ואקטין את הכמויות כך שיתאימו לארבעה סועדים.

מה עוד תוכלו למצוא בבלוג שלי? בסוף ספר המתכונים של ויצ”ו, “כך נבשל”, התלהבתי לגלות “מדריך למשק הבית”. מדריך זה מלמד את בעלת הבית כיצד לנקות את ביתה, איך להשיב מלחמה לרמשים, מהי הדרך היעילה ביותר להדיח כלים ועוד ועוד. מדי פעם אביא לכם פוסט עם שיעור אחר ותובנות. כמו כן, בבלוג שלי תוכלו למצוא גם מתכונים מספרי בישול ישנים אחרים או כל מתכון מקורי ונוסטלגי אחר שאמצא. אנסה גם לשחזר את מטעמיה של סבתי, שלצערי לא הספקתי אף פעם לרשום ואולי לפעמים יהיה לי קשה לעמוד בפיתוי ואז אשלב גם פוסט עם מתכון עדכני יותר.

אז אחרי שחיממנו את התנור והכנו את כל המצרכים, הגיע הזמן להתחיל! אשמח תמיד לתגובות, הצעות, רעיונות מעניינים משלכם לשדרוג המנות, זיכרונות וחוויות המטבח הנוסטלגיים שלכם וכל דבר העולה על רוחכם.

עוד מהבלוג של נועה פאר

תצוגה מקדימה

עוגיות ר'ריבה או "עוגיות צב"

זה התחיל מתמונה בודדת שחברה העלתה לפייסבוק. תמונה אחת של עוגיות צנועות מונחות על צלחת. בניגוד לעשרות תמונות אחרות שאני רואה בקבוצות האוכל השונות בהן אני חברה בפייסבוק- תמונות המציגות יצירות קולינריות מפוארות, עוגות...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שקית ההפתעות

אז עבר הרבה מאד זמן מאז שכתבתי את הפוסט הראשון אבל מאז שפירסמתי אותו פשוט לא היה לי זמן להתפנות לכתוב אחד חדש. בזמן שעבר הגשתי שתי עבודות סמינר לסיום התואר השני, קצת עבדתי, נסעתי לחודש קסום בתאילנד, שבתי ארצה, עברתי דירה...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

מעדן שאסור לפספס- חזה עוף בחלב קוקוס וחמאת בוטנים

אז עד כה הייתי בלוגרית די גרועה כי למעשה עדיין לא מימשתי את החזון של הבלוג הזה, אבל זה לא אומר שאני לא אעניק לכם מדי פעם מתכונים ששווה להכין. והפעם, מדובר במתכון פשוט מאד שאפשר למצוא בקלות ברשת, אך בעקבות בקשות רבות מצד...

תגובות

פורסם לפני 7 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה