מתת פלסנר הינה עורכת דין עצמאית ומגשרת מוסמכת, בעלת משרד המתמחה בתחום דיני המשפחה והגישור. המשרד מטפל באופן ייחודי ובלעדי בתחום המעמד האישי וגישור המשפחה ומעניק לקהל לקוחותיו שירות אמין, דיסקרטי ומקצועי, המותאם... +עוד
מתת פלסנר הינה עורכת דין עצמאית ומגשרת מוסמכת, בעלת משרד המתמחה בתחום דיני המשפחה והגישור. המשרד מטפל באופן ייחודי ובלעדי בתחום המעמד האישי וגישור המשפחה ומעניק לקהל לקוחותיו שירות אמין, דיסקרטי ומקצועי, המותאם לצרכיו האישיים של כל לקוח. ייחודו של המשרד בתודעת השירות הגבוהה, בידע המקצועי הנרחב ובניסיון הרב בניהול תיקים מורכבים, לרבות תיקים בעלי היבטיים פיננסיים. תחומי התמחות: גירושין, גישור משפחה, הסכמי ממון והסכמי גירושין בין בנ"ז, ידועים בציבור, חטיפת ילדים, מזונות, משמורת, רכוש, צוואות, אפוטרופסות, סכסוכי משפחה אחרים, ניהול תיקים וייצוג בביהמ"ש לענייני משפחה, בביהמ"ש מחוזי, בביהמ"ש עליון ובבית הדין הרבני.
עדכונים:
פוסטים: 6
החל מאוקטובר 2013
כשצעירים, קשה לחשוב על תרחישי אימה בהם בן או בת הזוג שאנחנו כל כך אוהבים, ינסו להשאיר אותנו חסרי כל. זה נכון וטבעי, שעם השנים, עולה הצורך להבטיח כי לעת זקנה, לא נשאר בודדים וכי נוכל לקיים את עצמנו כלכלית. לפני מספר שנים נתקלתי במקרה הזוי במיוחד. אישה שהיתה נשואה באושר, הכריחה את בעלה לחתום על הסכם ממון חד-צדדי ומופרך, שהקנה לה שליטה מלאה על כל הנכסים, אותם צברו יחדו משך 45 שנות נישואין והשאיר אותו חסר כל בגיל מבוגר.
מה אתכן? היו כנות. האם הייתן עושות מהלך כזה? האם הייתן מציגות הסכם ממון בן 6 שורות בלבד, לפיו כל אשר צברתם יחד משך כל שנות הנישואין, יעבור על שמכן בלבד? וכאשר בן זוגכן ההמום היה מבקש להבין את פשר הדברים, הייתן עונות לו, שמדובר ב”הסכם מגירה” בלבד וכי לא ייעשה בו כל שימוש, כשלמעשה מדובר ב”תרגיל” שנועד ליצור תלות בלעדית בכן?!
יותר מהקושי שיש לי להבין את המהלך, אני לא מסוגלת לתפוס כיצד אישר ביהמ”ש את ההסכם מבלי שהרים גבה על כך שאדם מגיע לביהמ”ש ובלי כל הסבר מניח את הדעת, חותם על הסכם ממון חד צדדי ומקפח, במסגרתו הוא מוותר על כל רכושו, שצבר משך כל ימי חייו. ואם בכך לא די, הסכים הוא לשלם מזונות אישה בסך של 5,000 ₪ לחודש במקרה של פרידה?
אין ספק שהמדובר בהסכם הזוי, אף על פי שהבעל הבין כי אין בכוונת אשתו לעשות כל שימוש בהסכם וכי הובטח לו כי מדובר ב”תכנית מגירה” בלבד.
הבינו. בגיל 77, מצא עצמו הבעל, ללא כל רכוש או כספים על שמו, נטול כל יכולת כלכלית, לאחר שעמל משך שנים רבות וקשות, מושפל ומתחנן בפני אשתו על מנת שזו תתן לו כספים לשימוש יומיומי מן החשבון.
חשוב להבין, כי אין מדובר בבעל אלים או במשפחה שנסיבות חייה היו קשות. המעשה של האישה מהווה אלימות כלכלית גרידא. כן, קראתן נכון. ואלימות כלכלית ממילא אינה לגיטימית.
במסגרת ייצוג הבעל, הגשנו לביהמ”ש לענייני משפחה, אותו בימ”ש, שאישר את הסכם הממון, תביעה לביטול ההסכם. העניין נדון אך טרם ניתנה הכרעה.
הלקח המרכזי מסיפור זה הוא, שרצוי מאוד להיות מיוצג בעת חתימה על כל הסכם וע”י עורך דין שמתמחה בתחום הרלוונטי. בנוסף, בעת החתימה על ההסכם ובמיוחד אם מדובר בהסכם המאושר ע”י ביהמ”ש ומקבל תוקף של פסק דין, חשוב מאד לקחת בחשבון, כי ההסכם ימומש ויבוצע ככתבו וכלשונו. הבטחות לכך שמדובר ב”הסכם מגירה” בלבד עשויות להיות, כמו במקרה זה, הבטחות בעלמא.
» אין עצוב מזה: מיומנה של אם שכולה
» זן ואומנות ניגוב הטוסיק – איך ללמד ילדים לנגב?
» הפעוטה שראתה ושמעה את אמא שלה בפעם הראשונה בגיל שנתיים
» 3 טריקים עם מסקרה מהמאפר של ביונסה
» רק דברים טובים: שפתון אדום חלומי
» וידאו: איך לעצב את הגבות בבית?
» 5 דברים שיעשו לכם זיקוקים במיטה
» 5 דברים שכל אישה צריכה לדעת על גברים
תגובות