הבלוג של שרון סער

רוקחת החלומות

עדכונים:

פוסטים: 109

החל מדצמבר 2010

מתכון בהשראת חנות התבלינים בעיר העתיקה של נצרת, בעקבות סיור קולינארי בעיר

20/06/2013

כבר כמה שבועות אני מחפשת רעיון לפעילות מגבשת ומהנה לעובדים בקונדיטוריה. אחרי התקופה המאומצת מאוד של פורים-פסח-שבועות, אנחנו סוף סוף חוזרים לשגרה קצת יותר שפויה ואני חושבת שאין זמן מתאים מזה להתרעננות, גיבוש, ובכלל – יום כייף לכולם.

אני בענין של סיור קולינארי. סוג של פעילות שמאוד מדבר אלי (איך לא?), אבל איפה? אני מתלבטת ומתחבטת. שווקים בתל אביב? חגיגת טעימות בירושלים? ומה עם נצרת? קרקע בתולית ומאוד מסקרנת. אני מחליטה לבחור באפשרות הפחות שגרתית, בודקת פה ושם ובוחרת בסיור הקולינארי של גיל להב.
גיל להב מבטיח לגלות לנו את החומוס הטוען לכתר הטוב בישראל, ביקור במפעל טחינה הטוב בעולם, היכרות עם צלעות הטלה הטובות בישראל, חגיגת מתוקים, חנות בוטיק של ירקות בלאדי, כנסייה יפה, סמטאות עתיקות נחבאות, קצת היסטוריה ולסיום – ארוחת צהריים.

היום המיועד הגיע, העובדים מתקבצים בקונדיטוריה (ללא ארוחת בוקר, כמובן), אנחנו אוספים בדרך את גיל להב ומפליגים צפונה למחוזות של אנינות טעם ואותנטיות. הסיור מרתק, הטעמים והניחוחות מופלאים, ואני שואבת הרבה הנאה והשראה מהיום המופלא הזה.

אחת התחנות המרתקות בדרך – חנות תבלינים בעיקר העתיקה. יפהפיה ואפופת ניחוחות אקזוטיים, מזכירה לי מיד את עוגת הגזר שלנו – מתובלת, ריחנית ועשירה בטעמים, ואפילו בריאותית – סוכר חום, קמח מלא, כמעט ללא שומן רווי (למעט הביצים), שלא לדבר על הגזר.

2013-06-04_12-43-25_HDR

2013-06-04_12-42-00_HDR

אני מצטיידת בקינמון, הל, מוסקט וצפורן. מתענגת על הארומה המופלאה, כל אחד בנפרד וכולם ביחד, ומדמיינת את הטעמים.

2013-06-04_12-45-54_HDR   2013-06-04_12-40-48_HDR

חוזרת הביתה, מתקתקת את העוגה (זו עוגה ממש פשוטה להכנה) ומכניסה לתנור. הניחוחות ממלאים את הבית… ובינתיים, עד לטעימה האמיתית, אני יושבת וכותבת את הפוסט הזה.

אז הנה הוא, מתכון לעוגת גזר ותבלינים:

מה נצטרך?

3 ביצים

150 גר’ (3/4 כוס) סוכר לבן

150 גר’ (2/3 כוס דחוסה) סוכר חום כהה (הסוג הלח, לא דמררה)

225 גר’ (1 כוס + 2 כפות) שמן צמחי (קנולה למשל)

100 גר’ (2/3 כוס) קמח לבן

120 גר’ (3/4 כוס) קמח מלא

3 גר’ (1 כפית שטוחה) מלח

4 גר’ (1 כפית) אבקת אפיה

3 גר’ (1 כפית) סודה לשתיה

1/4 כפית ציפורן טחון

1/2 כפית קינמון

1/4 כפית זנגביל

1/4 כפית הל

40 גר’ אגוזים (מלך, פקאן או תערובת של השניים), קצוצים גס מאוד

250 גר’ (נטו) גזר מגורר (אם רוצים ממש לפשט תהליכים – קונים את הגזר שנמכר מגורר. וממה שנשאר – מתקתקים סלט קטן. כמה רעיונות בהמשך).

ומה עושים?

1. מחממים תנור לחום בינוני (175-180 מעלות).

2. במיקסר מקציפים ביצים + סוכרים.

3. מערבבים בנפרד את כל החומרים היבשים (קמחים, מתפיחים ותבלינים).

4. מוסיפים לביצים המוקצפות שמן + תערובת יבשים לסירוגין.

5. מוסיפים אגוזים וגזר ומערבבים עד לפיזור אחיד.

6. משמנים קלות 2 תבניות אינגליש קייק, ומוזגים את המסה.

7. אופים 35-40 דקות.

מתכון בהשראת חנות התבלינים בעיר העתיקה של נצרת, בעקבות סיור קולינארי בעיר

מתכון בהשראת חנות התבלינים בעיר העתיקה של נצרת, בעקבות סיור קולינארי בעיר

 

כמה רעיונות לסלט גזר (מגורר) פשוט ומהיר:

  1. סלט הגזר האגדי של שרון & רנה
  2. סלט כרוב, גזר וסלרי – קוצצים דק כרוב לבן, וסלרי (עלים + גבעולים). מוסיפים גזר מגורר. מתבלים בשמן קנולה, מיץ לימון סחוט טרי ומעט מלח.
  3. סלט גזר ולימון כבוש – מוסיפים לגזר המגורר שום כתוש, לימון כבוש טחון וחופן כוסברה (או פטרוזיליה).
  4. ואפשר גם בסגנון הפולני האהוב – גזר מגורר עם מיץ תפוזים. אפשר להוסיף גם – צימוקים, פרוסות בננה, אגוזים קצוצים גס, פקאן סיני וכיד הדמיון הטובה עליכם.

 

רוצים להכיר מתכונים נוספים שלי? מוזמנים לבקר בבלוג האישי

שלכם, שרון

שרון & רנה – קונדיטוריה אחרת

עוד מהבלוג של שרון סער

תצוגה מקדימה

"סלט הגזר האגדי" של שרון ורנה

לא פעם אני נשאלת אודות השינוי שעשיתי בחיי, האם אני מאושרת, האם זה משתלם לי, האם הייתי חוזרת לאחור? במחשבה לאחור אני מודה, ביני לבין עצמי ובכלל, שלא היה לי שמץ של מושג לאן אני הולכת. הלכתי...

תצוגה מקדימה

המדריך לעוגות גבינה אפויות

לעוגות גבינה יש נטייה להיות חתיכת צרה: הן מתפוצצות באפייה, תופחות ואז מתרסקות, ולפעמים לא טורחות לתפוח מלכתחילה. השנה, לקראת החג, החלטנו להבין אחת ולתמיד איך עושים שכל הדברים האלה לא יקרו, ונראה לנו שהצלחנו. מתכון...

תצוגה מקדימה

עוגת הדבש האולטימטיבית שלי - חוויה מתקנת לעוולות העבר

כל כך הרבה אנשים מגיעים אלי ואומרים - אני לא אוהב עוגות דבש. אני תמיד מבקשת, לפעמים נאלצת להפעיל את כל כח השכנוע שלי, שיטעמו. לא טעמתם את העוגה הנכונה, אני אומרת להם. והם משתכנעים. טועמים. ואני רואה את האור בעיניים. וואלה,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה