הבלוג של שרון סער

רוקחת החלומות

עדכונים:

פוסטים: 109

החל מדצמבר 2010

מלפפון זה ממש לא הירק שלי, אבל לאחרונה היתה לי חוויה מתקנת. איך ולמה, ומה המתכון שנולד? אתם מוזמנים לקרוא.

25/06/2015

כבר סיפרתי כאן על ארגז הירקות שקבלתי מעופרי זוטא, ירקות מהגן האקולוגי של ערן הגנן. ארגז של כרישה, מנגולד, בזיליקום, בצל ירוק, פטרוזיליה, תרד, חצילים, מלפפונים, תפוחי אדמה, דלורית ואפילו מלון אחד כתום יפהפה. ארגז שנתן לי כל כך הרבה השראה ותשוקה לבשל. ממש בסוגריים אני רוצה לאמר שתשוקה היא חלק מאוד משמעותי בחיי, אפשר לקרוא על זה כאן.

אבל אם נחזור לארגז – התחלתי בקציצות מנגולד וכרישה, ואחרי שהכנתי, טעמתי, התעלפתי והתעשתתי (על כל זה תוכלו לקרוא בפוסט של הקציצות), עברתי לטפל במלפפונים.

גילוי נאות: מלפפון זה ממש לא הירק שלי. משחר ילדותי אני לגמרי עגבניה, ומלפפון אצלי זה בערבון מוגבל. 1/2 מלפפון תמיד יספיק לי ואם אפשר לוותר לגמרי – גם טוב.
אבל עם המלפפונים של הארגז נכונה לי חוויה מתקנת. איזו בשרניות, איזו קרנצ’יות, תענוג אמיתי. אני אוכלת 2 מלפפונים בבת אחת (כן, כן, אני) ומיד מכינה סלט של מלפפונים ובזיליקום (לא רק לעגבניה מגיעה להנות מהעלים הנפלאים האלה).

מה בסלט?

4 מלפפונים שטופים היטב חצויים לאורך וחתוכים לפרוסות ברוחב אצבע בערך.
צרור בזיליקום חתוך לרצועות דקות
1 צנון או כמה צנוניות טריות (לא הסוג הגמדי שנמכר בשקיות) – חתוכים לקוביות
1 קולרבי צעיר וטרי – חתוך לקוביות

מערבבים את כל מרכיבי הסלט בקערה. מתבלים במעט שמן זית, מיץ לימון (תמיד סחוט טרי) מלח, ומעט פלפל. זה הכל. כל כך פשוט ומהיר, אבל זה בדיוק הענין. כשהירקות כל כך טריים וטעימים, ממש לא צריך להתאמץ.

סלט מלפפונים קיצי - הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה

סלט מלפפונים קיצי – הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה

 

למען הסר ספק: את ארגז הירקות רכשתי בתמורה מלאה. לא התבקשתי לכתוב פוסט ואני לא מקבלת כל תמורה עבורו. אין כאן קידום, אין כאן תוכן מסחרי ואין כאן דבר מלבד פירגון למוצר מצויין ולחברה יקרה.

 

מתכונים נוספים מארגז הירקות של עופרי

- קציצות מנגולד וכרישה

- דלורית אפויה ברוטב צ’ילי ושמן זית

- סלט תרד, פטרוזיליה ופטל

 

אהבתם את הרעיון? ניסיתם את המתכונים? הצלחתם (או לא)? שדרגתם או גיוונתם? אשמח לתגובות ורשמים.

מעוניינים להתנסות במתכונים נוספים שלי? אתם מוזמנים להירשם כאן.

 

שלכם, שרון

שרון & רנה – קונדיטוריה אחרת

 

 

 

 

 

 

 

עוד מהבלוג של שרון סער

תצוגה מקדימה

"סלט הגזר האגדי" של שרון ורנה

לא פעם אני נשאלת אודות השינוי שעשיתי בחיי, האם אני מאושרת, האם זה משתלם לי, האם הייתי חוזרת לאחור? במחשבה לאחור אני מודה, ביני לבין עצמי ובכלל, שלא היה לי שמץ של מושג לאן אני הולכת. הלכתי...

תצוגה מקדימה

המדריך לעוגות גבינה אפויות

לעוגות גבינה יש נטייה להיות חתיכת צרה: הן מתפוצצות באפייה, תופחות ואז מתרסקות, ולפעמים לא טורחות לתפוח מלכתחילה. השנה, לקראת החג, החלטנו להבין אחת ולתמיד איך עושים שכל הדברים האלה לא יקרו, ונראה לנו שהצלחנו. מתכון...

תצוגה מקדימה

עוגת הדבש האולטימטיבית שלי - חוויה מתקנת לעוולות העבר

כל כך הרבה אנשים מגיעים אלי ואומרים - אני לא אוהב עוגות דבש. אני תמיד מבקשת, לפעמים נאלצת להפעיל את כל כח השכנוע שלי, שיטעמו. לא טעמתם את העוגה הנכונה, אני אומרת להם. והם משתכנעים. טועמים. ואני רואה את האור בעיניים. וואלה,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה