הבלוג של שרון סער

רוקחת החלומות

עדכונים:

פוסטים: 109

החל מדצמבר 2010

עוגת גבינה אפויה לחג זה must, אבל אצלי זו רק ההתחלה. לצד העוגה המסורתית (שעליה לא מוותרים כמובן) אני מגוונת בקינוחי חג נוספים, וכאן אני מגלה את כולם אחד לאחד. שווה להכנס, גם אתם תמצאו כאן משהו חגיגי והולם לשלוחן החג שלכם.

19/05/2015

אמא שלי היתה תמיד אלופה בעוגות גבינה.
מאז שאני זוכרת את עצמי כילדה, בכל מקום תמיד היו מבקשים שאתי (זו אמא שלי, כן?) תביא עוגת גבינה.
ובאמת, עוגת הגבינה שלה משובחת במיוחד.
וכך קרה שאני, כילדה/נערה/אשה צעירה חובבת אפיה לא ממש התנסיתי באפיית עוגות גבינה. זה היה לגמרי התחום שלה.

אבל לפני כך וכך שנים, כשהתחלתי להתעסק בקונדיטוריה כמקצוע, התחלתי לפתח לעצמי את עוגת הגבינה שלי.
ניסיון ראשון, שני שלישי, ובדיוק אז אמא באה לביקור.
שלחתי איתה עוגה אחת.
היא התקשרה עוד באותו ערב להגיד שזו עוגת הגבינה הכי טעימה שהיא אכלה, ואם היא, אמא שלי – מלכת עוגות הגבינה אומרת – אז זו העוגה שלי.
וזו באמת עוגת הגבינה של הקונדיטוריה עד היום.

בינתיים חלפו עוד כך וכך שנים, וברפרטואר שלי נולדו עוד כמה וכמה קינוחים לשבועות, מהממים, טעימים להפליא, מרשימים ומשכנעים.  לעוגת הגבינה האפויה תמיד יהיה מקום של כבדו בשולחן החג, אבל לידה – תמיד יהיו עוד כמה קינוחים מעניינים. כי אני כבר מזמן לא מסתפקת רק בקינוח אחד…

אז מה עולה על שולחן הקינוחים שלי השנה?

קודם כל, כמובן, ואחרי כל ההקדמה –  עוגת גבינה אפויה. וזה לא סתם מתכון, אלא מדריך מקיף שלם עם כל העצות, הטיפים, ההנחיות והפטנטים שלי לעוגת גבינה מושלמת.

 

הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה | עוגת גבינה אפויה
הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה | עוגת גבינה אפויה

 

ומה עוד?

קונכיות בצק עלים במילוי מוס גבינה

הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה | קונכיות בצק עלים במילוי מוס גבינה

עוגת גבינה ושוקולד

2014-05-12_07-34-06_HDR

אחרון חביב והאהוב עלי מכל - טארט גבינה בקלתית אגוזים

הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה | טארט גבינה בקלתית אגוזים

הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה | טארט גבינה בקלתית אגוזים
צילום: אורית אלפסי

ומה דעתכם על אגס או נקטרינה במילוי קרם ריקוטה ודבש? זה לא רק נשמע טוב, זה קינוח מהמם, והוא אפילו  מותאם לשומרי משקל וסופרי קלוריות.

הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה | אגס במילוי קרם ריקוטה ודבש

הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה | אגס במילוי קרם ריקוטה ודבש

 

וזהו להפעם, חברים.

שיהיה חג שמח ומקסים.

אהבתם את הרעיון? ניסיתם את המתכונים? הצלחתם (או לא)? שדרגתם או גיוונתם? אשמח לתגובות ורשמים.
מעדיפים להתפנק בחג ושמישהו אחר יעבוד? אפשר להזמין כאן

שלכם, שרון

שרון & רנה – קונדיטוריה אחרת

 

 

עוד מהבלוג של שרון סער

תצוגה מקדימה

"סלט הגזר האגדי" של שרון ורנה

לא פעם אני נשאלת אודות השינוי שעשיתי בחיי, האם אני מאושרת, האם זה משתלם לי, האם הייתי חוזרת לאחור? במחשבה לאחור אני מודה, ביני לבין עצמי ובכלל, שלא היה לי שמץ של מושג לאן אני הולכת. הלכתי...

תצוגה מקדימה

המדריך לעוגות גבינה אפויות

לעוגות גבינה יש נטייה להיות חתיכת צרה: הן מתפוצצות באפייה, תופחות ואז מתרסקות, ולפעמים לא טורחות לתפוח מלכתחילה. השנה, לקראת החג, החלטנו להבין אחת ולתמיד איך עושים שכל הדברים האלה לא יקרו, ונראה לנו שהצלחנו. מתכון...

תצוגה מקדימה

עוגת הדבש האולטימטיבית שלי - חוויה מתקנת לעוולות העבר

כל כך הרבה אנשים מגיעים אלי ואומרים - אני לא אוהב עוגות דבש. אני תמיד מבקשת, לפעמים נאלצת להפעיל את כל כח השכנוע שלי, שיטעמו. לא טעמתם את העוגה הנכונה, אני אומרת להם. והם משתכנעים. טועמים. ואני רואה את האור בעיניים. וואלה,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה