הבלוג של שרון סער

רוקחת החלומות

עדכונים:

פוסטים: 109

החל מדצמבר 2010

שלושה טיפים למרק ירקות שישדרגו לכם את החוויה…

23/01/2017

מרק ירקות.
בשבילי זה המאכל הכי בייסיק, הכי בית, הכי חורף.
לכל אחת הגרסה הביתית שלה, אבל דבר אחד בטוח – כולם מכינים מרק ירקות וכולם אוהבים לאכול אותו.

מתכון מרק ירקות

אז מה כבר אפשר לחדש?
נכון, לא הרבה, ובכל זאת יש לי 3 טיפים נחמדים בנושא.

אבל קודם כל – מתכון, המתכון שלי.
אני לא אומרת שזה המתכון הכי טוב שאכלתם, אם כי אני הכי אוהבת את מרק הירקות שלי כך;
אני לא אומרת שהוא הכי מקורי, אם כי אולי תמצאו כאן חידוש או שניים;
אבל בשבילי – זה המתכון שעובד הכי טוב, ואתם מוזמנים לנסות ולהתנסות.

מה נצטרך?
1/4 כוס שמן זית
2 עלי סלרי
3-4 גזרים
1 שן שום כתוש
חופן פטרוזיליה קצוצה
3-4 תפוחי אדמה בינוניים
2 קולרבי גדולים
1/4 כוס דוחן
1/2 כוס גריסי פנינה
1/2 שקית אפונה קפואה
1/2 כרובית

אין בצל ואין קישואים, וזו לא טעות…

וזה הרגע לטיפ מס’ 1 – הירקות חייבים להיות טריים וטובים. המרק הוא לא פח הזבל שלכם. אם יש לכם ירקות שעבר זמנם – לא זו הכתובת עבורם. המרק יהיה טעים בדיוק כמו הירקות שהכנסתם לסיר.

מתכון מרק ירקות

להגשה:
פטרוזיליה קצוצה

ומה עושים?

1. בסיר עמוק מחממים שמן זית על אש נמוכה. בינתיים שוטפים את עלי הסלרי, קוצצים דק (גבעול + עלים) ומכניסים לסיר (עדיין על אש נמוכה).

2. קולפים את הגזרים, חותכים לקוביות ומוסיפים לסיר. בוחשים מדי פעם.

3. מוסיפים שום כתוש ופטרוזיליה קצוצה, מערבבים מעט, וממשיכים לקרמל מעט את הירקות על אש נמוכה.

4. קולפים תפוחי אדמה וקולרבי וחותכים לקוביות. מוסיפים לסיר. ומערבבים. מריחים ומתמוגגים.

מתכון מרק ירקות

5. מוסיפים 12 כוסות מים.

6. שוטפים את הדוחן והגריסים ומוסיפים לסיר, מגבירים להבה ומביאים לרתיחה.

לפני שממשיכים, מילה על דוחןדוחן הוא דגן שעד לאחרונה היה ידוע בעיקר כמזון לציפורים, אבל מסתבר שהדוחן מכיל רכיבים תזונתיים רבים והוא בעל יתרונות בריאותיים מדהימים, מתעכל בגופנו בקלות ואפילו משפר את מצב הרוח. עד כדי כך הוא שווה. אז נכון שלא כולם אוהבים את הטעם, אבל כמות קטנה במרק לא תורגש כלל וכלל מבחינת הטעם (אני אחראית לזה), תהיה תוספת  בריאותית משמעותית וגם תסמיך את המרק. אז לא תוסיפו? וגם אם לא – לא נורא, יהיה בסדר… המרק יהיה טעים עשיר ומשביע גם בלי הדוחן.

דוחן, מרק ירקות

ונחזור למרק שעל האש:

7.  בזמן שהמרק מתבשל לו לאיטו (כשהמים רותחים אפשר כמובן להחליש את הלהבה) – מפשירים את האפונה (במים קרים כדי שלא תתחיל להתבשל) ומפרקים את הכרובית לפרחים קטנים. את הגזעים חותכים לקוביות ומוסיפים לסיר. את האפונה המופשרת והכרובית שומרים בצד.

8. תבלינים: מלח ופלפל זה ברור. אבל מה עוד?

טיפ מס’ 2 – במקום לשבור את הראש ולטרוח, מה דעתכם על תערובת תבלינים מוכנה? חוות דרך התבלינים יצאו בסדרה חדשה של תערובות למרקים, ושלחו אלי 3 תערובות לניסיון, וביניהן: לקט ירקות למרק עשיר ולקט ירקות לקוסקוס.

מרק ירקות, מתכון

השתמשתי בשתיהן (בהזדמנוית שונות) כתוספת למרק ירקות, ושתיהן היו מוצלחות מאוד. התערובת למרק ירקות מאוד מדוייקת, לטעמי, ונותנת בדיוק את הגוון המתאים. תערובת הקוסקוס זורקת את המרק למקומות קצת אחרים, יותר מזרחיים הייתי אומרת. טעים, מעניין, אמנם לא בדיוק המרק שלי, אבל זה כבר ענין של טעם. שווה לנסות. בכל אופן, קופסה אחת מספיקה בדיוק לכמות הזו של המרק.

וכך פתרנו ברגע את בעיית התיבלון של המרק ואפשר להמשיך בבישול.

9. אז ממשיכים לבשל ברתיחה עדינה עד שהירקות מתרככים (תבדקו תמיד את הגזר כי הוא הכי קשה ודורש הכי הרבה זמן בישול), ואפילו עוד קצת. הייתי אומרת אפילו שעה, כי בזמן הזה המרק מסמיך, הטעמים מתמזגים וכל העסק הופך מסתם מרק ירקות לנזיד עשיר וריחני במיוחד.

10. ואז – רגע לפני שמסיימים את הבישול מוסיפים את האפונה והכרובית. 5 דקות, מכבים את האש ומגישים. זה יבטיח שהאפונה והכרובית יישארו קריספיות וקראנצ’יות במיוחד, וכך אני אוהבת את זה.

מתכון מרק ירקות

כמובן שלמחרת, בחימום שני, קסם הקראנצ’יות כבר לא מחזיק מעמד. אלא אם כן תשמרו חלק מהכרובית והאפונה ותוסיפו שוב כשהמרק כבר התחמם. אבל ממש לא חייבים, זה טעים בכל מקרה, רק המרקם קצת שונה.

מתכון מרק ירקות

ואם כבר מדברים על חימום שני – מכירים את הדילמה הזו, שהכנתם מרק הורס ונשארה לכם איזו מנה שאתם מתים לקחת לעבודה, אבל לגמרי ברור שזה יישפך בדרך?

אז בדיוק בענין הזה טיפ מס’ 3 - רשת ארקוסטיל קיטצ’ן הפתיעה אותי עם כוסות מרק לחימום במיקרוגל. ביג דיל חשבתי לעצמי, אבל אני מודה – הופתעתי ואפילו התאהבתי. אז מה הענין כאן?

מתכון מרק ירקות

מדובר בכוס פלסטיק גדולה (יותר כמו קערה עמוקה), ולמען האמת הגודל שלה בדיוק אידאלי למנת מרק שאני לוקחת לעבודה;
הכוס עשויה מפלסטיק המיועד לחימום במיקרוגל (לפחות אצלי במשרד אין אמצעי חימום אחרים);
יש לה מכסה הרמטי שאף טיפה, אבל אף טיפה, ואני אומרת את זה באחריות מלאה – לא דולפת דרכו;
למכס יש פתח קטנטן שאפשר לפתוח כשמחממים כדי לשחרר אדים;
יש לה ידיות גדולות שכייף להחזיק ולהתפנן על המרק…
החלק הפנימי שלה חלק לגמרי בלי שום חיבור בין תחתית לדופן מה שמקל מאוד גם על האכילה וגם על הניקוי;
בקיצור – יש תמורה לאגרה. אז עכשיו, כשאני רוצה לקחת מרק לעבודה – יש לי איך, וכשאין לי מרק מוכן אני משתמשת בכוס שלי לכל מנה אחרת.

20161206_132423

עוד פינוק קטן לחורף שאני כל כך אוהבת…

מתכוני מרקים נוספים נמצאים כאן.

וכאן המתכון למרק קובה.

למתכונים נוספים שלי – אתם מוזמנים לבקר בבלוג האישי או בדף הפייסבוק של רוקחת החלומות.

 

 

עוד מהבלוג של שרון סער

תצוגה מקדימה

"סלט הגזר האגדי" של שרון ורנה

לא פעם אני נשאלת אודות השינוי שעשיתי בחיי, האם אני מאושרת, האם זה משתלם לי, האם הייתי חוזרת לאחור? במחשבה לאחור אני מודה, ביני לבין עצמי ובכלל, שלא היה לי שמץ של מושג לאן אני הולכת. הלכתי...

תצוגה מקדימה

המדריך לעוגות גבינה אפויות

לעוגות גבינה יש נטייה להיות חתיכת צרה: הן מתפוצצות באפייה, תופחות ואז מתרסקות, ולפעמים לא טורחות לתפוח מלכתחילה. השנה, לקראת החג, החלטנו להבין אחת ולתמיד איך עושים שכל הדברים האלה לא יקרו, ונראה לנו שהצלחנו. מתכון...

תצוגה מקדימה

עוגת הדבש האולטימטיבית שלי - חוויה מתקנת לעוולות העבר

כל כך הרבה אנשים מגיעים אלי ואומרים - אני לא אוהב עוגות דבש. אני תמיד מבקשת, לפעמים נאלצת להפעיל את כל כח השכנוע שלי, שיטעמו. לא טעמתם את העוגה הנכונה, אני אומרת להם. והם משתכנעים. טועמים. ואני רואה את האור בעיניים. וואלה,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה