הבלוג של שרון סער

רוקחת החלומות

עדכונים:

פוסטים: 109

החל מדצמבר 2010

לכל אחת יש את עוגת השוקולד שלה. זו שתמיד יוצאת מוצלחת ומרשימה, עסיסית ונימוחה, שוקולדית ועשירה. וזו העוגה שלי – עוגת שוקולד ודובדבנים.

17/11/2016

גם עוגה בחושה יכולה להיות חגיגית, מושקעת ומרשימה.

עוגת שוקולד ודובדבנים

כל הסודות לעוגה בחושה |רוקחת החלומות – הבלוג של שרון סער

נכון, זה לא יתחיל ב-5 מצרכים ולא ייגמר בקערה אחת, אבל עדיין – עוגה פשוטה להכנה שעושה את הרשום הנחוץ, כשזה דרוש.

אז מה הסוד של עוגה בחושה חגיגית במיוחד?

קודם כל – חומרי גלם. קמח, סוכר, ביצים ושמן זה בסדר, אבל אם אתם רוצים עוגה משובחת – אי אפשר להסתפק בזה.
תעברו לחמאה, שמנת ושוקולד איכותי. לצד כמה הפתעות נוספות – הם אלה שיעשו את העבודה וישדרגו כל עוגה.

דבר שני – שיטת ההכנה. אפשר כמובן לבחוש את כל המרכיבים עם כף עץ בקערה אחת ואפשר לפתוח מיקסר, להקציף, לנפות יבשים ובאופן כללי להשקיע קצת יותר. מבטיחה לכם שזה שווה את המאמץ.

ודבר אחרון ולא פחות חשוב – התבנית. שווה להשקיע בתבנית יפה וחגיגית כי בסופו של דבר כך תיראה העוגה שלכם. אני אוהבת לאפות בתבנית עגולה עם חור, אבל יש עוד המון אופציות, בעיקר בתחום תבניות הסיליקון.

אז איך מתחילים ומה בדיוק עושים?

1. חימום התנור והכנת התבנית.  בודאי שמתם לב שכל מתכוני העוגות מתחילים בהוראה לחמם את התנור, והסיבה היא שהעוגה צריכה להכנס לתנור כשהוא כבר חם. חום האפיה של מרבית העוגות הבחושות הוא חום בינוני, כלומר 175-180 מעלות, תלוי בתנור שלכם.
בשלב הזה אני גם מכינה את התבנית לאפיה. משמנת (אני הכי אוהבת לעשות את זה בעזרת מברשת ומעט שמן או חמאה מומסת, מקמחת מעט ומנערת עודפים. וכשכל זה מוכן – אפשר להתחיל עם העוגה עצמה.

2. המסת השוקולד. אם המתכון כולל שוקולד שצריך להמיס – זה הזמן. אני מעדיפה להמיס את השוקולד עם החמאה. בשום מקרה לא עם מים, כי המולקולות של השוקולד נקשרות בשניות למים וכל העסק מתקשה כמו אבן. תחממו עד מחר – לא יעזור…. אז תקפידו – רק עם משהו שומני. חמאה או שמנת.

עוגת שוקולד ודובדבנים

כל הסודות לעוגה בחושה |רוקחת החלומות – הבלוג של שרון סער

לגבי שיטת ההמסה – לא חייבים להשתגע עם בן מארי (קערה מעל סיר מים). בעידן המיקרוגל – החיים שלנו הרבה יותר קלים. שמים את השוקולד והחמאה בקערת זכוכית ומפעילים את המיקרו בפולסים של 30 שניות. בין לבין מערבבים קצת, גם אם נראה לכם שלא קרה כלום. לא להתפתות לכוון את כל הזמן מראש כי השוקולד עלול להשרף ואז הוא מר ומסריח. זה יקח דקה וחצי עד שתיים (3-4 סיבובים של חצי דקה). זה הכל.

עוגת שוקולד ודובדבנים

כל הסודות לעוגה בחושה |רוקחת החלומות – הבלוג של שרון סער

 

מערבבים היטב (רצוי במטרפה קטנה) עד שהתערובת אחידה ומבריקה.
שמים בצד עד לרגע האמת (לא במקרר כדי שלא יתקשה בחזרה).

עודת שוקולד ודובדבנים

כל הסודות לעוגה בחושה |רוקחת החלומות – הבלוג של שרון סער

 

3. הקצפת הביצים. במקביל להמסת השוקולד אפשר להתחיל להקציף את הביצים. שמים בקערת המיקסר את הביצים בשלמותן (אין צורך להפריד חלבון וחלמון) יחד עם הסוכר.

עוגת שוקולד ודובדבנים

כל הסודות לעוגה בחושה |רוקחת החלומות – הבלוג של שרון סער

 

מתחילים להקציף. שימו לב: אביזר ההקצפה הוא זה שנראה כמו בלון (השמאלי בתמונה). ולמה דווקא הוא? המבנה שלו גורם להחדרת הרבה אוויר לתערובת, זה נותן נפח, אווריריות, ומבטיח לנו שהעוגה לא תהיה דחוסה ומוצקה מדי.

עוגת שוקולד ודובדבנים

כל הסודות לעוגה בחושה |רוקחת החלומות – הבלוג של שרון סער

 

מקציפים במשך כמה דקות. מתחילים במהירות נמוכה יחסית ולאט לאט מגבירים מהירות. בסופו של דבר צריכה להתקבל תערובת אוורירית מאוד, בהירה וסמיכה. כשמרימים את המקציף התערובת לא נוזלת במהירות לתוך המיקסר אלא מטפטפת לאט לאט…

עוגת שוקולד ודובדבנים

כל הסודות לעוגה בחושה |רוקחת החלומות – הבלוג של שרון סער

אם המתכון שלכם כולל שוקולד מומס או תמצית וניל – זה הזמן להוסיף אותם לתערובת. מערבבים בעדינות רבה ומקפידים לא להוציא את כל האוויר מהתערובת המוקצפת. בשלב הזה לא חייבים להקפיד על ערבוב מושלם, זה כבר יקרה מעצמו בהמשך. יותר חשוב לשמור על הנפח של כל העסק. יש?

4. החומרים היבשים. את כל החומרים היבשים של המתכון מעבירים יחד דרך נפה או מסננת. קמח, אבקת אפיה, קקאו וכיו”ב. זה חשוב לא רק מטעמי כשרות, אלא גם ובעיקר כדי להבטיח שלא יהיו גושים (למשל של קקאו) וגם פיזור אחיד של כל היבשים. אז מעבירים דרך מסננת ושומרים בקערה בצד.

עוגת שוקולד ודובדבנים

כל הסודות לעוגה בחושה |רוקחת החלומות – הבלוג של שרון סער

5. החומרים הרטובים. מערבבים יחד את כל הנוזלים של העוגה – חלב, שמן, מיץ תפוזים, ליקר, וכיו”ב. מבחינתי יש חריג אחד והוא שמנת חמוצה – אותה אני אוהבת להשאיר בנפרד ולערבב בהמשך בתור המנה הראשונה של הרטובים. אין הסבר, זה פשוט עובד לי טוב…

עוגת שוקולד ודובדבנים

כל הסודות לעוגה בחושה |רוקחת החלומות – הבלוג של שרון סער

 

6. מערבבים. מוסיפים לתערובת שבקערת המיקסר את השמנת החמוצה (או 1/3 מסה”כ כמות הנוזלים) ולאחר מכן 1/3 מהיבשים, 1/3 מהרטובים, 1/3 מהיבשים וכך הלאה. אחרי כל הוספה מפעילים את המיקסר לכמה שניות (במהירות לא גבוהה במיוחד כדי לא לקבל ענן של קמח לפרצוף) ומדי פעם מעבירים לקקן סביב הדפנות כדי להחזיר את העודפים אל תוך התערובת. בסופו של דבר תתקבל תערובת אחידה ויפה ואז מפסיקים מיד את המיקסר. ערבוב יתר – לא מומלץ!
זה הזמן להוסיף דובדבנים או אגוזים או כל תוספת אחרת, ולערבב בעדינות באופן ידני רק עד לפיזור אחיד בתוך התערובת.

עוגת שוקולד ודובדבנים

כל הסודות לעוגה בחושה |רוקחת החלומות – הבלוג של שרון סער

7. אפיה. את התערובת הנהדרת הזו יוצקים לתבנית המקסימה שלנו (שכבר שימנו וקימחנו בהתחלה, זוכרים?). מוודאים שהתנור הגיע לחום הנכון ומכניסים את התבנית.
שימו לב: את התבנית צריך למקם במרכז התנור גם מבחינת הגובה (ממקמים את הרשת בין השליש התחתון לאמצע התנור ועליה את העוגה) וגם מבחינת המרחק שלה מהדפנות (ימין-שמאל, קדמי-אחורי). אופים בתכנית רגילה (לא טורבו).
והכי חשוב – מפעילים טיימר (אפשר גם בטלפון). אם אתם אופים בתבנית אינגליש – 30 דקות, בתבנית עגולה אפשר להתחיל מ-40 דקות. כשהטיימר מצפצף – בודקים את העוגה במגע יד (העוגה צריכה להיוצת קפיצית למגע) או בעזרת קיסם – מחדירים באמצע העוגה (לא בצד) ומוציאים. הקיסם צריך לצאת יבש עם מעט פירורים לחים. במידת הצורך מוסיפים עוד 3-5 דקות אפיה ובודקים שוב! ואם צריך מוסיפים עוד כמה דקות, זה בסדר. אם אתם אופים בתבנית סיליקון – קחו בחשבון שמשך האפיה יהיה קצת יותר ארוך.

8. קירור. כשהעוגה מוכנה – מוציאים מהתנור ושמים על רשת להתקרר. אין צורך לזרז את התהליך, אבל חשוב לתת לו את הזמן. רק כשהעוגה קרה אפשר להוציא אותה מהתבנית (אם שימנתם וקימחתם היטב זה יהיה פשוט מאוד).

9. ציפוי וקישוט. כשהעוגה קרה ומחוץ לתבנית אפשר לצפות ולקשט אותה.

עוגת שוקולד ודובדבנים

כל הסודות לעוגה בחושה |רוקחת החלומות – הבלוג של שרון סער

 

10. מגישים. עכשיו, כשהעוגה מוכנה מעבירים אותה לצלחת הגשה חגיגית… ומרגע זה ואילך – כל מילה נוספת מיותרת…

עוגת שוקולד ודובדבנים

כל הסודות לעוגה בחושה |רוקחת החלומות – הבלוג של שרון סער

 

המתכון המלא לעוגת שוקולד ודובדבנים נמצא כאן

 

עוגת שוקולד ודובדבנים

כל הסודות לעוגה בחושה |רוקחת החלומות – הבלוג של שרון סער

 

אוהבים בחושות?

מה דעתכם על עוגת גבינה בחושה עם פירות וקראמבל?

או עוגת יוגורט ושזיפים?

ואולי עוגת חבושים מעלפת?

 

למתכונים נוספים שלי – אתם מוזמנים לבקר בבלוג האישי.

 

 

עוד מהבלוג של שרון סער

תצוגה מקדימה

"סלט הגזר האגדי" של שרון ורנה

לא פעם אני נשאלת אודות השינוי שעשיתי בחיי, האם אני מאושרת, האם זה משתלם לי, האם הייתי חוזרת לאחור? במחשבה לאחור אני מודה, ביני לבין עצמי ובכלל, שלא היה לי שמץ של מושג לאן אני הולכת. הלכתי...

תצוגה מקדימה

המדריך לעוגות גבינה אפויות

לעוגות גבינה יש נטייה להיות חתיכת צרה: הן מתפוצצות באפייה, תופחות ואז מתרסקות, ולפעמים לא טורחות לתפוח מלכתחילה. השנה, לקראת החג, החלטנו להבין אחת ולתמיד איך עושים שכל הדברים האלה לא יקרו, ונראה לנו שהצלחנו. מתכון...

תצוגה מקדימה

עוגת הדבש האולטימטיבית שלי - חוויה מתקנת לעוולות העבר

כל כך הרבה אנשים מגיעים אלי ואומרים - אני לא אוהב עוגות דבש. אני תמיד מבקשת, לפעמים נאלצת להפעיל את כל כח השכנוע שלי, שיטעמו. לא טעמתם את העוגה הנכונה, אני אומרת להם. והם משתכנעים. טועמים. ואני רואה את האור בעיניים. וואלה,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה