הבלוג של שרון סער

רוקחת החלומות

עדכונים:

פוסטים: 109

החל מדצמבר 2010

גם אתם התברכתם בעץ קומקוואט יפהפה? גם אצלכם העץ כולו הבשיל, כמו לפי פקודה, בוקר בהיר אחד? גם אתם מתלבטים איך להתמודד עם כל השפע הזה? יש לי יופי של רעיון…

13/02/2016

יופי של פרי הקומקוואט, התפוזון הסיני. קטנטן, כתמתם, זוהר ומהווה ניגוד מושלם לירוק שסביבו.

תפוזון סיני - קומקוואט | הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה צילום: shutterstock_352215131

תפוזון סיני – קומקוואט | הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה
צילום: shutterstock_352215131

רק מה? כשעץ שלם מבשיל בבת אחת – גם 6 אכלני קומקוואט (ואצלנו בהחלט אוהבים את הפרי בצורתו הגולמית) – לא משתלטים על השפע, ואני (כמי שממונה על המטבח הביתי) בבעיה קלה, וליתר דיוק – מאותגרת…

אגף הריבות והקונפיטורות כבר מזמן מיצה את עצמו בהקשר הזה, ואני יושבת מול שק של תפוזונים שנקטפו הבוקר ותוהה מה לעשות איתם.

מפה לשם, אני מחליטה לנסות לכבוש את התפוזונים, ומכיוון שזו התנסות ראשונה, אני בודקת במקביל 2 גרסאות:
גרסה ראשונה – דומה מאוד ללימון כבוש מסורתי – עם מלח ופפריקה חריפה.
וגרסה שניה – עם שום, לימון, גרגרי כוסברה, גרגרי אניס, פלפל אנגלי ועלי דפנה, וכמובן – מלח.

אני מארגנת 2 צנצנות, מעקרת, מסדרת את התפוזונים יפה יפה, מתבלת ויוצקת מי מלח לכיסוי מושלם. מניחה עם אדם החלון, ונכנסת להמתנה של שבוע (לפחות…) כל יום מתבוננת, הופכת מטלטלת, כך במשך שבוע תמים. ואחרי שבוע…

תפוזון סיני כבוש - הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה

תפוזון סיני כבוש – הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה

כעבור שבוע אני מגלה שהיה כדאי, אבל ממש כדאי, לחכות. הצנצנת הראשונה (עם מלח ופפריקה חריפה) – נחמדה. אבל הצנצנת השניה, הווווו…. הצנצנת השניה, כאן אני מגלה אוצר של ממש.  התפוזונים הכבושים מתגלים כמעדן אמיתי.

מתכון מלא ומדוייק תמצאו כאן.

ועכשיו – מה עושים איתם? עם התפוזנים הכבושים המהממים האלה? אז יש כמה וכמה אפשרויות:

אפשר לאכול סתם כך, וזה ממש לא סתם, תאמינו לי.

תפוזון סיני כבוש - הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה

תפוזון סיני כבוש – הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה

אפשר להשתמש בתפוזונים לשדרוג מאכלים אחרים, כמו למשל – תוספת לירקות מאודים.

IMG_1440

אפשר לטחון  את התפוזונים יחד עם מעט מנוזלי הכבישה ולהשתמש בהם כמרינדה לדגים או עופות, כאן למשל עם פילה טונה ושומר.

תפוזון סיני כבוש - הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה

תפוזון סיני כבוש – הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה

ואפשר כמובן להמציא עוד ועוד משלכם (אם נשאר משהו…).

וכאן נמצא המתכון המלא

 

אהבתם את הרעיון? ניסיתם את המתכונים? הצלחתם (או לא)? שדרגתם או גיוונתם? אשמח לתגובות ורשמים.

מעוניינים להתנסות במתכונים נוספים שלי?  בואו בקרו בבלוג האישי.

שלכם, שרון

הצטרפו לדף של רוקחת החלומות בפייסבוק

 

עוד מהבלוג של שרון סער

תצוגה מקדימה

"סלט הגזר האגדי" של שרון ורנה

לא פעם אני נשאלת אודות השינוי שעשיתי בחיי, האם אני מאושרת, האם זה משתלם לי, האם הייתי חוזרת לאחור? במחשבה לאחור אני מודה, ביני לבין עצמי ובכלל, שלא היה לי שמץ של מושג לאן אני הולכת. הלכתי...

תצוגה מקדימה

המדריך לעוגות גבינה אפויות

לעוגות גבינה יש נטייה להיות חתיכת צרה: הן מתפוצצות באפייה, תופחות ואז מתרסקות, ולפעמים לא טורחות לתפוח מלכתחילה. השנה, לקראת החג, החלטנו להבין אחת ולתמיד איך עושים שכל הדברים האלה לא יקרו, ונראה לנו שהצלחנו. מתכון...

תצוגה מקדימה

עוגת הדבש האולטימטיבית שלי - חוויה מתקנת לעוולות העבר

כל כך הרבה אנשים מגיעים אלי ואומרים - אני לא אוהב עוגות דבש. אני תמיד מבקשת, לפעמים נאלצת להפעיל את כל כח השכנוע שלי, שיטעמו. לא טעמתם את העוגה הנכונה, אני אומרת להם. והם משתכנעים. טועמים. ואני רואה את האור בעיניים. וואלה,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה