הבלוג של שרון סער

רוקחת החלומות

עדכונים:

פוסטים: 108

עוקבים: 99

החל מדצמבר 2010

פוסט נוסף בהמשך לסיור הקולינארי בנצרת

 

עוגיות הטחינה של שרון&רנה בשיתוף עם טחינה אל ארז

עוגיות הטחינה של שרון&רנה בשיתוף עם טחינה אל ארז

ג’וליה, ערביה נוצריה תושבת נצרת, היתה בת 46 שנים כאשר בעלה נפטר והותיר אחריו (מלבד אשתו ג’וליה וילדיו) מפעל טחינה – טחינה אל ארז.

ג’וליה, שעד אז לא היתה מעורבת כלל בפעילות במפעל, החליטה לא לוותר על הירושה. עזבה את עבודתה במערכת החינוך ופנתה לנהל מפעל יצרני.

אשה בין גברים, בוודאי במגזר אליו היא משתייכת, חסרת ניסיון עסקי וניהולי, אך מלאת מוטיבציה – היא עשתה את זה, ובגדול!!!

ג’וליה מספרת לנו על תהליך ייצור הטחינה. גרעיני השומשום מיובאים מאתיופיה. המפעל עובד בשיטות מסורתיות. הקליה נעשית באדים (תהליך ארוך, המשמר את צבעה הלבן של הטחינה), את הגרגרים טוחנים באבני ריחיים, והתוצר הסופי  משובח במיוחד, מוביל, אם לא ראשון, בתחומו.

ג’וליה היא אשה מעוררת השראה. בצנעה ובענווה, בגילוי לב אמיתי היא מספרת על הדרך שעשתה, משתפת באתגרים שעמדו ועומדים בפניה בניהול המפעל, בקשייה (כמנהלת, אשה ואמא) וגם בהצלחותיה, ואלה אינן מבוטלות – ייצור ברמה הגבוהה ביותר (לאחרונה החלו לייצר במפעל גם חלבה מעולה שבמעולות), שיווק בכל רחבי הארץ, ואף ייצוא בהיקף נרחב, בעיקר לארה”ב.

אנחנו מסיירים במפעל נפעמים ובסיומו של הסיור אין אחד שלא קונה לעצמו קופסת חלבה וצנצנת טחינה, אותה אנחנו מקבלים חמה-חמה, היישר מפס הייצור.

רגע לפני שאנחנו עוזבים את המפעל -  בהשראת סיפורה של ג’וליה, הניחוחות, הטעמים והמקום, אני ניגשת למשרדה. “ג’וליה”, אני משתפת אותה ברעיון, “אני רוצה להכין לך עוגיות טחינה אל-ארז. אני רואה אור בעיניה. הרעיון מתקבל בברכה.

בו במקום אני רוכשת דלי גדול של טחינה (17 ק”ג ולא גר’ אחד פחות), ועם שובנו לקונדיטוריה אני ניגשת לעבודה. המתכון הקבוע שלנו לעוגיות טחינה, אבל הפעם, עם טחינה אל ארז. התוצאה הסופית לא מאכזבת. העוגיות בהירות, כמעט לבנות, והמרקם נימוח ומשובח במיוחד.

וזה המתכון, לעוגיות טחינה אל ארז (או כל טחינה אחרת שאתם מכירים ואוהבים)

210 גר’ (1.5) כוס קמח

100 גר’ (1/2 כוס) סוכר

100 גר’ חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות

115 גר’ טחינה גולמית (1/2 כוס)

במיקסר מערבבים קמח, סוכר וחמאה עד לקבלת תערובת פירורית.

מוסיפים טחינה ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.

קורצים מהבצק חתיכות קטנות, מגלגלים לכדורים בגודל של עגבניות שרי בערך, מסדרים על תבנית ומשטחים מעט. מכמות הבצק הזו נקבל בערך 40 עוגיות.

אפשר לקשט כל עוגיה בפיסטוק קלוף.

אופים בחום בינוני (175-180 מעלות) 13-15 דקות (תלוי בתנור, כמובן). שימו לב: בסיום האפיה העוגות נותרות בהירות, וזה בסדר. אפיית יתר תוציא מהעוגיות מרירות והיא אינה מומלצת.

מוציאים את העוגיות מהתנור ומצננים היטב בתבנית שבה נאפו. לא כדאי לגעת בעוגיות או להזיז או אותן לפני שהתקררו לחלוטין, כדי שלא יתפוררו.

אחסון: בקופסה סגורה היטב העוגיות יישמרו אפילו כמה שבועות (אם יישאר משהו….)

אהבתם את המתכון? ניסיתם? הצלחתם (או לא)? אשמח לתגובות ורשמים.

מחפשים מתכונים מעניינים נוספים?  מוזמנים לבקר בבלוג האישי או להצטרף לדף הפייסבוק.

 

מתכוני עוגיות נוספים:

שלגיות

בראוני,ז אגוזים לפסח

עוד מהבלוג של שרון סער

תצוגה מקדימה

"סלט הגזר האגדי" של שרון ורנה

לא פעם אני נשאלת אודות השינוי שעשיתי בחיי, האם אני מאושרת, האם זה משתלם לי, האם הייתי חוזרת לאחור? במחשבה לאחור אני מודה, ביני לבין עצמי ובכלל, שלא היה לי שמץ של מושג לאן אני הולכת. הלכתי...

תצוגה מקדימה

המדריך לעוגות גבינה אפויות

לעוגות גבינה יש נטייה להיות חתיכת צרה: הן מתפוצצות באפייה, תופחות ואז מתרסקות, ולפעמים לא טורחות לתפוח מלכתחילה. השנה, לקראת החג, החלטנו להבין אחת ולתמיד איך עושים שכל הדברים האלה לא יקרו, ונראה לנו שהצלחנו. מתכון...

תצוגה מקדימה

עוגת הדבש האולטימטיבית שלי - חוויה מתקנת לעוולות העבר

כל כך הרבה אנשים מגיעים אלי ואומרים - אני לא אוהב עוגות דבש. אני תמיד מבקשת, לפעמים נאלצת להפעיל את כל כח השכנוע שלי, שיטעמו. לא טעמתם את העוגה הנכונה, אני אומרת להם. והם משתכנעים. טועמים. ואני רואה את האור בעיניים. וואלה,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה