הבלוג של שרון סער

רוקחת החלומות

עדכונים:

פוסטים: 109

החל מדצמבר 2010

מוסקה – אחת ממנות הדגל של המטבח הבלקני. מי לא מכיר? מי לא אוהב? אכלנו בקופינאס (מסעדה חדשה ומומלצת), שיחזרנו בבית, ובשני המקרים – כל כך נהנינו. נכון, זו לא מנה של 5 דקות, אבל התוצאה בהחלט מצדיקה את המאמץ. שווה לנסות או פשוט ללכת לקופינאס…

15/09/2015

קופינאס היא מסעדה בלקנית מקסימה שנפתחה לפני מספר חודשים במושב צור משה (אזור לב השרון). אבל סיפורה של המסעדה מתחיל הרבה לפני כן, עוד בשנת 1871 בעיר יאנינה (Ionnina) שביוון, עם לידתו של אחד, משה קופינאס, לימים רופא ידוע ומראשי התנועה הציונית ביוון.

קופינאס הגה את הרעיון של ייסוד מושבה של עולים מיוון בארץ ישראל, והקדיש לכך מאמצים רבים. הוא הצליח לאסוף 5,000 לירות לשם כך, אך נפטר ממחלה קשה בגיל 53, בטרם הספיק להגשים את חלומו. לאחר מותו הצליחו ממשיכי דרכו בפדרציה הציונית בסלוניקי לאסוף 5,000 לירות נוספות, ובשנת 1937, כ-13 שנים לאחר מותו של קופינאס הוגשם חלומו עם הקמת המושב “צור משה” (במסגרת ישובי חומה ומגדל) הקרוי על שמו, ולזכרו.
ד"ר משה קופינאס הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה - קונדיטוריה | קייטרינג | מגשי ארוח

ד”ר משה קופינאס
הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה – קונדיטוריה | קייטרינג | מגשי ארוח

בשנות ה-50 הוקמה בישוב מאפיה, ולאחר 5 שנים הסב המבנה את ייעודו לבית אריזה. בשנות ה-80, עם המשבר בענף ההדרים, הופסק המיון והמבנה ננטש ונותר בשיממונו, עד אשר הוחלט על הפיכתו למרכז תיעוד ושימור למורשת מקימי המושב, יוצאי יוון. מדובר במיני מוזיאון ובו תמונות מתולדות הישוב, מסמכים מקוריים וסיפורי המשפחות המייסדות. כחלק בלתי נפרד מהמתחם – פועלת גם מסעדה בלקנית, הלא היא קופינאס.

קופינאס הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה - קונדיטוריה | קייטרינג | מגשי ארוח

קופינאס
הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה – קונדיטוריה | קייטרינג | מגשי ארוח

קופינאס – המסעדה – מעוצבת כחלק ממרכז התיעוד. התמונות על הקירות, ההדפסים על גבי השולחנות – כולם מספרים בחן רב את סיפורו של המקום, סיפורם של האנשים שהקימו אותו. וכך גם התפריט – בלקני, עם נגיעות של אגן הים התיכון כולו. קצת יווני, קצת איטלקי, קצת ספרדי, ובעיקר – טעים להפליא.

אז מה אכלנו?

ממבחר המאזטים ניסינו את פלחי הבטטה בקרם פטה, דבש, פיסטוק ושומשום שהומלצו ע”י המלצרית, חציל ברוטב רימון ואת הכרובית הצלויה עם סלסה עגבניות וטחינה. פלחי הבטטה היו מעולים שבמעולים, וגם שני המאזטים האחרים היו טובים.

קופינאס הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה - קונדיטוריה | קייטרינג | מגשי ארוח

קופינאס
הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה – קונדיטוריה | קייטרינג | מגשי ארוח

למנות ראשונות הזמנו את קציצות הפרסה בצזיקי ופריקה פטריות עם אספרגוס, תרד, יין לבן, חמאה ופטרוזיליה. קציצות הפרסה היו נפלאות ורוטב הצזיקי לצידן היה בן זוג מושלם. פטריות אני לא אוכלת, אבל הפריקה היתה מצויינת ושאר יושבי השולחן אהבו מאוד את המנה כולה.

קופינאס הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה - קונדיטוריה | קייטרינג | מגשי ארוח

קופינאס
הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה – קונדיטוריה | קייטרינג | מגשי ארוח

2 הסלטים שבחרנו היו מעולים, ללא ספק מכוכבי הארוחה:
סלט טומאטוס עם עגבניות שרי, עגבניות צלויות, בזיליקום, זיתי טאסוס, פטה, זעתר טרי, שומשום, סלסת עגבניות וסלרי, פסטו ובלסמי.
וסלט עדשים שחורות עם עשבי תיבול בכמות נדיבה במיוחד, חמוציות, גבינת מאנצ’גו, שמן זית ולימון.
בהחלט הצלחה רבתי.

קופינאס עדשים שחורות, עשבי תיבול, חמוציות, גבינת מאנצ'גו, שמן זית ולימון

קופינאס
עדשים שחורות, עשבי תיבול, חמוציות, גבינת מאנצ’גו, שמן זית ולימון

המנות העיקריות שנבחרו לשולחן היו אלה:
חזה עוף ברוטב לימון – המנה הפחות משכנעת.
פילה סלמון על הגריל בליווי שומר ואספרגוס צלויים – שהיתה טובה מאוד.
לינגוויני עם עגבניות שרי, כדורי גבינת עיזים, בזיליקום ולימון כבוש – מנה מסקרנת ומעניינת שלא אכזבה.
וכוכבת הערב (איך לא?) – המוסקה של קלרה – עשירה בטעמים, מתובלת נפלא ומדוייקת, חגיגה של ממש.

המוסקה של קלרה הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה - קונדיטוריה | קייטרינג | מגשי ארוח

המוסקה של קלרה
הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה – קונדיטוריה | קייטרינג | מגשי ארוח

גם הקינוחים היו סבירים בהחלט.

בסיכומו של ענין נהנינו מארוחה מצויינת, אווירה מקסימה, שירות לבבי ואדיב במיוחד, ובשתי מילים – אנחנו נחזור.

ועד שנחזור – נמשיך לחגוג גם בבית עם מעדני המטבח הבלקני.

כאן תמצאו את הגרסה הפרטית שלי למוסקה, בהשראת קופינאס, כמובן.

מוסקה הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה - קונדיטוריה | קייטרינג | מגשי ארוח

מוסקה
הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה – קונדיטוריה | קייטרינג | מגשי ארוח

 

אוי… כמה שהיוונים האלה יודעים מה הם עושים. בבית או בקופינאס – מוסקה זו פשוט מנה נפלאה…

 

אהבתם את הרעיון? ניסיתם את המתכונים? הצלחתם (או לא)? שדרגתם או גיוונתם? אשמח לתגובות ורשמים.

מעוניינים להתנסות במתכונים נוספים שלי? אתם מוזמנים להירשם לבלוג האישי

שלכם, שרון

שרון & רנה – קונדיטוריה אחרת

 

*** הבלוגרית היתה אורחת המסעדה

עוד מהבלוג של שרון סער

תצוגה מקדימה

"סלט הגזר האגדי" של שרון ורנה

לא פעם אני נשאלת אודות השינוי שעשיתי בחיי, האם אני מאושרת, האם זה משתלם לי, האם הייתי חוזרת לאחור? במחשבה לאחור אני מודה, ביני לבין עצמי ובכלל, שלא היה לי שמץ של מושג לאן אני הולכת. הלכתי...

תצוגה מקדימה

המדריך לעוגות גבינה אפויות

לעוגות גבינה יש נטייה להיות חתיכת צרה: הן מתפוצצות באפייה, תופחות ואז מתרסקות, ולפעמים לא טורחות לתפוח מלכתחילה. השנה, לקראת החג, החלטנו להבין אחת ולתמיד איך עושים שכל הדברים האלה לא יקרו, ונראה לנו שהצלחנו. מתכון...

תצוגה מקדימה

עוגת הדבש האולטימטיבית שלי - חוויה מתקנת לעוולות העבר

כל כך הרבה אנשים מגיעים אלי ואומרים - אני לא אוהב עוגות דבש. אני תמיד מבקשת, לפעמים נאלצת להפעיל את כל כח השכנוע שלי, שיטעמו. לא טעמתם את העוגה הנכונה, אני אומרת להם. והם משתכנעים. טועמים. ואני רואה את האור בעיניים. וואלה,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה