הבלוג של שרון סער

רוקחת החלומות

עדכונים:

פוסטים: 109

החל מדצמבר 2010

פרידה קאלו הציירת המקסיקנית הנודעת רצתה לעשן כמו גבר, אבל חיה את חייה כאשה פמיניסטית לכל דבר וענין. אחרי שכל כך נהניתי בהצגת היחיד של יפית לוי (שגם כתבה את המחזה) נשאבתי מיד למטבח להכנת ארוחה מקסיקנית מסורתית, ססגונית ומלאת טעמים. ממש כמו פרידה.

14/09/2015

רוצו לראות את יפית לוי בהצגה המופלאה לעשן כמו גבר.

ההצגה מבוססת על סיפור חייה של פרידה קאלו, הציירת המקסיקנית הנודעת, הנחשבת במקסיקו כסמל למסורת לאומית ומקומית, ובעולם הפמיניסיטי כסמל לתיאור בלתי מתפשר של החוויה הנשית.‏

פרידה קאלו גדלה בבית רב-תרבותי: פתיחות ליברלית ונטיות בוהמיות מצד אביה ומסורת שמרנית וקתוליות אדוקה מצד אמה. היא עצמה חלתה בילדותה במחלת הפוליו, שהותירה אותה נכה, ובגיל 18 נפגעה קשה בתאונת דרכים, כשחשמלית התנגשה באוטובוס שבו נסעה. בעקבות התאונה שכבה מרותקת למיטתה במשך חודשים ארוכים וסבלה מנכות לכל חייה. נכותה התבטאה בתקופות חוזרות ונשנות של מגבלות תנועה קשות ובכאבים כרוניים. היא נותחה פעמים רבות בניסיון לשפר את מצבה, עד אשר מעט לפני מותה נכרתה רגלה.

זוהי למעשה  נקודת הפתיחה של ההצגה. פרידה – יצרית, מרדנית ודרמטית כדרכה מאז ומעולם, באה חשבון עם רופאיה המבקשים לכרות את רגלה, עם הוריה, ובעיקר אמה, עם בעלה, עם גופה הבוגדני, ועם חייה בכלל.

זו הצגת יחיד מופלאה של יפית לוי, שגם כתבה את המחזה – עוצמתית, חושפנית, מרתקת ומשכנעת. ולא פחות מהרושם שהותיר בי סיפור חייה של פרידה קאלו, לא יכולתי שלא להתרשם מיפית לוי עצמה. שחקנית ומחזאית צעירה אך בוגרת ובשלה, שעשתה כאן עבודה הראויה לכל שבח. 

לעשן כמו גבר - יפית לוי צילום: אבי בן זאב

לעשן כמו גבר – יפית לוי
צילום: אבי בן זאב

 

הציורים של קאלו – רבים מהם פורטרטים עצמיים, אולי משום הצורך להביע מסר שלא הובע בצילו של בעלה הדומיננטי, ואולי משום שעולמה הוגבל במשך שנים רבות למיטתה בלבד, כשמעליה תלויה מראה – מוצגים במיטב המוזיאונים בעולם. הם צבעוניים, ססגוניים, ונאמנים מאוד לתרבות המקסיקנית המסורתית.

ואם כבר מסורת מקסיקנית – יש גם מסורת קולינרית מופלאה, וכאן אני נכנסת לתמונה. בהשראת ההצגה הכנתי ארוחה קלילה המבוססת על  הממרחים הקלאסיים של המטבח המקסיקני – פריחולס, גוואקמולי וסלסה אדומה. לצד טורטיות, טאקו או נאצ’וס – זהו פינוק אמיתי לארוחת בוקר קצת אחרת או ערב עם חברים.

הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה - קונדיטוריה | קייטרינג | מגשי ארוח

הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה – קונדיטוריה | קייטרינג | מגשי ארוח

 

גוואקמולי

2 אבוקדו בשלים ורכים – להכניס לקערה ולמעוך במזלג.
אם האבוקדו לא ממש בשלים – אל תתאמצו, תעברו ישם למתכון הבא, זה פשוט לא יעבוד… :-(

2 עגבניות תמר בשלות חתוכות לקוביות קטנות
2-3 שיני שום כתושות
2 כפות בצל ירוק קצוץ דק
2 כפות כוסברה קצוצה דק
פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד (הכמות לפי טעמכם האישי)
מלח, פלפל שחור גרוס, מיץ מחצי לימון סחוט טרי

ומה עושים?
קלי קלות. קוצצים, מערבבים, מתבלים, וטועמים.

גוואקמולי - הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה - קונדיטוריה | קייטרינג | מגשי ארוח

גוואקמולי – הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה – קונדיטוריה | קייטרינג | מגשי ארוח

 

סלסה של עגבניות טריות

3 עגבניות תמר קצוצות לקוביות קטנטנות
1/4 עד 1/2 בצל סגול קצוץ דק מאוד
3-4 שיני שום כתושות
2 כפות כוסברה קצוצה דק
2 כפות בצל ירוק קצוץ דק
פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד
מלח, פלפל שחור גרוס, מיץ מחצי לימון סחוט טרי

ומה עושים?
גם במתכון זה קלי קלות. קוצצים, מערבבים, מתבלים, וטועמים. וזהו.

סלסה של עגבניות טריות - הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה - קונדיטוריה | קייטרינג | מגשי ארוח

סלסה של עגבניות טריות – הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה – קונדיטוריה | קייטרינג | מגשי ארוח

 

פריחולס

250 גר’ שעועית אדומה או שחורה – משרים בכמות גדולה של מים קרים למשך לחילה עד 12 שעות
2-3 עלי דפנה
כמה גרגרי פלפל אנגלי
1/4 בצל
5-6 שיני שום
1/2 פלפל ירוק חריף
1/2 כפית כמון
מלח, פלפל שחור גרוס, מיץ מחצי לימון סחוט טרי

ומה עושים?

1. מבשלים את השעועית בכמות גדולה של מים קרים עם עלי הדפנה והפלפל האנגלי (ללא מלח!) למשך שעה בערך, עד שהשעועית רכה מאוד.

2. מעבירים לכוס של בלנדר מוט (או מעבד מזון) 2 כוסות של השעועית המבושלת עם 1/2 כוס ממי הבישול ואת כל שאר החומרים. שומרים את מי הבישול ובמידת הצורך מוסיפים עוד מעט מהם לממרח.

3. מעבדים היטב לממרח אחיד וחלק. טועמים ומתקנים תיבול עפ”י הצורך.

פריחולס - הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה - קונדיטוריה | קייטרינג | מגשי ארוח

פריחולס – הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה – קונדיטוריה | קייטרינג | מגשי ארוח

 

מעבירים את הממרחים לכלי הגשה.

מוסיפים לצידם שמנת חמוצה וחסה חתוכה לרצועות דקות.

מגישים עם טאקו, טורטיות, נאצ’וס ונהנים מארוחה קלילה וטעימה להפליא, שהיא גם צמחונית וגם טבעונית, גם משביעה וגם בריאה. בדיוק מה שהייתי רוצה לאכול אחרי ההצגה. או לפניה. או בכלל. זה פשוט כל כך טעים וקל להכנה.

אורחה מקסיקנית קלילה - הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה - קונדיטוריה | קייטרינג | מגשי ארוח

אורחה מקסיקנית קלילה – הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה – קונדיטוריה | קייטרינג | מגשי ארוח

 

אהבתם את הרעיון? ניסיתם את המתכונים? הצלחתם (או לא)? שדרגתם או גיוונתם? אשמח לתגובות ורשמים.

אוהבים גוואקמולי? מה דעתכם לשלב אותו בפסטה?

מעוניינים להתנסות במתכונים נוספים שלי? אתם מוזמנים להירשם כאן.

ואם עשיתי לכם חשק לראות את ההצגה (ואני ממש מקווה כך) – כאן תמצאו את מועדי ההצגות הקרובות (בתל אביב ובכלל).

שלכם, שרון

שרון & רנה – קונדיטוריה אחרת

 

* הבלוגרית היתה אורחת ההצגה לעשן כמו גבר.

עוד מהבלוג של שרון סער

תצוגה מקדימה

"סלט הגזר האגדי" של שרון ורנה

לא פעם אני נשאלת אודות השינוי שעשיתי בחיי, האם אני מאושרת, האם זה משתלם לי, האם הייתי חוזרת לאחור? במחשבה לאחור אני מודה, ביני לבין עצמי ובכלל, שלא היה לי שמץ של מושג לאן אני הולכת. הלכתי...

תצוגה מקדימה

המדריך לעוגות גבינה אפויות

לעוגות גבינה יש נטייה להיות חתיכת צרה: הן מתפוצצות באפייה, תופחות ואז מתרסקות, ולפעמים לא טורחות לתפוח מלכתחילה. השנה, לקראת החג, החלטנו להבין אחת ולתמיד איך עושים שכל הדברים האלה לא יקרו, ונראה לנו שהצלחנו. מתכון...

תצוגה מקדימה

עוגת הדבש האולטימטיבית שלי - חוויה מתקנת לעוולות העבר

כל כך הרבה אנשים מגיעים אלי ואומרים - אני לא אוהב עוגות דבש. אני תמיד מבקשת, לפעמים נאלצת להפעיל את כל כח השכנוע שלי, שיטעמו. לא טעמתם את העוגה הנכונה, אני אומרת להם. והם משתכנעים. טועמים. ואני רואה את האור בעיניים. וואלה,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה