הבלוג של שרון סער

רוקחת החלומות

עדכונים:

פוסטים: 109

החל מדצמבר 2010

פינוק טעים במיוחד לאישה ומדענית מעוררת השראה – מארי קירי

24/09/2015

תאנים ממולאות ברוטב יין

תאנים ממולאות בדייסת יוגורט וקוואקר ברוטב יין ותבלינים
הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה – קונדיטוריה | קייטרינג | מגשי ארוח

 

סוכות הוא חג האירוח הלאומי. במשך שבעת ימי החג כולם מארחים ומתארחים – חברים, שכנים, בני משפחה ואפילו סתם עוברי אורח, אבל הכי הכי שווה לארח את האושפיזין. 

אושפיזין (אורחים בארמית), הוא כינוי לשבעה אישים מאבות העם היהודי, שעל-פי הקבלה באים להתארח בסוכותיהם של בני ישראל במהלך שבעת ימי חג הסוכות – אברהם, יצחק, יעקב, יוסף, משה, אהרון ודוד. לכל אחד מהם מיוחסת תכונה (מידה) המקבילה לאחת הספירות עפ”י תורת הקבלה: חסד, גבורה, תפארת, נצח, הוד, יסוד, מלכות.

כל כך הרבה מידות נעלות ואף לא אשה אחת? כל חושי הנשיים והפמיניסטיים מתעוררים, ואני מיד מארגנת לעצמי אושפיזין פרטי משלי. יש לא מעט נשים מעוררות השראה שליוו אותי מאז ילדותי והיו חלק בלתי נפרד מהתגבשות אישיותי הנשית העצמאית וחדורת המוטיבציה.

קחו לדוגמה את מארי קירי. מדענית פולנייה, חלוצה בחקר תופעת הרדיואקטיביות. כמה נשים מדעניות חיו ופעלו בתקופתה (1867 עד 1934)? כמה נשים זכו ללמוד בכלל? כמה זכו להשכלה גבוהה, תואר שני ואפילו דוקטורט? מי מהן זכתה בפרס נובל? ואפילו פעמיים? מארי קירי עשתה את כל אלה ועוד.

כשנאסר עליה ללמוד באוניברסיטה בפולין (בשל היותה אשה ובשל דיעותיה הפוליטיות) – היא למדה באוניברסיטה מחתרתית. כעבור שנים עברה לפריז, למדה כימיה ופיזיקה בסורבון, והיתה למעשה האישה הראשונה שלמדה שם, השלימה תואר ראשון ושני, ואף דוקטורט.

בשנת 1903 זכתה מארי קירי (יחד עם בעלה ועם אנרי בקרל) בפרס נובל לפיזיקה, בקשר עם מחקריה פורצי הדרך בתחום הקרינה. היא היתה לאישה הראשונה שזכתה בפרס נובל.

בשנת 1911 זכתה בפרס נובל לכימיה בהוקרה על גילוי הרדיום והפולוניום, ועל חקר הרדיום.  בכך היתה לאדם הראשון (גבר או אשה)  שזכה לשני פרסי נובל, והיא גם האשה היחידה (ואחת משני האנשים היחידים בהיסטוריה) שזכו לפרס נובל בשני תחומים שונים.

וחוץ מכל אלה היא גם היתה אשה – אהבה, נישאה, גידלה ילדים, בישלה, ולאחר מות בעלה (בתאונת דרכים) לא נישאה שוב, אך קיימה פרשיית אהבים עם הפיזיקאי הנשוי פול לנז’בן.

אז זוהי מארי קירי. מודל מעורר השראה עבורי בזכות נחישותה, התמדתה, חוכמתה והיותה לפני ואחרי הכל – אשה.

מארי קירי

מארי קירי
צילום: Shutterstock
הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה – קונדיטוריה | קייטרינג | מגשי ארוח

וכשמארי קירי מגיעה לסוכה שלי, אני חייבת לפנק אותה במשהו מיוחד, שיהיה גם טעים וגם בריא, ישראלי אך מעודן… בקיצור, אני מכינה עבורה תאנים ממולאות יוגורט וקוואקר ברוטב יין רימונים.

 מה נצטרך?

20 תאנים בשלות ומתוקות

למלית:
1 גביע (200 מ”ל) יוגורט איכותי (אני השתמשתי ביוגורט כבשים סמיך)
1 כפית דבש
1 כפית זרעי אניס/שומר
1/2 כפית זרעי כוסברה
1/4 כפית (2-3 גרגרים) פלפל אנגלי
3 כפות גדושות קוואקר
1 כפית זרעי צ’יה (לא חובה, זו תוספת לבריאות בלבד)

לרוטב:
1 גביע יין אדום מתוק משובח (אני השתמשתי ביין רימונים)
קורט זרעי אניס/שומר, גרגרי כוסברה, פלפל אנגלי
1 כפית חומץ בלסמי מצומצם (אותו בקבוקון שקבלתי בפסטיבל האיטלקי ממשיך לשרת אותי בהנאה גדולה)

ומה עושים?

מתחילים בהכנת המלית (יום מראש):
1. כותשים היטב את כל התבלינים.
2. בצנצנת (או בקערה קטנה) מערבבים את היוגורט עם הדבש, התבלינים הכתושים והקוואקר (וזרעי הצ’יה).

הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה - קונדיטוריה | קייטרינג | מגשי ארוח

הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה – קונדיטוריה | קייטרינג | מגשי ארוח

3. סוגרים היטב ומאפסנים במקרר למשך לילה. בבוקר הדיסה מוכנה, אין צורך בבישול/חימום.

למחרת, ממשיכים בהכנת הרוטב והתאנים:

4. בוחרים 20 תאנים יפות ובשלות, שוטפים ומייבשים.
5. מורידים לכל תאנה את הראש עם העוקץ וחורצים צלב גדול ורחב (לפחות עד מחצית הגובה).
6. לסיר בישול רחב (שיכול להחיל את כל התאנים בנוחות) מכניסים את היין והתבלינים, מסדרים בפנים את התאנים, מביאים לרתיחה קלה ומבשלים כ-10 דקות. מוציאים את התאנים בכף מחוררת ומעבירים למשטח עבודה עד שהתאנים יצטננו מעט.

הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה - קונדיטוריה | קייטרינג | מגשי ארוח

 

הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה – קונדיטוריה | קייטרינג | מגשי ארוח

 

7. מגבירים מעט את הלהבה וממשיכים לבשל עד לצמצום של הרוטב והסמכה.
8. ממלאים כל תאנה בכפית מדייסת הקוואקר ומסדרים על צלחת הגשה. יוצקים מסביב את רוטב היין החם, ומגישים.

נפלא כארוחת בוקר חגיגית או כקינוח בריא במיוחד.

 

אהבתם את הרעיון? ניסיתם את המתכונים? הצלחתם (או לא)? שדרגתם או גיוונתם? אשמח לתגובות ורשמים.

אוהבים תאנים? מה דעתכם על רביולי תאנים וריקוטה ברוטב קולפי?

מעוניינים להתנסות במתכונים נוספים שלי? אתם מוזמנים להירשם כאן.

שלכם, שרון
שרון & רנה – קונדיטוריה אחרת

  

*** הבלוגרית השתתפה בפעילות מסחרית של קוואקר.

 

עוד מהבלוג של שרון סער

תצוגה מקדימה

"סלט הגזר האגדי" של שרון ורנה

לא פעם אני נשאלת אודות השינוי שעשיתי בחיי, האם אני מאושרת, האם זה משתלם לי, האם הייתי חוזרת לאחור? במחשבה לאחור אני מודה, ביני לבין עצמי ובכלל, שלא היה לי שמץ של מושג לאן אני הולכת. הלכתי...

תצוגה מקדימה

המדריך לעוגות גבינה אפויות

לעוגות גבינה יש נטייה להיות חתיכת צרה: הן מתפוצצות באפייה, תופחות ואז מתרסקות, ולפעמים לא טורחות לתפוח מלכתחילה. השנה, לקראת החג, החלטנו להבין אחת ולתמיד איך עושים שכל הדברים האלה לא יקרו, ונראה לנו שהצלחנו. מתכון...

תצוגה מקדימה

עוגת הדבש האולטימטיבית שלי - חוויה מתקנת לעוולות העבר

כל כך הרבה אנשים מגיעים אלי ואומרים - אני לא אוהב עוגות דבש. אני תמיד מבקשת, לפעמים נאלצת להפעיל את כל כח השכנוע שלי, שיטעמו. לא טעמתם את העוגה הנכונה, אני אומרת להם. והם משתכנעים. טועמים. ואני רואה את האור בעיניים. וואלה,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה