הבלוג של דפנה אוסטר מיכאל

matanot-ktanot

שמי דפנה ,אני גרה בכפר סבא, אמא ל-4 בנים. בעבודתי אני עוסקת באופנה. בזמני הפנוי אני רוקחת תבשילים ומאפים, החיבור שלי למטבח החל בערך בגיל 5, עוזרת ומתעניינת בכל מה שקשור לבישול ואפייה. במשך השנים צברתי ניסיון, אספתי... +עוד

שמי דפנה ,אני גרה בכפר סבא, אמא ל-4 בנים. בעבודתי אני עוסקת באופנה. בזמני הפנוי אני רוקחת תבשילים ומאפים, החיבור שלי למטבח החל בערך בגיל 5, עוזרת ומתעניינת בכל מה שקשור לבישול ואפייה. במשך השנים צברתי ניסיון, אספתי מתכונים ובעיקר בישלתי ואפיתי למשפחתי הקרובה והרחבה. כבר כמה שנים אני כותבת מתכונים לאתרי אוכל שונים ובבלוג שלי הנקרא-"מתנות קטנות", http://matanot-ktanot.co.il/ מתכונים וותיקים של סבתא לצד מתכונים עכשויים שלי, לא מתפשרת על חומרי גלם, טריים, זמינים ועונתיים. משם- מחומרי הגלם בעצם באה לי ההשראה למתכון חדש. אוהבת לבשל, לצלם את האוכל ובעיקר לאפות- שם אני מגשימה את כל הפנטזיות המתוקות שלי. אז תהנו לכם, ותבשלו בבית - הכי טעים ובריא, ואל תשכחו שהאוכל הוא אחד מההנאות הגדולות של החיים :)

עדכונים:

פוסטים: 49

החל מפברואר 2015

אין כיף גדול יותר בעונה החמה מלפתוח את עונת הגלידות, אבל על פסגת הכיף הזו מנצחת ללא ספק הכנת עוגת גלידה ביתית קלה להכנה שתמיד מצליחה

22/05/2017

18675190_1444951612231524_387610416_o

הקיץ כבר כאן, ומה יותר מגלידות, מתאים לרענן לנו את הקיץ? וכדאי לדעת שהכנת גלידה ביתית היא פשוטה וקלה.

עוגת גלידה שמכינים בתבנית סיליקון היא קינוח מצויןוהזדמנות מעולה להפתיע את האורחים בשבועות בקינוח מרשים וטעים,

שאף אחד לא ינחש כמה הוא קל ופשוט להכנה – ללא ביצים ומעט מאוד מצרכים, ותמיד יוצא מעולה!

הפעם אני מכינה לכם גלידת וניל משובחת, שבתוכה הפתעה בטעם לוטוס וביסקויט לוטוס בתחתית. ביס פשוט מושלם.

תוכלו להכין את העוגה בתבנית סיליקון בכל צורה שיש ואפילו בתבנית עם שקעים קטנים למנות אישיות.

18675001_1444951188898233_1861543868_o

המצרכים

500 מ”ל שמנת מתוקה

מקל וניל

כ- שליש מיכל של חלב מרוכז (150 גר’)

ביסקויט לוטוס

2-3 כפות ממרח לוטוס

התהליך בכמה שלבים

מקציפים תחילה 300 מ”ל שמנת מתוקה עם תוכן של חצי מקל וניל.

כשהקצפת יציבה , משלבים לתוכה 4 כפות חלב מרוכז.

18675231_1444950735564945_1887372789_o

מערבבים היטב.

משטחים 3/4 מהכמות בתבנית הסיליקון. מכניסים אותה להקפאה.

לשליש הנותר משלבים כף גדושה ממרח לוטוס.

מערבבים לתערובת אחיד.

מעבירים את קרם הלוטוס לתבניות סיליקון קטנות בכל צורה שיש לכם.

מכניסים להקפאה.

לאחר לפחות לילה במקפיא, מוציאים מהמקפיא.

מסדרים את צורות הלוטוס על הוניל מסביב צמודים אחד לשני.

מכניסים חזרה למקפיא.

מקציפים 200 גר’ השמנת הנותרת, עם חצי מקל וניל.

מוסיפים את החלב המרוכז 3 כפות גדושות.

מאחדים לתערובת אחידה .

שופכם מעל הגלידה הקפואה שבתבנית.

מסדרים ביסקוויטים של לוטוס מסביב כדי שישמשו כתחתית טעימה וקראנצ׳ית לעוגה הקפואה לאחר שנהפוך אותה.

18642071_1444949672231718_1791671386_o

מקפיאים שוב לפחות 12 שעות.

לפני ההגשה, ממיסים במיקרו 2 כפות ממרח לוטוס.

משחררים את הגלידה מהתבנית.

מעבירים לצלחת הגשה.

מזלפים את הלוטוס מעל העוגה.

18674919_1444951805564838_941309450_o

אפשר גם לקשט בפירורי בסקויט .

18675190_1444951612231524_387610416_o

18675001_1444951188898233_1861543868_o

חג שמח :)

כנסו למתכוני שבועות נוספים

עוד מהבלוג של דפנה אוסטר מיכאל

סלט חסה עשיר ומרענן

  סלט מרענן וכייפי ,  סלט שתמיד גונב את ההצגה. עשיר בטעמים נפלאים שמתחברים מצויין, פשוט וקל להכנה - כל אחד יכול...

תגובות

פורסם לפני 2 years

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 3 years

בבקה שמרים משולבת -שוקולד/חלבה

    בבקה בשילוב של שני טעמים אהובים שוקולד וחלבה. עוגה אחת המורכבת משני כרוכיות שבכל אחת מילוי אחר. ככה מרויחים 2 טעמים בחתיכה אחת :)   ...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה