הבלוג של דפנה אוסטר מיכאל

matanot-ktanot

שמי דפנה ,אני גרה בכפר סבא, אמא ל-4 בנים. בעבודתי אני עוסקת באופנה. בזמני הפנוי אני רוקחת תבשילים ומאפים, החיבור שלי למטבח החל בערך בגיל 5, עוזרת ומתעניינת בכל מה שקשור לבישול ואפייה. במשך השנים צברתי ניסיון, אספתי... +עוד

שמי דפנה ,אני גרה בכפר סבא, אמא ל-4 בנים. בעבודתי אני עוסקת באופנה. בזמני הפנוי אני רוקחת תבשילים ומאפים, החיבור שלי למטבח החל בערך בגיל 5, עוזרת ומתעניינת בכל מה שקשור לבישול ואפייה. במשך השנים צברתי ניסיון, אספתי מתכונים ובעיקר בישלתי ואפיתי למשפחתי הקרובה והרחבה. כבר כמה שנים אני כותבת מתכונים לאתרי אוכל שונים ובבלוג שלי הנקרא-"מתנות קטנות", http://matanot-ktanot.co.il/ מתכונים וותיקים של סבתא לצד מתכונים עכשויים שלי, לא מתפשרת על חומרי גלם, טריים, זמינים ועונתיים. משם- מחומרי הגלם בעצם באה לי ההשראה למתכון חדש. אוהבת לבשל, לצלם את האוכל ובעיקר לאפות- שם אני מגשימה את כל הפנטזיות המתוקות שלי. אז תהנו לכם, ותבשלו בבית - הכי טעים ובריא, ואל תשכחו שהאוכל הוא אחד מההנאות הגדולות של החיים :)

עדכונים:

פוסטים: 49

החל מפברואר 2015

16326213_1330081967051823_1271066884_o

 

כשאני רואה תותים כל כך יפים , ישר חושבת מה אני הולכת להכין.

הכנתי פאי בצק פריך עם רפרפת תותים בטעם תפוז ,וקצפת לקינוח

פשוט שילוב טעמים מושלם !

 

.16326475_1330081730385180_842910437_o

 

16010528_1330082017051818_1905597928_o

 

 

מצרכים לבצק הפאי-

100 ג”ר חמאה

חלמון

4 כפות סוכר

סוכר וניל

1 כוס קמח

2 כפות חלב

מעט גרד לימון

 

לרפרפת התותים-

10 תותים גדולים יפים ( כמו בתמונה)

3 כפות סוכר

1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי

1/3 כוס סוכר

כף וחצי קורנפלור

4 כפות מים

2 כפיות ג’לטין

לציפוי-

250 ג”ר שמנת מתוקה ( חבילה)

1/2 שקית אינסטנט פודינג וניל

1/3 כוס חלב

 

אופן ההכנה-

במעבד או בקערה להניח חמאה, חלמון סוכר וחלב לערבב מעט ולהוסיף קמח, עד לקבלת בצק אחיד.

לשטח את הבצק על תבנית עגולה, אני הכנתי בתבנית 24 (אפשר להכין בקוטר 22 – תצא עוגה גבוהה יותר).

להכניס לתנור מחומם על 180 מעלות כרבע שעה עד 20 דקות.

לקרר את הבצק.

הכנת הרפרפת -

להשרות את התותים עם הסוכר (3 כפות) כחצי שעה .להעביר לבלנדר ולטחון לתערובת חלקה.

לערבב ג’לטין עם 4 כפות מים ולהניח בצד.

להניח מיץ תפוזים סוכר וקורנפלור בסיר על אש בינונית , לבחוש כמה דקות עד לקבלת מרקם סמיך יותר .

להוסיף את מחית התותים לסיר ואת הג’לטין לערבב עוד כחצי דקה ולהוריד מהאש. לקרר לגמרי .

להקציף את השמנת עם הפודינג והחלב לקצפת יציבה. מחצית מהקצפת למרוח על תחתית הבצק האפוי.

לאחר שהרפרפת התקררה לשפוך אותה בעדינות על שכבת הקצפת. להכניס לפריזר להתייצבות כחצי שעה.

בינתיים להעביר את הקצפת הנותרת לשק זילוף.

לאחר שהרפרפת התייצבה, אפשר לקשט כל אחד לפי כישוריו.

 

בתיאבון!

ניתן להכין את העוגה גם כמנות אישיות בכוסות הגשה יוצא מאוד מרשים וכמובן טעים!

עוד מהבלוג של דפנה אוסטר מיכאל

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...