הבלוג של אסנת חזן

מבשלת משהו

מבשלת, כותבת ויוצרת

עדכונים:

פוסטים: 37

עוקבים: 7

החל מיוני 2012

17/02/2017

כמעט בכל בית נותנים שמות מצחיקים למאכלים שונים.

פריכית אורז הפכה אצלנו לעוגה לבנה כדי לגרום לילדים לאכול פריכיות כחטיפים במקום ממתקים וחטיפים אחרים.

עוף שחור הוא בכלל בקר, כך שכנעתי את אריאל לאכול בקר בפעם הראשונה ואפילו היום כשסטייק טוב אהוב עליה יותר משוקולד, אנחנו עדיין קוראים לו עוף שחור.

כזו גם עוגת עננים. אין לי מושג איך קוראים לה באמת או מתי אפיתי אותה בפעם הראשונה, אבל כבר בפעם הראשונה ואחרי הביס הראשון היא הפכה לעוגת עננים וכזו נשארה.

היא פשוטה מאוד ויש יפות ומרשימות ממנה, אבל אין הרבה עוגות טעימות כל כך וכשאוכלים אותה יש ממש תחושה שאוכלים עננים.

ananim1

 

המתכון:

לבצק:

3 כוסות קמח תופח

200 גרם חמאה מרוככת

1/2 כוס סוכר

2 שקיות סוכר וניל

4 חלמונים

שמים בקערה את כל חומרי הבצק ומעבדים עד שמתקבל בצק חלק. שומרים במקרר חופן מהבצק. משמנים תבנית מלבנית בגודל 20*30 ומרפדים אותה ביתרת הבצק.

לציפוי:

4 חלבונים

2/3 כוס סוכר

1 קופסת אבקת פודינג אינסטנט וניל

מקציפים את החלבונים במיקסר ומוסיפים בהדרגה את הסוכר עד שנוצר קצף יציב. מוסיפים את אבקת הפודינג ומקפלים לתוך הקצף.

מורחים את הקצף בשכבה אחידה על הבצק ומגררים על הקצף את חופן הבצק ששמרנו במקרר.

אופים כחצי שעה או עד שהבצק מזהיב.

ananim2

בתאבון!

 

*גילוי נאות: פרסמתי את הפוסט הזה בבלוג הקודם שלי ב’תפוז’ ואני מעלה אותו שוב כאן כחלק מהמעבר ל’סלונה’.

 

עוד מהבלוג של אסנת חזן

תצוגה מקדימה

עוגה או לחם? עוגת קישואים ופקאן

היא מתוקה, לכן היא עוגה אבל נראית כמו לחם והמרכיב העיקרי בה הוא קישואים. לחם? אבל יש גם עוגת גזר... עוגה. לפני כמה ימים חשבתי שאם יש עוגת גזר, למה שלא תהיה גם עוגת קישואים?...

תצוגה מקדימה

על הקשר בין כרטיסי ביקור לעור הגוף

איך נראה כרטיס הביקור שלכם הבוקר? נקי, רענן וחלק או אולי מאובק, מקומט ומלא בסימנים שחורים? ומה אתם עושים כדי לשמור עליו יפה ומזמין? כן, אני מדברת על העור, האיבר הגדול ביותר בגופנו, זה שמכסה את שטח כל הגוף ומשקלו כ15% ממשקל...

תצוגה מקדימה

מרק מנגולד וחומוס עם כדורי בשר

אני אוהבת לאכול מנות שהן ארוחה שלמה, הכל בסיר אחד ועוד יותר אוהבת כשאני מבשלת אותן. העניין הוא לא במספר הכלים המלוכלכים שהרי מיד דוחפים אותם למדיח ולא זוכרים בכלל שהיו כלים מלוכלכים בכיור אלא בנוחות שבהכנה, בחמימות...

תגובות

פורסם לפני 9 months

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה