הבלוג של אסנת חזן

מבשלת משהו

עדכונים:

פוסטים: 24

עוקבים: 6

החל מיוני 2012

17/02/2017

כמעט בכל בית נותנים שמות מצחיקים למאכלים שונים.

פריכית אורז הפכה אצלנו לעוגה לבנה כדי לגרום לילדים לאכול פריכיות כחטיפים במקום ממתקים וחטיפים אחרים.

עוף שחור הוא בכלל בקר, כך שכנעתי את אריאל לאכול בקר בפעם הראשונה ואפילו היום כשסטייק טוב אהוב עליה יותר משוקולד, אנחנו עדיין קוראים לו עוף שחור.

כזו גם עוגת עננים. אין לי מושג איך קוראים לה באמת או מתי אפיתי אותה בפעם הראשונה, אבל כבר בפעם הראשונה ואחרי הביס הראשון היא הפכה לעוגת עננים וכזו נשארה.

היא פשוטה מאוד ויש יפות ומרשימות ממנה, אבל אין הרבה עוגות טעימות כל כך וכשאוכלים אותה יש ממש תחושה שאוכלים עננים.

ananim1

 

המתכון:

לבצק:

3 כוסות קמח תופח

200 גרם חמאה מרוככת

1/2 כוס סוכר

2 שקיות סוכר וניל

4 חלמונים

שמים בקערה את כל חומרי הבצק ומעבדים עד שמתקבל בצק חלק. שומרים במקרר חופן מהבצק. משמנים תבנית מלבנית בגודל 20*30 ומרפדים אותה ביתרת הבצק.

לציפוי:

4 חלבונים

2/3 כוס סוכר

1 קופסת אבקת פודינג אינסטנט וניל

מקציפים את החלבונים במיקסר ומוסיפים בהדרגה את הסוכר עד שנוצר קצף יציב. מוסיפים את אבקת הפודינג ומקפלים לתוך הקצף.

מורחים את הקצף בשכבה אחידה על הבצק ומגררים על הקצף את חופן הבצק ששמרנו במקרר.

אופים כחצי שעה או עד שהבצק מזהיב.

ananim2

בתאבון!

 

*גילוי נאות: פרסמתי את הפוסט הזה בבלוג הקודם שלי ב’תפוז’ ואני מעלה אותו שוב כאן כחלק מהמעבר ל’סלונה’.

 

עוד מהבלוג של אסנת חזן

תצוגה מקדימה

פטריות או לא להיות...

אריאל אוהבת פטריות, בכל וריאציה שלהן: חיות, אפויות, מטוגנות, עם בצל, בלי בצל, ככה סתם או כחלק ממאכל אחר. גם אני. המתכון הזה הוא בכלל מתכון של מאפינס תירס מהבלוג של ניקי, אלא שאצלנו כולם אוהבים תירס מלבד אריאל. והיא, כאמור,...

תצוגה מקדימה

עוגת הגבינה המושלמת - קלה להכנה וטעימה בטירוף!

מזג האוויר הקייצי שמחכה לנו בסוף השבוע הזה וגם בשבוע הבא עשה לי חשק לעוגה קרה ומרעננת, כזו שאי אפשר לעמוד בפניה אך גם לא צריך להשקיע יותר מדי בהכנה וכך הכנתי את עוגת הגבינה הנהדרת הזו שלולא היתה צריכה להתייצב במקרר היתה...

תגובות

פורסם לפני 9 months
תצוגה מקדימה

רגע לפני פסח: עוגת מוקה בזיגוג קפה

קיבלתי את המתכון הזה מהדר חברתי לפני כמה שנים. היא קיבלה אותו משתי חברות אחרות ואמרה שהתפרסם גם ברחבי הרשת. לכן, יש סיכוי טוב שאתם כבר מכירים אותו אבל העוגה הזו כל כך טעימה, עד כדי כך שעוד לא פגשתי מישהו שטעם ולא אהב אותה,...

תגובות

פורסם לפני 8 months

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה