הבלוג של אסנת חזן

מבשלת משהו

מבשלת, כותבת ויוצרת

עדכונים:

פוסטים: 41

החל מיוני 2012

אימא של דני חלמה להיות שפית כשתגדל. אלא שאז נולדו הילדים, הם החלו לנסוע ברחבי העולם והחלום הפך לתחביב.

הם נפגשו בביה”ס הבינ”ל בשטוקהולם, נער ישראלי ונערה גרמניה, והתאהבו מיד.

ערב אחד הוא חזר בעיניים נוצצות ואמר שאכל את הלזניה הטובה בעולם ו… “את חייבת לבקש מאימא של דני את המתכון”. נו, אם חייבים, אז חייבים…

מאז אני מכינה רק את “הלזניה של אימא של דני”:

lasagna

בולונז:

1 ק”ג בשר טחון

2 גזרים

4-3 בצלים

4-3 שיני שום

אורגנו

מלח

1 כוס יין אדום

400 מ”ל ציר מרק בקר

1 קופסה (450 מ”ל) קוביות עגבניה

4-3 עלי דפנה

2 כפות רסק עגבניות

3-2 כפות שמן זית

 

אופן ההכנה:

- קולפים את הגזרים, הבצלים ושיני השום וחותכים. מכניסים את כל הירקות למעבד מזון (כדי שאף ילד לא יוכל להגיד שיש לו בצל באוכל…)

- מחממים שמן זית לחום גבוה במחבת גדול ועמוק ומוסיפים את הירקות הקצוצים. מבשלים על חום גבוה עד שהתערובת נעשית יבשה למדי. מוסיפים את הבשר הטחון.

(- מוסיפים אורגנו, עלי דפנה, עגבניות, רסק עגבניות, ציר בקר ומלח.

- עכשיו אתם יכולים לנוח. תנו לתבשיל להתבשל לאטו על חום נמוך, לא מכוסה, במשך כשעה וחצי או עד שהנוזלים מתאדים. מדי פעם אפשר לבחוש מעט.

- לאחר הבישול תקנו את התיבול אם יש צורך.

 

רוטב בשמל:

80 גרם חמאה

4-3 כפות קמח

1 ליטר חלב

1 עלה דפנה

אגוז מוסקט

מלח

 

- המסו את החמאה בסיר וערבבו לתוכה את הקמח במשך 3-2 דקות (התערובת אמורה להישאר בהירה ולא להתכהות).

- הסירו את הסיר מהאש ותנו לו להתקרר.

- הרתיחו את החלב והוסיפו אותו באיטיות, בזרם אחיד, לתערובת הקמח-חמאה. הביאו לרתיחה והוסיפו עלה דפנה, מוסקט ומעט מלח.

- בשלו את הרוטב על אש נמוכה במשך כעשר דקות. ערבבו מדי פעם.

 

הרכבת הלזניה:

300 גרם גבינת פרמזן מגוררת

1 חב’ עלי לזניה

חמאה

 

-חממו את התנור לחום של 200 מעלות. שמנו תבנית בחמאה.

- מזגו שכבה דקה של רוטב בולונז.

- כסו אותה בעלי לזניה.

- הוסיפו עוד שכבה של בולונז וכסו אותה ברוטב בשמל.

-בזקו מעט גבינת פרמזן על הבשמל.

- המשיכו עם עלי לזניה וכן הלאה וכן הלאה…

- השכבה העליונה אמורה להיות רוטב בשמל וגבינת פרמזן.

- פזרו מעט חתיכות חמאה וכסו את המאפה בנייר כסף.

- אפו את הלזניה בתנור במשך 35 דקות ואחר כך הסירו את נייר הכסף והמשיך לאפות עד שהמאפה משחים.

 

הוסיפו סלט חסה והארוחה מוכנה!

בתיאבון!

אסנת

 

ומה קרה לאהבה? חזרנו לארץ והם נאלצו להיפרד. לשניהם חברים אחרים, כל אחד עסוק בעיסוקיו אבל הקשר נשמר.

מי יודע מה יקרה… אולי יום אחד…

 

עוד מהבלוג של אסנת חזן

תצוגה מקדימה

עכשיו אני מבינה מאיפה הגיעו עוד 5 ק"ג

יש שינויים כאלה, קטנים, שמתגנבים לפעמים ככה כמעט בלי שמרגישים. פתאום הילדים גדלים ויש להם עיסוקים משלהם, העיניים דורשות את שלהן וכבר אין ברירה וצריך משקפיים וכבר אי אפשר להוריד קילו בטיול של שעתיים בקניון. אבל לשינויים...

מסעות דניאל

מסעות דניאל / דניאל קרן בעריכת משה גלעד 286 ע"מ, הוצאת עם עובד אני קוראת מהר מרוב האנשים. זו עובדה ידועה. קורס קריאה מהירה אי שם בגיל ההתבגרות וחוסר סבלנות קבוע גרמו לי לפתח יכולות קריאה שלא מביישות אצן אולימפי. אלא שאת...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה